lauantai 3. helmikuuta 2024

tästä alkaa matka, joka johti segmenttikriisiin

 

03.02.2024
Tästä alkaa matka

Lyriikkaa CMX yhtyeen laulusta Maailmoiden välissä. Tämä tulee olemaan jälleen merkintä nettipäiväkirjaani, jota aloittaessa en tiedä mihin se päätyy. Nettipäiväkirja? Miljoonannen kerran selostan, että tämä ei ole blogi vaan nettipäiväkirja, koska se aloitti kauan ennen kun mitään blogi-innostusta oli edes olemassa. Siksi sen nimi on nettipäiväkirja.

- Jos olet jo aikaisemmin tästä maininnutn - niin miksi sinulle sitten on tärkeää hokea tuota?

Koska en tahdo tästä puhuttavan blogina. Blogi tuntuu olevan vain lyhytaikainen projekti. Kuten vaikka joku matkablogi. Että ensimmäisessä merkinnässä ollaan hyvin innoissaan ja odotetaan tulevia kokemuksia siellä, missä pippuri kasvaa. Sitten kerrotaan matkasta ja lopulta kun on nähty se - missä se pippuri kasvaa - niin todetaan että tää oli kivaa ja kiitetään lukijoita jonka jälkeen koko tuotos ei enää päivity. Vaan katoaa digitaivaaseen.

nettipäiväkirjani aloitti vuonna 2002, siinä on ollut joitain taukoja mutta joka ikinen vuosi tältä väliltä 2002 - 2024 sitä olen kirjoittanut.

Tästä löytyy enemmän tietämystä tämän nettipäiväkirjan info-osiosta.

Infoa mä sain tänä aamuna radiosta. Kun laitoin sen päälle, niin kuulin tämän lauantain ensimmäisinä sanoina "..rauhaa ja rakastelkaa kun kello lähestyy puolta kymmentä.." YLE radio suomi tänä aamuna. Kenties käynnistin Philips radioni siihen väliin kun oli joku kappale päättynyt, jonka nimi oli rauhaa ja rakastelkaa. Kaasin sitten vettä Philips-merkkiseen kahvinkeittimeeni. Kuuntelen tällä hetkellä CMX:ää bluethoot linkin kautta Philips - stereoistani ja eilen ajoin itseni taas kaljuksi Philips - kotiparturilla.

Dokumentti Philips-eletroniikkavalmistajasta odottaa mua youtubesta kun tänään avaan telkan. Entinen taulutelkka oli kanssa Philips. Mulla oli sitä ennen kyllä Daewoo matkatelkka, mutta sitä ennen kaksi ensimmäistä omaa televisiotani olivat Philips merkkisiä.

Siitä on tarinan verinen tosi, jos tulevaisuus on mennyttä - niin kuuntele koneiden kumeaa ääntä. CMX- voittamaton.

Tänään mä saan tietää, että mikä koitui Philips-tuotteiden lopuksi. Että miksi niitä ei enää ole? Vai onko? En ole tarvinnut aikoihin käydä paikallisessa eletroniikkakaupassa Veikon Kone jämsässä - joten en ole varma. Heidän sivuiltaan kyllä huomaan, että on yhä saatavilla Philips merkkisiä televisioita.

Onhan niitä vielä olemassa. Mankkaa, eli radio-cd-yhdistelmäsoitinta, Airfryiriä, kaukosäädintä, ledinauhaa, älylamppua, älyvalaisinta, monitoimikonetta , varsi-imuria, suodbar äänentoistoa, mehulinkoa, silitysrautaa, partakonetta ja luujohdekuuloketta.

Kaikki Philipsejä.

No hyvä. Philips vielä valmistaa tuotteita. Leivänpaahdinta, hammasharjaa, epilaattoria, teräverkkoa sekä ihokarvojen hellävaraista poisto-laitetta. Philips tuotteita siis saa vielä. Mahtavaa.

Google Earth haku "philips" vei meidät Manilaan. Siinä kaupungissa näemmä on paikka nimeltä WACK-WACK GREENHILLS satelliittikuvasta päätellen kyseessä on golfkenttä.

Philips keskittyy nykyään terveysteknologiaan, mutta muuta philipsin valmistamaa teknologiaa varten on joko perustettu uusia yhtiöitä tai sitten valmistus myyty muualle. Philipsin kehittämät teknologiat siis voivat hyvin, valmistajat vain ovat eri.

Ja näin mä sitten osaltani pilasin tv-iltani. No jos se dokumentti valaisee kyseisen valmistajan historiaa, mitä wikipedia ei kertonut. Jorinaa? Tuliko tästä merkinnästä sitten turhanpäiväistä jorinaa? Korjataan tilanne ja tutkitaan mitä maailmalla on tapahtunut, mutta ennen sitä mainitsen - että oheinen kuva on stereoistani 3 CD levyn kelkan ollessa auki.

Suomessa vanhukset eivät enää uskalla mennä ulos talvikeliin, Pariisissa tapahtunut veitsihyökkäys rautatieasemalla ja useita on loukkaantunut. Kolme on kuollut Lapinlahdella tapahtuneessa kolarissa. Runerbergintorttu testi on valmistunut ja tulokset ovat luettavissa Iltasanomien sivuilla. Espanjan kuningattarelle tapahtui moka kun hän oli kättelemässä diplomaattia. Kuningattaren raskas rannetimanttikoru tipahti samassa lattialle, jättäen Espanjan kuninkaan, joka tietenkin oli paikalla - kiusaantuneeseen tilanteeseen kuningattaren polvistuessa maahan koruaan noukkimaan. Lehdistön tietenkin napatessa tilanteesta valokuva.

