maanantai 19. helmikuuta 2024

kelikameroista spotifyyn

 

19.02.2024
Viime yönä tapahtui seuraavaa + spotifystä

Eli sumuisen aamun innoittama kelikamerakierros. Mitä sähkösilmät näkivät viime yönä? Montako poroa, hirveä tai sitten jänistä? Viime yö oli kuitenkin viimeinen sunnuntaina ja maanantain välinen yö vuonna 2024.

Kilpisjärvellä TIO kelikamera on välillä ansioituneesti jälleen kuvannut tievarsisäänäytön tulijalkoja. Kuvakulmassa näkyy sentään vähän säätietoa. Tie -12c on ollut pakkastilanne klo 0:56 Kyseinen kamera ei ole kuvannut muuta. Kerta Kilpisjärvi tuli mainittua, niin on mainittava myös se - että siltä paikkakunnalta on aloittanut uusi revontulikamera. Sen live kuvaa - voi katsella youtubesta.

Huomioikaa kuitenkin se, että sitä kameraa kannattaa katsoa vasta illalla ja yöllä. Nyt se tietenkin näyttää Kilpisjärven päivää. Näin kuten vahingossa ali-arvioituani lukijani älykkyyttä, niin siirrytään eteenpäin. Mutta pienenä anteeksipyyntöjä kerrottakoon sen tiedon, että tuon kameran ylläpitäjllä on monta muutakin Live revontuli-streemiä kanavallaan. Eli jos sää Kilpisjärvellä sattuu olemaan pivinen, niin se voi olla Utsjoella selkeä.

Ropinsalmen kamera näyttää kärsivän nykyään tarkennusongelmista. Hirvaspään kamerassa, joka sijatsee siis tiellä 955 - Pokasta pohjoiseen - ei ole ollut mitään liikennettä koko yönä. Pokassa kelikamera on näyttänyt vain kuun valon varjojen liikkeen.

Ennenkun kaikkien päässä alkaa soimaan se kappale Moonligh shadowd - niin siirrytään Nuorgamiin. Sikäläinen kelikamera on asennettu aika lähelle Suomen pohjoisinta pistettä. No mitä siitä kamerasta näki kun oli katsonut kaikki kuvakulmat läpi? Norjassa on ollut sähköt päällä, kun Tenojoen vastarannalta paistoi keinovalot.

Näätämössä ei ole kukaan käynyt tankkaamassa autoaan juuri silloin, kun kelikamera on napannut kuvan. Näyttää siellä kenties vielä olevan se henkilöauto samassa paikkaa, johon se ilmestyi viime heinäkuussa. Lumen alla se nyt on, niin ei ole varmuutta onko se vielä siellä vaiko ei. Jännitys siis tiivistyy kevättä kohden. Lumisadetta lukuun ottamatta, sekään kamera ei ollut kuvannut mitään liikennettä.

Nitsijärven kelikameratkaan eivät ole kuvanneet liikennettä. Järvikamera on kuvannut hienoa kuuvaloitettua järvenselkää. "..carried away by the moonlight shadow.."

Aha.. Mike Oldfied alkoi soimaan päässä. Kyseistä raitaa soitettiin kerran radiossa niin paljon, että jäi korvamadoksi. Viime yönä se kuu kyllä paistoi asuntoni ikkunasta sisään. Verhojen välistä oli päässyt kuunvalo päin näköä. Kuun valon vaikutukset ihmismieleen? Siitähän on tehty tutkimuksiakin. Että ihmiset ovat aktiivisempia täydenkuun aikaan, mutta nehän taidettiin selittää sillä - että he näkevät tehdä rötöksiä paremmin kuunvalossa kun pimeässä.

Ajauduin näemmä harhateille. Takasin kelikameroihin.

