torstai 15. helmikuuta 2024

irroittelua

 

15.02.2024
Älykäs vessapaperi on tie kohden ydinfuusiota!

"Tulta älä kaihda. Veteen älä huku, jalat polje maahan - ilmaan katoa." CMX- johdatus salatieteisiin.

Ydinfuusiota voidaan pitää energian graalin maljana. Mutta miksi tekoäly yhdisti vessapaperin ydinfuusioon ja kutsui sitä sen esineen nimellä, josta tarinan mukaan opetuslapset joivat viiniä? Ja mistä tämä tekoälyttömyys nyt kumpuaa? Internetsivulla Smart Toilet Paper - Harvard Graduate School of Design -smart toilet paper on osuutta asiaan. Ne ovat kehittämässä älykästä vessapaperia. Sillä vissiin voi sitten selata somea ennen käyttöä?

Avasin siis selaimen, jonka suomenkielinen nimi tarkoittaa reunaa, kuten rotkon. (edge) Liitin tuon sivuston siihen ja käynnisin copilot tekoälyn kehoitteella: Luo aukiolevasta sivusta suomenkielinen yhteenveto. Ja bittinero sen toteutti:

**Älykäs vessapaperi**: Anesta Iwan (MDE ’19) on suunnitellut ja toteuttanut palkitun opinnäytetyön, joka tutkii, miten ihmisen mikrobiomi voidaan seurata yksinkertaisella ja edullisella tavalla vessapaperin avulla.
- **Mikrobiomin merkitys terveydelle**: Ihmisen suolistossa elää valtava määrä bakteereja, jotka vaikuttavat ruoansulatukseen, immuunijärjestelmään ja koko kehon toimintaan. Esimerkiksi sydämen vajaatoimintaa hoidetaan lääkkeellä nimeltä Digoksiini, jonka teho riippuu suoliston bakteerikoostumuksesta.
- **Suunnittelun haasteet ja ratkaisut**: Opinnäytetyössä käydään läpi eri vaiheita, joissa suunnitteluongelmaa lähestytään monesta näkökulmasta: muotoiluiteraatiot, materiaalivalinnat, valmistusmenetelmät, fysiikan testit, kemian kokeilut ja käyttäjätestit.
- **Tulevaisuuden näkymät**: Älykäs vessapaperi on lupaava askel kohti kestävää ja puhdasta energiaa tuottavaa ydinfuusiota, jota pidetään energian "pyhänä Graalina". Vessasta voisi tulla uusi klinikka, jossa ihmiset voivat seurata omaa terveyttään helposti ja halvalla.

suurta energiaa päin siis mennään Serlan tehtailla? Ehkä tulevaisuudessa. Vaan tuolla sivulla on videopätkä, tai oikeammin videoksi naamioitu gif animaatio joka antaa ymmärtää tuon innovaativisen keksinnön toimivan siten että pylly pyyhtiään johonkin levyyn ja se analysoi kuonan. Asiassa siis ei selviä se, miten käytännöllistä sen käyttäminen sitten on? Kenties seuraava kehitysaskel tuosta keksinnöstä on se - että siitä valmistetaan joku tapinmuotoinen esine joka sitten työnnetään. .

** tämä on automaattinen simopahula.fi sivuston materiaalisuodattimen varoitus. Älä jatka tuota lausetta! Suositelvat vaihtoehto on alkaa käsittelemään jotain toista aihetta yleisen mielettävyyden vuoksi! ***

Tie 8, Siikajoki, Revonlahti. Klo 14:55 tänään kelikamera on kuvannut mustan farmariauton, jonka katolla on ollut suksiboksi. Sen perässä on kulkenut turvaväliä nuodattaen vaalea henkilöauto - jonka monelmmat ajovalot ovat olleet toiminnassa.

Tie 21, Palojoensuu. Klo 11:53 Nesteen rekkaauto on vienyt polttoainetta Kilpisjärven suuntaan. ajoneuvo on osunut keskelle kelikameraan. tuulen nopeus on ollut 0 metriä sekunnissa.