Mitä opimme tästä? Jos olet tärkeä henkilö ja sinulla on ylläsi koruja tai kunniamerkkejä, niin varmista että ne ovat kunnolla kiinni - etteivät tipahda lattialle kesken juhlavan tilaisuuden. Suomen presidenttiehdokkaan kampanjabussi törmäsi parvekkeeseen Tampereella. Bussi ja parkeve vaurioituivat kumpikin pahasti. Tapauksesta ei seurannut henkilövahinkoja. Kyseisen asunnon asukkaat eivät olleet paikalla kyseiseen aikaan, mutta vaikuttaakohan tapaus heidän äänestykseensä? Ei voi tietää ja tilanteesta varmaan ei julkisuudessa kerrota.

Rajut metsäpalot raivoavat Chilessä. Ensimmäinen metsäpalouutinen tälle vuodelle. Tuhannet lampaat ja naudat ovat jumissa rahti-laivassa Länsi-Australiassa sivaitsevassa satamassa. Syy kiristynyt tilanne Punaisella merellä. Maailman rahtiväylää kohden hyökätään. Tämä johtaa tyytymättömyyteen ja talouden nykimiseen, lamaan. Uusi 30 - luku on tulossa..

Oulussa bussikuskit ovat joutuneet tekemään tarpeensa lumihangessa. Tilanne on ollut kaupungille hyvin nolo ja nyt Oulun kaupunki on luvannut heille oikea saniteettitilat päätepysäkeille. Jotta kaupunki tähän tajusi ryhtyä, oli lumivessan rakentaminen ja tiedottaa bussikuljettajien hädästä.

Hyvä näin, ettei Oulun kaupunki vain ehdottanut että hankitaan busseja, joissa on lukittava vessa kuljettajalle.

Tästä tuli mieleen se Helsingin metron jatke. Se piti olla automaattimetro - joten sinne ei rakennettu vessoja metrokuskeille. Miksei sitten kun metrojunia uusitaan - niin kuskille voisi rakentaa omaa vessaa metrojunan sisään?

Eli päädyin sitten julkisen liikenteen kuskien vessaongelmaan.

No se oli kyllä täysi yllätys.

Kotisivujeni käviälaskurit ovat taas toimimattomia. Toi palvelu, josta ne ilmaislaskurit ovat - tuntuu vetelevän viimeisiään. Pitää kai tässä päivittää kotisivupalvelun tarjoan PHP tuki päälle, jotta saisi tehtyä omat käviälaskurit. Maksaa sen 25e kertamaksuna. Ei summa sinänsä suuri ole, mutta tuollaisesta maksaminen tuntuu oudolle. Mutta kyllä mä sen teen. Toimimattomat laskurit saavat www.simopahua.fi sivuston näyttämään kehnolta.

Ja päivittämällä saan tehtyä juuri omanlaisen laskurin. Ilmaislaskurissa kun numero 6 on 8 segmettiversio ja näyttää b-kirjaimelta kun ei voi olla sitä ylintä segmenttiä siinä numerokuvassa. Ei se niin haittaa, mutta haittaako se mua kuitenkin? Että maksan 25 euroa että saan yhden SEGMENTIN numeroon 6 ja olen siitä tyytyväinen? Voinko mä elää sen kanssa, että minulla on mahdollisuus maksamalla 25euroa saada siitä merkistä oikean mallinen, joka ei näytä pieneltä b kirjaimelta.

en taida voida. Siis tää on hullua, tiedän. siis se on vain yksi segmentti. ohessa kuva. Alhaalla oleva pirunnumero on sillä, millä nyt on se ilmaislaskurin numero 6 toteutettu, ja ylempänä on minua suuresti rauhoittavalla lisäsegmentillä oleva 666. bbb ...

"sanojen tehtävä välillämme on piirtää vaikean maaston karttaa" CMX-lyriikkaa kappaleessa Ilman pielet.

Totta, harvinaisen totta tässä tilanteessa jossa hän, joka on kirjoittanut kirjaansa jo 21 vuotta - alkaa kertoilemaan tuskailevansa jonkun hiton segmentin tähden.

Maksa se helvetin 25 euroa, niin pääset rauhaan. Olisi varmaan se muun ihmiskunnan toteamus minulle. 

 

mä viimein tajusin miten saan tässä bloggerin blogissa sivupalkin vaihtoehtoisen tekstin vaihdettua (tagejen lukumäärä, esikatseluteksti suosituimmat postaukset- kohdassa) Ohjeita? Voin niitä antaa. Eli bloggerissa Teema > mukauta > lisäasetukset > Gadjetin teksti > Vaihtoehtoinen teksti. Siis se on nimellä vaihtoehtoinen teksti - joka määrittää blogissa sen tekstin kohdassa "suosituommat tekstit 30 päivää" merkintöjen esikatseluntekstin värin.

Ne olivat liian tummalla, nyt sain siis vaihdettua väriä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.