keskiviikko 28. helmikuuta 2024

Huomaamaton maailmanloppu 2012

 

29.04.2024
Karkauspäivänä

Tämä päivä karkaa ollakseen kohta osa historiaa, jota ei kukaan muista. Ulkona näyttää alkaneen satavan lunta. Eli paljon lunta, näyttää olevan oikein sadea sade. Ei, en tarkoita että siellä sataisi Japanilaista alkoholijuomaa - vaan että taivaalta alas tulevien lumihiltaleiden väli on pienempi mitä tavallisessa lumisatessa niiden keskiarvoinen välimatka toisiinsa on sekä myös hiltaleiden koko on suuri, joka taas tarkoittaa että ne peittävät näkyvyyden paremmin.

Mutta toi edellinen lause oli kirjoittajastaankin niin vaikea kirjoittaa, että sääkin ehti muuttumaan. Lumihiltaleiden koko muuttui samaten niiden välimatka toisiinsa nähden on suurempi. Voisinko jo päästä mahdollisesti asiaan tämän valkoisen paskan jauhamisen sijaan?

Ok.. On siis karkauspäivä. Näitä tulee joka 4. vuosi. Edellinen oli vuonna 2020. Tuolloin saimme koronapandemian nykymaailman poikkeusajojen testaamiseksi. Että valtioiden rajat kiinni ja katsotaan sitten, miten pärjätään tässä globaalissa maailmassa. Testi epäonnistui, käyttämämme toimintavat piti ajatella uudelleen.

Edellinen karkauspäivä kun oli - maailma oli erilainen ja vapaampi. Kasvomaskeja ei ollut koskaan käyttänyt. Kenties käsidesiä oli käyttänyt jossain.

16.03.2020 - Päivä, joilloin Norja sulki rajansa Suomalaisilta

Kahdeksan vuotta sitten kyllä kirjotin karkauspäivästä (29.02.2016 - Karkauspäivä, seuraavan kerran neljän vuoden kuluttua )

Tuolloin oli vuosi 2016, jolloin näemmä jätin viestin tulevaisuudelle. Tuolloin ei näemmä tapahtunut mitään ihmeellistä, enkä käynyt edes ulkona sillä näemmä tuolloin sitä sosiaallista elämää oli ollut viikonloppuna tarpeeksi. Tuona keväänä oli hautajaisia. Eipä sitä osannut arvata, että seuraavana vuonna vietettäisiin isäni hautajaisia. Tämä on siis vasta 2. karkauspäivä isän kuoleman jälkeen. Ei, en tule milloinkaa unohtamaan häntä. Ihmiset kuolevat vasta silloin, kun kukaan ei heitä enää muista.

Musiikkina nyt CMX - Requiem 2012.

2012 - karkausvuosi

Tuonna vuonna odotettiin maailmanloppua, Maya intiaanejen kalenterin päättymistä. Kyllähän se maailmanloppu mielestäni tulikin, mutta se on ollut hiljainen maailmanloppu. Sellainen, jota ei tajuta. Vuoden 2012 jälkeen älypuhelimet yleistyivät ja ei tartte kun mennä suurempaan kaupunkiin, niin näkee miten ihmiset käyttäytyvät. He varmaan ovat kyllä viisaita ja järkeviä, mutta älypuhelimen orjia - joille pitää heijastaa katuvalotkin maahan jotteivat kävele autojen alle. Maailma, jossa puhelin on sitä tärkeämpi - että seuraisi silmillään onko vaarassa kuolla? Kuulostaa maailmalta, joka on kokenut järjen äänen maailmanlopun.

Kaikki yhden kortin varaan, langattomien radioyhteyksien varassa roikkuvan internetin varaan.. Vuosi 2012. Tuon vuoden jälkeen ahdistus on vain lisääntynyt. sekä yksinäisyys. Kaikilla tuntuu olevan kädessään laite, jolla voisi soittaa muille - muttei niin enää tehdä.

Siirrytään vuoteen 2008, tuolloinkin oli karkausvuosi. Tuolloin olin töissä myyjänä paikallisessa s-marketissa. Tuolloin käsiini hankkimani kulumat ovat tänä vuonna 2024 alkaneet viimein oireilla pahasti. Vielä voin kirjoittaa kymmensormijärjestelmällä nopeasti kivuitta. Sormillahan tätä tehdään, näppäimistökirjoittamista.

2004 oli myös karkausvuosi. Se aika oli opiskeluaikoja minulle. Opiskelin merkonomiksi ja sellaiseksi sitten pääsinkin. tuolloin 20 vuotta sitten vissiin kävin hakemassa omenamehua R-kioskista. Minulla oli sellainen tapa, sillä sen valmistajan omenamehu piristi. En vaan muista enää valmistajan nimeä.

Vuonna 2000 myös oli karkausvuosi. Y2K! - tietokonejärjestelmien tuho tulossa! NE eivät tajua vuoden vaihtumista vaan nollaantuvat takaisin vuoteen 1900 saattaen kaiken romahtamaan! Vaikka noin olisi tuolloin tapahtunut, niin meillä oli kuitenkin vielä olemassa olevia toimintatapoja, joilla olisi asiat saatu järjestetty sen ajaksi kun tietokonejärjestelmät korjattaisiin. Nykyään se olisi kirjaimellisesti maailmanloppu jos tietokoneet lakkaisivat toimimasta.

Helsingin ruokakaupoista loppuisi ruoka. Tilausjärjestelmät eivät enää toimisi eikä enää olisi sellaisia puhelimia, jotka toimivat ilman tietokonetta. Meillä yhä on kyllä se teknologia olemassa. Vielä voisi rakentaa analogiset laitteet, joilla varmistettaisiin yhteiskunnan toiminta myös ilman tietoverkkoja.

Säästösyistä vanhat teknologiat ovat vain nyt purettu pois.

Ja jäljelle jätetty vain utopiamaailma, joka on äärimmäisen helposti kaadettavissa anarkian ja kannibalismin tasolle.

Internet alkoi levittäytymään vuonna 2012. Sitten pikkuhiljaa alettiin purkamaan analogisia järjestelmiä alas, koska uusi on aina parempi vaihtoehto kun teknologia - joka toimi 100 vuotta hyvin. Se korvattiin teknologialla, joka kun on 5 vuotta vanhaa - niin se on epätoimivaa ja vaarallista tietoturvan heikkenemisen takia.

Maailmanloppu saapui siis luoksemme vuonna 2012 - mutta ihmiskunta ei tajunnut sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.