torstai 19. lokakuuta 2023

3 vuotta sitten

19.10.2023
kolme vuotta sitten.

He alkovat purkamaan Seppolan koulua täällä Jämsässä. Se tarinahan meni siten, miten toi entinen oppilaitos kuului aikuiselämääni oli - että satuin olemaan sen vieressä kun puhelin soi tammikuussa 2017. Sain tiedon, että isäni on kuollut.

Se rakennus ne vuodet ennen vuotta 2020 vain muistutti tilanteesta.

Tuolloinhan se asia vielä painoi paljon.

Rakennus, jonka purkamista vastaan olin ennen sitä tammikuuta 17 - muuttui sellaiseksi että tahdoin että ne purkaisivat sen jo pois.

Mitäs pilasi rakennuksen laittamalla siihen uudenlaisen ilmanvaihdon, joka ei sittemmin muuta tehnyt kuin ajoi rakennusta kohden väjäämätöntä purkutuomiotaan.

Siitä päivästä on tänään siis tasan 3 vuotta, kun he alkoivat purkamaan sitä laitosta liikuntasalin päädystä. Oheinen kuva siltä päivältä, kun itse osuin paikalle ekan kerran sen purkamisen alkamisen jälkeen.

(suurempi versio nähtävillä osoitteessa www.simopahula.fi linkit löytyy tästä blogista)

Eli saattaa heittää parilla päivällä taaksepäin ajassa se tietty päivä, kun se ensimmäinen reikä seinään iskettiin. Sama toi on. Liikuntasalia purettiin ja sen kohdalla mä olin sen puhelun sattuessa.

Ei, en ole alkanut ajattelemaan kyseistä asiaa enemmän nyt. Tietenkin toi, kun on tiedossa jo Martti Ahtisaaren hautajaispäivä ja se että YLE välittää tilauisuuden suorana - tuo mieleen Mauno Koiviston hautajaiset. Jotka siis olivat ne ensimmäiset näkemäni hautajaiset isäni hautajaisten jälkeen. Eli oli ajattelemisen aihetta melko rutosti.

Martti Ahtisaaren hautajaiset ovat siis 10 päivä ensi kuuta. 10.11.2023.

Mä tässä just tajusin, että miksi on ollut olo - kuten olisi unohtanut jotain. Se on vaivainnut tämän viikon taustalla ja nyt sen syyn selvitin. isän syntymäpäivä oli viisi päivää sitten. Olis täyttänyt 83v

Kaiketi pitää laittaa päivämäärä taas mieleen. Kaiketi siihen voisi ottaa nimipäivästään muistisäännön. Se kun on 28. päivä niin jakaa sen luvun kahdella saaden 14.

Vaikka ihminen onkin jo kuollut, niin voi hänen syntymäpäivänsä muistaa. Sillä ihmisethän kuolevat vasta, kun kukaan ei heitä enää muista.

Musiikkina nyt CMX - linkkisusi ja sulkakäärme. Oudolla tavalla käy tunnelmaan kiinni kuten täi tervaan. Kerrottakoon tässä välissä, että se punainen henkilöauton on edelleen samassa kohtaa parkkissa, missä se on ollut jo heinäkuusta lähtien. Eli jos Näätämöön menette, niin sen paikkakunnan Nesteen huoltoaseman hintatolpan vieressä on punainen henkilöauto. Se on varmaan jo paikallinen nähtävyys. Mutta asia jota olen alkanut seurata. Että koska se hinataan pois tai jotain. Ollut seisonnassa jo kolmisen kuukautta. Seurantalinkki: www.kelikamera... näkyykö punaista koslaa vielä ..4m%..

Mainittu sivusto on tajunnut viimein, ettei kelikameroiden lämpötilatiedot päivity ja asiaa korjataan.

No dokumentoidaan sitten lisää. Mitä Suomessa on tapahtunut tilannehuone palvelun mukaan?

Porissa on pelastuslaitoksen yksiköitä Antinkadulla. Espoon Maininkipuistossa ei ollut rakennuspaloa. Eikä sellaista ollut myöskään Raaseporin Tovheminkuja nelosessa. Vääriä hälytyksiä. Vissiin joku päästi vesihöyryä ilmaan ja sitä luultiin savuksi. Talvi on kyllä kamalaa aikaa, kun ihmisten suista tulee savua ulkona kun liikkuvat pakkasessa.

Mäntsälässä tapahtunut pieni liikenneonnettomuus Helsinki-Lahti moottoritien kohteessa 911. Samaten Mäntyharjulla on sattunut pieni liikenneonnettomuus. Laitilassa omakotitalon saunassa syttyi tulipalo, joka ei levinnyt mutta sauna meni remonttiin. Jotta tämä listaus ei olisi tylsä, niin mainittakoon fingerporimaisesti - että ensihoito tarkisti talon asukkaan kunnon.

Että oliko se Päivi vai Pauli. Kovin huvittavaa. Piilotan laimeuden alle sen, että kyseinen vitsi kyllä minua huvittaa. Eläinonnettomuuksia ei ollut selityksen kanssa tällä kertaa tuossa listassa. Parashan oli se että jossain päin suomea aidon näköinen tekolehmä oli aiheuttanut hälytyksen. Myös varis oli pelastettu puusta alas kerran. Kissoja ja ihmisiä on ollut puissa pulassa. Suomi on kovin metsäinen maa ja metsä tunnetusti koostuu puista, joten kyllä siellä kissoja ja ihmisiä tulee olemaan vielä tulevaisuudessakin.

..ja elämä jatkuu loputtomasti niinkun sade. liian suuri loppuakseen, liian raskas jatkuakseen.

CMX - Jatkuu kuin sade. hieno kappale. Toimii tähän hetkeen. Tulen katsomaan ne hautajaiset jälleen. Jaetaan kahdella tulevaisuudessa nimipäiväni niin säilyy tärkeä päivämäärä mielessä.

Tänä aamuna oli ensilumi satanut JO. Kaiketi sitä pitää uusi merkintäsivu tehdä kirjaan. Talvi tulee taas, siitä en tykkää mutta sen kestää kyllä. Raaempi vuodenaika vain.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.