keskiviikko 25. lokakuuta 2023

Meren rannalla on hieno kamera

 

25.10.2023
Aloitetaan kelikameroista

Tietämättä sitten, mihin tässä päädyn. Jotta pystyisin paremmin sitten hahmottamaan tämän tulevan merkinnän aiheen? Eli siksi aloitettiin kelikameroista ja musiikkina tällä kertaa testina spotifyn soittolista, johon koostin mielestäni klassikkobiisit top hits-listoista vuosilta 1990 - 1999

Se saattaa tietenkin tiellemme tietämättämämme tuoda muita aiheita ja muistoja. Niitäköhän oli kuski alkanut ajattelemaan Nuorgamissa klo 8:48 kun oli pysäköinyt bussipysäkille vähän matkan päähän opastekyltistä joka julistaa että on tultu Lappiin ja kuntaan nimeltä Ochejohka - Utsjoki. Tenojoessa näyttää jo olevan jäälauttoja. Aurinko on alkanut juuri paistamaan Norjan puolella olevan rakennuksen seinään. Saattaisiko se olla navetta? Kaiketi maatilalta se talorykelmä näyttää, joka näkyy Tenoa kuvaavassa kelikamerassa. Komeaa maisemaa, kylläkin. Samoin on Nuvvuksen maisemakamerassa. klo 10:06 aurinko siellä on alkanut vasta valaisemaan tuntureiden huippuja. Kertoo miten mahtava maisema odottaisi, jos matkustaisi Nuvvukseen. Pitäisi seurata tietä 970. Eli jatkaa matkaa Utsjoelta Norjan rajan myötäisesti.

Myöntäisesti? saattaisiko parempaa suomea edustaa sana suuntaisesti. Samapa se. jatketaan. Tehdään kiertomatka Nordkappiin. https://nordkapp.panomax.com/ tuosta avautuu se mahtava kamera, jolla voi seurata revontulia. The Globe Monument - veistoksen valaistus ei ole toiminut pariin viikkoon. Viime yö on ollut täysin mahtava tuolla. Siis taivas on ollut pilvetön. Kamera on siis todella hyvälaatuinen ja tähdetkin näkyy selvästi. Revontulia on ollut koko yön. Kuviin pääsee kiinni klikkaamalla Arkisto. Painikkeet - kohtaa kannattaa klikata ensin. Piilottaa kuvasta tietolootan, jossa kerrotaan mainitsemastani monumentista.

Aurinko on laskenut tuolla klo 00:10. Taivaalla on näkynyt ne planeetat, joita nyt tällä hetkellä näkyy. taisi olla jupiter ja venus. Jos oikein muistan. Tähdenlentoparvienkin katsomiseen tuota kameraa siis suosittelen. Ja siitä löytyy myös timelapse-toiminto.

Ollut hieno yö siellä, ainakin kameran kautta katsottuna. Tuossa ei näe mitään tuuliviiriä. Saa säätiedotkin kyllä näkyviin, mutta tuuli ilmoitetaan kilometreinä tunnissa. Säätiedoissa on se kameran kuva muuten mukana, joten voi katsoa mikä on ollut lämpötila ja jollain kaavalla sen tuulen nopeuden sai kyllä muutettua km/h ~ m/s mutten nyt muista millä. netistä se löytyy.

Se nordkapin kamerasta. Hieno on, oli pakko mainita.

Palataan Nuvvukseen, jonka tietä kuvannut kelikamera on ikuistanut eläimiä tien vieressä olevassa metsikössä. En voi kertoa sen enempää niin eläimien muista ominaisuuksista, kuin että niiden silmät ovat heijastaneet kameran infrapunavaloa.

Eli jos eläimiä alkais bongata kameroista. Hirvaspään kamerassa voi nähdä kyllä tähän aikaan poroja, sillä se kelikamera on erotusaidan tuntumassa. Kelikameroiden havaitsemat säätiedot eivät tällä hetkellä päivity käyttämälleni sivustolle. Auto on valaissut maisemaan tuollapäin kotimaata viime yönä kello 4:18. Muuta liikennettä ei ole näkynyt. Inarin Angelissa on ollut sumuinen yö, Näätämössä on edelleen se yksi punainen henkilöauto seisomassa samassa paikkaa, mihin se ilmestyi jo viime heinäkuun aikana. Viime yönä sen koslan eteen on ollut rekka parkkeerattuna 3:12 - 7:22 välisenä aikana. Jos sillä tiedolla oli merkitystä.

Ainii. mä oon unohtanut kertoa lumitilanteesta. Lunta on ollut kaikilla tässä yhtedessä mainituilla paikkakunnilla, paitsi Nuvvuksessa ja Näätämössä.

Soittolistalta lähti soimaan Nirvanan come as you are. "Memoria (and I don't have a gun)"

Muistoja tulee hyvin kaukaa kappaleen kuuntelukerroista, silloin kun se oli uutta musaa. Toimi. 19.05.2022 - all out 1990s
. Oheinen linkki avaa enemmän mun 1990 luvun muisteluita.

Kappale vaihtui soittolistassa Scorpions - Wind of Change kappaleeseen. Tuo toisenlaiset muistot siltä ajalta, kun mä olin rengastettu. Pidin sormessani metallista ympyrää jota kihlasormukseksi kutsutaan. Se sormus sittemmin taisi yhtenä TuSkaiSEnA yönä lentää sillalta jokeen.

Kas sitä yötä en ollutkaan muistanut aikoihin. Soittolista toimii. Nyt soi Sweet Dreams (are made of this) Marilyn Mansonilta. Mä musitan kun ekan kerran näin tän videon. Teki vaikutuksen. Ei sentään yhtä suurta vaikutusta, mitä yksi Kornin musavideo teki. Se oli se, jossa näytettiin kaikkea. mun oli pakko mennä lähemmäksi matkatelkkaani ja nostaa laite ilmaan. oli niin mahtava video. Siis minulla oli toimiva televisio myös sen videon jälkeen. Oliskohan se ollut kappale Did my time? Ei jaksa nyt tutkia asiaa.

Sen sijaan voisin päättää merkinnän kertomalla jotain, mistä sen lukia saa mielyttävän lämpöisen olon. Että tilanne ei päätynyt julmemmin. viime yönä oli kova pakkanen, omassa mittarissa oli -8c astetta. Kyllin kylmä että se jäätäisi.

Eli Jämijärvellä hoivakodin asukas oli hukassa. Vaikeakulkuisen maaston tähden, poliisi pyysi virka-apua vapaapalokunnalta. (VPK)

Kadonnut asukas löytyi kuitenkin lähes saman tien hyväkuntoisena. Pääsi sisään lämpimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.