** tämä on automaattinen simopahula.fi sivuston materiaalisuodatin. älä nyt sentään ala ikävystyttämään lukioitasi kooman partaalle! ***

ok. ok.. ei sitten kerrota sitä asiaa, että klo 8:51 on Kilpisjärvellä katuvalaisimen päällä istunut kaksi mustaa lintua. - Taikka siitä että miksi Porissa on ollut eräässä kerrostalossa palaneen muovin käryä, jonka lähde osottautui mysteeriksi pelastuslaitoksellekin. Mutta siitä voisin kertoa, että tunnettu Ylen meterologi yllättyi siitä, että ennustekartat näyttävät suomeen tulevan ennätyspaljon jäätävää sadetta lähivuorokausien aikana.

Kolmen kuukauden päästä alkaa kesä. Mutta olisiko jo aika siirtyä aiheeseen? Ja kertoa siitä - että kenties taas Jyväskylä astuu elämääni mukaan myös tänä vuonna. Junamatkustamista odotellessa katsellaan työvoimakoulutuksia jotka opastaisivat etätöiden tekoon. Kas kun mulla tota elinaikaa on vielä vissiin se 30 - 40 vuotta nii kai jotain vois tehdäkin.

Julkaista kirjan? Viimeinkin voisin sen kyllä tehdä. Laittaa tekstinsä poikimaan rahaa? Tulla taas kuuluisaksi?

Taas? Olenhan mä ollut paikallislehden etusivullakin. Sekä koko suomen levityksessä olleessa aikakauslehdessä. Sen teemaa nyt en tahdo sen kummemmin selittää, tiedot kyllä löytyvät blogger blogin tagiselauksesta tai sitten nettipäiväkirjani yöllisistä merkinnöistä. Niistä on oma listauksensa osoitteessa www.simopahula.fi/nettipaivakirja.htm

22 vuotta nettipäiväkirjaa!

19 vuotta sitten ..Autoin saksanopettajaani sähköliitinnöissä. Siivooja lukitisi minut ATK-luokkaan siten että se luokan ovi vielä juuttui kiinni! Olin yksin, seuranani vain 11 internettiin kytkettyä tietokonetta.

20 vuotta sitten .. olin hiihtolomalla koulutuksesta.

21 vuotta sitten kävelin toiselle puolelle kaupunkia kertomaan, että käteni oli kipeä.

ja näihin sanoihin hän lopetti merkintänsä? Epätoivoisen yrityksensä kertoa olevansa olemassa edelleen tässä merkinnässä - jossa hän ei ollut vihainen kenellekään. Ja kun mikään ei haitannut. Kenties voisin siis kertoa tämän merkinnän kuvista. Ne ovat sivujeni LKS osion uuden kellon osia. Siis siellä on kello, joka näyttää ajan käyttämällä noita kyseisiä kuvia.

Kutsun sitä mantrakelloksi ja se on katsottavissa osoitteessa lks/lks.htm Kello on tällä hetkellä "Yksi musta lintu paholaisen kuusi pisteestä pisteesteen yksi musta lintu yksi musta lintu pisteestä pisteeseen jakaannut kahdeksi rituaallinen nollaus"

eli 16:12:20

Olen kehittänyt siis sivustoani. Kunhan PHPn saan toimivaksi niin saan viimein oma käviälaskurit tehtyä. Olen kyllästynyt toimimattomiin ilmaisiin laskureihin. käyttämäni palvelu taas lakkasi toimimasta. En tahdo ottaa uutta ilmaislaskuria vaan tehdä sellaisen oman. Sivustoni antsaitsee jo sellaisen. Tämä vuosi on sivustoni 25 vuosi olemassaoloa. Siis jollain tasolla. Lasken sivustoni alun siitä, kun tekstiarkistoni ensimmäiset tekstit tulivat kirjoittettua.

No nyt on aika lopettaa koska tulee

Että toi kello on hauskan näköinen. mantrakello.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.