maanantai 16. lokakuuta 2023

Surun päivä

 

16.10.2023
Entinen presidentti on kuollut.

Tänään se uutinen tuli, jota pikkuhiljaa on pelätty saapuvaksi.

Martti Ahtisaari on kuollut.

Entinen Suomen Tasavallan presidentti on kuollut. Tietenkin sitä suree, suomenliput vedetään puolitankoon. Surunvalitteluja tulee ulkomailta. Käynnistyy arvokas protokolla.

Tämä on 3. kerta elinaikanani kun tämä tapahtuu. Kekkosen kuolemasta en itse paljon muista, koska olin tuolloin vasta pieni lapsi. Mauno Koiviston kuolema ja hautajaiset ovatkin sitten muistoissa. Oma isäni sattui kuolemaan samana vuonna 2017. Ja Koiviston hautajaiset olivat ensimmäiset hautajaiset isäni hautajaisten jälkeen, jotka koin edes television välityksellä. Aihe oli kipeä, mutta valtiopäämiehen hautajaiset katsotaan. Kollektiivinen suru. Se kohtaus, jossa arkku lastattiin auton kyytiin. Sama tapahtui saman vuoden helmikuussa, kun isäni arkku lastattiin auton kyytiin sen matkan pää olikin krematorio.

Vaikkakin surullisia muistoja, niin kuitenkin arvokkaita. Tänään suremme hienoa miestä, Martti Ahtisaarta. Hän teki paljon hyvää maailmalle ja jää siksi maailmanhistoriaan. Muistisairaus haurastutti häntä ja nyt hän on päässyt pois sairauden kahleista.

Sekin asia osuu lähelle ja saman sairauden vuoksi tässä pari vuotta sitten surtiin tätini arkun luona.

Tästä tulikin surullinen päivä ja muistot tulevat mieleen. Osanottoni omaisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.