Eipä mitään ihmeellistä ole kuvannut Ranuan Portimon lumianturi-kamerakaan. Postojoella on näemmä auto mennyt ohitse jonnekin päin johonkin aikaan viime yönä. Kerta kirjoittajakin alkoi kyllästymään - niin tässä vaiheessa voisi alkaa kertoilemaan asioita.

Pahoittelen tulevia kirosanoja. (siistitty tämän merkinnän Blogger versiosta, sivuillani simopahula.fi löytyy alkuperäinen teksti) Mutta nyt..

Spotify. Se siis on menossä päin hittoja. Siis on lista viikottaiset suositukset. Alhaalla toistonäytössä on kaksi valintaa järjestyksessä "Poista" ja "lisää tykäyttyihin kappaleisiin" No sitten listanäytössä ne ovat järjestyksessä "Lisää tykättyihin kappaleisiin" ja "poista"

Eli virheklikkaus onneksi estettiin mahtavan kappaleen kohdalla. Jos olisin siitä klikannut luullen laittavani sen tykättyihin kappaleisiin, olisin saanut sanoman "selvä, emme suosittele sinulle tätä artistia enää" Että kiitti vaan. Eikö insinöörit spotifyn takana voisi käyttää kuten järkeä! Laittaa edes ne valinnat oikeinpäin. Kerta oli pakko pilata totaallisesti "tykkää" napin toiminta, niin voisiko edes käyttää eri värejä varoittamaan että on klikkaamassa väärää painiketta? Kyseessä musiikkipalvelu ja kun on kuuntelemassa hienoa kappaletta - niin toimii vain vaiston varassa.

Ennen oli mahdollista itse löytää uutta musiikkia soittolistalle laittamien kappaleiden perusteella, kun oli mahdollista luoda samankaltainen soittolista. Näemmä se oli liian huono toiminto, sillä se on poistunut.

Entä miten spotifylle voi antaa palautetta? No ei mitenkään. Kun yrittää valikossa mennä kohtaa Ohjeet - niin se ei anna klikata sitä, vaan siihen vaihtuu heti toinen toiminto. SYYSTÄ että ei enää voi olla alasvetovalikoita missään. Koska ne vissiin ahdistavat ihmisiä psykoosin partaalle. Eli kolmenpisteen vailikko, jossa on 6 kohtaa - joista 6. on se Ohjeet. Mutta se on pakko laittaa sellaiseksi, että näyttää vain 5 kohtaa ja ajatuksena on, että vaihtoehtoja vierittää - niin saisi pääsyn ohjevalikkoon ja kenties palautteen antoon. No eipä se toimi.

Ei edes vaikka yrittää käyttää näppäimistöä valikossa liikkumiseen, joten on mahdotonta päästä sovelluksen omiin ohje-asetuksiin jossa varmaan olisi parempi palautteenanto mahdollisuus (kenties, ehkä) . jossa voisi lähettää vaikka sovelluksesta jotain dataa.

Pääsin kyllä ohjeisiin, kun valitsin PC versiossa spotifystä valikon ja näppäimistön nuolinäppäimellä menin alas 5 kertaa ja sitten painoin nuolinäppäintä oikealle. Siitä AVAUTUI ohjevalikko.

Jaa että löytyikö sitä palautteenantoa? Ehei. Vaan joku Yhteisölinkki. Eli yhteisöthän nyt tietää. Jos tahdot löytää varmaa tietoa ongelmaa, niin se on vain keskustelufoorumi englanninkieliselle paskanjauhannalle. Löytyi myös suomenkielinenkin ohjesivu. No saako sitä kautta laitettua palautetta? Eihei. turha toivo. Siellä on vain ohjeet tilinylläpitoon, peruskauraa sovelluksen käytöstä ja sitten tietenkin että miten spotifystä voi maksaa.

Eli hei #spotify - teidän palvelunne on totaallisen sellainen! MAKSAN VIELÄ PALVELUSTA!!! Mulla on spotify premium koska mä mielummin maksan kun kuuntelen mainoksia.

