torstai 13. joulukuuta 2007

Sivillisaatiokin taantuu

 13.12.2007
Tulossa..

Pohdintaa siitä, kuinka se on sivilisaation taantumisen merkki
kun uskonto alkaa ohjata tiedettä ja siten evoluutiototuuden opettaminen koulussa kielletään.

uusimmassa tieteen kuvalehdessä oli kiinnostava artikkeli tieteen ja uskonnon historiasta, kuinka tiede erosi uskonnosta. Ennenhän esim. maantiede oli perustui raamattuun, oli vain kolme mannerta - koska raamatussa sanottiin niin. Uskonto on hyvä ja kaunis asia - kunhan sitä ei vain sotketa tieteen kanssa yhteen. Evoluutioteorian opetus kielletään, koskahan alkaa palamaan ekat noitaroviot uudestaan?

Siitä puhutaan evoluutioteoriana, vaikka todellakin oikea termi olisi käyttämäni evoluutiototuus.

Pohdintaa siitä, kuinka pelottavaa on upota digitelkan maailmaan, juuttua maksutelevision orjaksi tallentavalla kovalevysoittimellaan.

Ostin tänään sen tallentavan digiboksin. Hyvä ja pakollinen laite, jotta telkan katseluni ei alkaisi määräytymään ohjelmatietojen mukaan. Sietä löytyi 15 kanavaa - myös joku jeesusteevee. Näky lähettävän suomeksi tekstitettyä uskontopropagandaa lastenohjelman muodossa. Kai sitäkin joku tarvitsee, itse en. Tuo, että nyt 2000 - luvUlla Aletaan josSain päin maailmaa hylkäämään evoluutio-oppia koska sitä ei lue raamatussa - niin se vain lisää tahtoa olla uskomatta mihinkään joka vääristää totuutta. Pian varmaan kirjoitetaan historian kirjojakin uusiksi, piilotellaan epämiellyttäviä tapahtumia.

Minua kiinnostaa dokumentit ja tiedeohjelmat. Boksin kautta minulle avautui suuri tarjonta niitä, voin tallentaan laitteella kahta kanavaa katsoessani kolmatta. Televisiosta siis ajan kuluessa - kunhan talletan vain tarpeeksi hyvää - niin telkasta tulee vain hyvää ohjelmaa. Jäänkö koukkuun vaiko en. Historiadokumentit, luonto-ohjelmat, matkajutut .. yms. kiinnostavat. No, nythän mä voin tuijottaa niitä.

Voisin tarjota aivan lähitulevaisuudessa myös mietteitä siitä, kuinka jälleen ilmastokonfrenssista tuli floppi. Ilmastonmuutos tappaa meidät kaikki - joko suoraan tai sitten välikäsien kautta - eivätkä suuret päättäjät edes välitä. Raha ja ahneus ovat voimat - uudet jumalamme, jotka hallitsevat tätä maailmaa kohti globaalia massasukupuuttoa. 

Voiko sitä ajatusta paremmin kiteyttää? Noinhan se menee. Grönlanti sulaa nykyään ennätysvauhtia, niin tekee myös etelämanner - pingviinit ovat sukupuuton edessä. Samoin jääkarhut sekä sadat muut eläinlajit. Surullisia uutisia on siis tiedossa, myyviä sellaisia - koska ne vaikuttavat ihmisten tunteisiin.

Vain ajatuksia. Kotisivuillanihan mä niitä jakelen. Kyllähän mä teidän sen, että ajatuksiani maailmasta aletaan arvostaa vasta kuolemani jälkeen. Niin.. eipä kiitokset mielenkiintoisista mielipiteistäni mua lämmitä sitten, kun olen uurnassa tuhkana.

Kaikki meistä haluaa valkoista joulua.

Tilatkaa siis lomamatka lappiin, sillä eteläsuomessa ei todennäköisesti enää koskaan, ennen seuraavaa jääkautta, ei tule valkoista joulua. Onneksi lappiin pääsee nopeasti lentokoneella, olemalla osanen lisääntynyttä lentoliikennettä ja se kerosiinivanahan ei sitten mitenkään ole osasyyllinen siihen, että ihmiset matkustavat lappiin nauttimaan valkoisesta joulusta - koska etelässä sataa vain vettä taikka sitten lähtevät etelän lämpöön, kun eivät tykkää lumisateesta? Siis silloin satunnaisesti kun sitä sataa.

Joulu on tulossa, parin viikon päästä ihmiset tuhlaavat rahaa tuotteisiin ja tavaraan - jotka sitten voivat sytyttää palamaan ja tuhota. Puhun tietty uudesta vuodesta. Silloinhan tää kirkosta eronnut kansa pommittaa taivasta iloisin tulin.


Joulu on jeesuksen syntymäpäivä, jolloin yhdessäolo ja
rauhallisuus ovat valtteja. Lahjoilla ei niinkään ole merkitystä, vaan
yhdessäololla ja hiljaisuudella sekä hartaudella..

Eipä toimi toi ajatus tässä nykymaailmassa. Jouluna saadaan lahjat, tuijotetaan perinteiset ohjelmat telkasta - syödään ruuat ja joulusuklaat. Yksinäisille joulu on toisinaan musta joulu. Itsemurhia tulee olemaan tänäkin jouluna - ehkä vielä enemmän mitä koskaan. Ja vain sen vuoksi, että tää maailma on mennyt mihin se menee.

Köyhälle yksinäiselle heikkokuntoiselle ihmiselle televisio on vissiin ollut tosi tärkeä laite. Jos on niin onnekas, että sattuu asumaan kaapelitelkan vaikutusalueella - niin ei ole tarvinnut tuhlata ruokarahojaan boksiin. 50 e on suuri raha joillekin.

Myymme joulu-olutta. Viinaa hamsrattiin varastoon sen Alkon lakko-uhan

vuoksi. Eli tässä kuussa ihmiset myös juovat. Perheväkivaltaa, hirmutekoja.. Saamme lukea niistä koko ajan lööpeistä.

Tosi-telkan sankarit paistattelevat lööpeissä suuri hymy kasvoillaan.
Ohjelmia markkinoidaan suosikki-ohjelmiksi - vaikkei niiden ensimmäistäkään jaksoa ole esitetty, joten ihmisille tulee alitajuinen pakko nähdä ohjelma - jottei vahingossakaan jää paitsi jostain.

siis jollain tasolla hakevat siten hyväksyntää. Että katsovat samaa. mitä muutkin. Lifestyle-ohjelmat, Tosi-tv, visailut, bb..

Niin.. Eihän tässä enää mitään Kristusta tarvitse, onhan meillä televisio.

Kumman maksat mielummin: TV-lupamaksu vai kirkollisvero?

Päivän sitaatti kappaleesta Vieraan sanomaa, esittäjänä Kotiteollisuus:

"Ei lapsena ikinä eksynyt metsään -
vaikka tahtoikin.
Nyt eksyy kyllä vaikkei tahdo -
tai vaikka tahtookin"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.