Tai olen sitten kuuntelematta yhtään mitään.

Korjatakaa asia palauttamalla spotify vuoden 2022 versioihin. NE toimivat! Ennen näitä nykyisiä uudistuksianne. Jos samalla näytöllä eri paikassa on valinnat "lisää" ja "poista" tuossa sanotussa järjesteyksessä, niin ei niitä kyllä toisaalle samalla näytöllä laiteta järjestykseen "poista" ja "lisää"

sen huomaaminen oli tämänkertainen viimeinen niitti sille, että pakko oli purkaa höyryjä ulos. Jos joku on siellä spotifyn foorumeissa, niin mainittaa tästä asiasta. itse niitä en rupea käyttämään. Keskustelufoorumit ovat syvältä. Spotify kuitenkin niin suuri firma, että voisi olla ihan oma helpchat olemassa. Toi nyt on sama, kun vaikka Telia muuttaisi asiakaspalvelunsa pelkäksi keskustelufoorumiksi.

Nykyisen spotifyversion tiedot

Spotify – Windows (64-bittinen)
1.2.31.1205.g4d59ad7c

Lopettaisin tuon palvelun käytön, ellei se olisi salakalavasti kaivautunut elämääni sisään. Kaikki musiikki tulee sieltä ja se on saatanan valitettavaa - että minustakin on tullut tämän helvetin nykymaailman uhri.

Toisaalta kun tätä vauhtia ne "parantavat" spotifyä, niin eipä sieltä varmaan musiikkia pysty tulevaisuudessa edes kuuntelemaankaan.

Mutta ok.. ok.. jotain parempaakin tuosta. Siis spotifyyn on mahdollista saada audion visulisaattori, kuten aikanaan winampissa oli. Asenna microsoft storesta sovellus nimeltä Kauna.

toimii hyvin. Kuulemma olisi mahdollista käyttää winampin MilkDrop visualisointejakin. NE kyllä ovat upeita. Tietenkin mulla on myös paljon musaa mp3 muodossa ja winamp löytyy koneesta.

On mulla myös kaikki CD levyni vielä tallella. On myös C-kasetit tallessa. Sekä kaikki VHS nauhat että DVD levyt löytyvät. sekä soittimet ovat tallessa. Voin yhä myös tallentaa dataa 3½ levykkeille. Koneessani on polttava CD/DVD asema. On levyjä. Eilen just tutkin 20 vuotta sitten polttamaani CDR levyä. se toimi hyvin, miten on sen sun suosiman pilvitallennuspalvelun laita 20 vuoden päästä..

Eli mulla musiikkia ja katseltavaa löytyy kyllä senkin jälkeen, kun spotifyn kaltaiset suoratoistopalvelut ampuvat itseään jalkaan innovatiisivilla ratkaisuillaan.

Ja kaatuvat pois maatumaan historiaan.

Mutta ennen sitä mainitsen tekemästäni soittolistasta hyvää kitararokkia. Siihen pääsee oheista kuvaa klikkaamalla. Tai tästä Guitar kings from 1690s, 1970s --> 2020s

Spotify? En mä sitä suosittelisi, mutta jos ei enää toivo siltä liikoja - niin nykyisellään ihan passeli kunhan odotuksensa laskee minimitasoon.

Salasanaa sinne tarvitset, kun pitää aina välillä itse tyhjentää laitteen muistista spotify sovelluksen keräämä roskadata jota voi olla gigatavuja. Ohjeet siitä

>> SE ohje, kuinka saat Spotifyn nopeemmaksi !!

soveluksen omien asetuksien "tyhjennä välimuistit" EI vapauta yhtä paljon tallennustilaa kun se, että vaan poistat itse ne tiedot. Ja sovellus toimii jälleen hyvin vähän aikaa. Kunnes jälleen laite tukkeutuu roskadatasta. mutta se vissiin on tämän nyky älymaailman hinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.