maanantai 23. lokakuuta 2023

Mielenterveysrajoitteinen maailma

23.10.2023
Mielenterveysrajoitteinen maailma

Kerta kohta on se surkein vuodenaika tulossa, jolloin on p*skakelit - niin siitä päästään aiheeseen haisevan aasinsillan kautta.

Ei vissiin saa sanoa enää hullu maailma, sillä se saattaa loukata jotain. Niin on, joten puhuisinko tällä kertaa siitä - että Norjan Lofoottien saarilla on turistien tuoma ongelma.

He kakkaavat liikaa vääriin paikkoihin ja ovat saaneet sille seudulle aikaan kolibakteeriongelma. Tämän vuoksi suositellaan ja jaetaan ihmisille tuolla kakkapusseja. Tämän kuulin Saamenkielisistä uutisista. Tapanani on katsella Yle areenasta paikalliset uutislähetykset eri alueille putkeen ja tämä uutinen oli siis viimeisenä. On totta, että jos ihmisperäistä ulostetta alkaa kertymään isoja kasoja - niin se on ongelma.

Nauratti tuossa vaan se, että pissiäkin pitäisi oikeaan paikkaan ja kauaksi vesistöistä. Tuota. Jos kuseminen luontoon pilaisi luonnon, niin eiköhän se olisi jo pilalla? Luulisin että virtsa on sadellut vuosituhansia sinne, jossa henkilö on kokenut tyhjennystarvetta. Luonto kyllä hoitaa asian. Toisiin asioihin tahdon nyt siirtyä. Jos koette ikävänä asiana sen, että paskapuhe loppuu tästä merkinnästä nyt, niin suosittelen eduskunnan kyselytunnin seuraamista televisiosta.

Rautavaaran kuntaan on tehty kyberhyökkäys ja kaikki tietotekniikka on laitettu käyttökieltoon. Puhelimitse kuulemma saa kuntaan yhteyttä. Näin kertoo heidän kunnanjohtajansa. Niin ja nykypuhelinhan ei ole mitenkään tietotekniikkaa?

Onneksi vanhat tavat johtaa toimivat, suosittelen niitä. Internet ja tietokoneet eivät saa olla ainoa ratkaisu hoitaa hommia.

Muualla Ylen uutisissa ihmetellään, että kaupunkien keskustaan hylätään nykyään vähemmän polkupyöriä, mitä ennen - ja syytä ihmetellään. Miksi? Pitäisikö siellä sitten olla vakomäärä hylättyjä polkupyöriä tukkimassa kulkuväyliä?

Talvi on tulossa ja se on vissiin niin ainutlaatuinen ilmiö Suomessa, että ihmiset eivät tiedä että jäät eivät vielä kestä. Siellä jo luistellaan ja pilkitään. Kuusamossa yksi pilkkiä hukkui jo. Tätä kirjoittaessa vissiin tapahtuu uusia hukkumistapauksia. Luistelkaa vaikka jäähalleissa ja seuratkaa tilannetta netissä vaikka vesi.fi palvelussa. Että koska jää on kyllin vahvaa, että sille meno ei tarkoita ennenaikaista poistumista ja hautajaisjärjestelyjänne vuosikymmeniä etuajassa.

Toinen on toi, että on pakko tuhlata energiaa lumen säilömiseen, jotta saisi hiihtoladut ja mäet tehtyä. En ole mikään hiihdon ystävä, mutta kyllä se on siten - että jos sitä lunta on muuallakin - niin on parempi fiilis hiidellä. Toi vaikuttaa vain epätoivoiselta roikkumiselta hiihdossa. Tulevaisuudessa ne talvet muuttuvat lumettomiksi. On tyhmän näköistä edes seurata jotain hiihtokisaa keinotekoisella ladulla. Se näyttää niin tyhmälle. Kaikkialla muualla on lumetonta ja sitten seurataan vain sitä valkoista uraa. Olen mä saanut hiihtämisestä kerran palkinnonkin ja kuva siitä tuossa ohessa.

Vihaan talvea, mutta jos on pakko saada siitä fiiliksiä, niin peuhataan vasta kun on oikea aika. Jäät kestää järvissä ja lumet ovat kaikkialla. Näin ei vaan tule olemaan tulevaisuudessa, jossa pitäisi säästää energiaa jottei ilmastonmuutos pahene. Sitten säilötään sitä lunta ja sähkö otetaan mistä halvimmalla saa. Vaikka sitten jostain hiilivoimalasta.

UPM kaatoi Loviisassa lasten virkistysmetsän koulun vierestä tässä taannoin. He järjestivät lapsille mehukekkerit, joiden ainaka syötiin makkaraa ja tutustuttiin metsätyökoneisiin. Lapset kysyivät, että mitä metsän eläimille käy - niin UPM:n edustaja vastasi, että ne saavat uudet kodit eikä niille tapahdu mitään. Ja että metsän voi kaataa, kun siellä ei ole liito-oravia tai saimaannorppia.

Ai. Saimaannorpat elävät siis puissa? Tapauksesta tietenkin tuli kohua ja UPM pyysi anteeksi. Eläimillehän käy huonosti. Ne ovat valmistautuneet talveen tekemällä ruokavarastot ja pesät. Jotka nyt siis tuhottiin. Raadonsyöjille hyvät ajat tuolla päin suomea.

Kuopiossa lentokentän jäänestolaittoisto hajosi, joten tämän maanantainaamun lennot on peruttu. Ylen sivuilla on mahdollista katsoa video, jossa näytetään miten kauneusleikkaus epäonnistui.

epäonnistunut on myös YLEn uutisisivuston uudistettu ilme. Maakuntauutisia kun lukee, niin sitä valikkoa josta valitsisi seuraavan maakunnan - ei voi olla järkevästi sillä maakuntauutissivulla. Esim jos lukee keskisuomen uutisia ja tahtoisi vaihtaa lapin uutisiin, on mentävä selaimessa taaksepäin niin monta kertaa kun on edellisen maakunnan uutisia katsonut. Jotta löytää sen valikon. ja siinä ajassa ehtii unohtamaan mitä ajatteli seuraavaksi tehdä.

Tämä vain yksi esimerkki sivuston käyttökokemuksen heikentymisestä.

Sääli että miten ennen niin mahtavasta ja todella paljon suositelusta sivustosta pitää tehdä viemärijätettä kuivumaan Lofoottien rantakiville. Jossa sitten kolibakteeri alkavat levitä. juu.. Sellasita en kyllä takuulla enää suosittele. Onko tässä sitten pakko alkaa lääppimään jotain älypuhelinta saadakseen uutisia? Ei todellakaan en ala tekemään niin. Riittää se kun yritän edes käyttää sitä laitetta. Joka ikinen laite, jossa on kosketusnäyttö - on surkea. Oma käyttökokemus noista on sen mukainen, että komennot eivät aina onnistu ja näyttö luulee hipaisuelettäni eri eleeksi mitä tarkoitin. hukannut tärketä sähköpostejakin siten.

Sama asia kun ne puuhaa kovalla teholla lisättyä todellisuutta ja että näkisi jollain laseilla 3d työpöydän silmiensä edessä. Ei ne sitä näe, jolla silmä karsastaa tai on erilainen näkökyky kun muilla. Minä en näe keinotekoista 3D kuvaa ikinä.

Kuitenkin se kohta on yhtä yleinen kun joku helvetin kosketusnäyttö nykyään.

Se siitä ja vissiin on mainittava että sain tässä uuden näytön kokeiluun. Ei ole 4:3 kuvasuhteen, mutta kokeilen kahta laajakuvanäyttöä koneessa. 4:3 kuvasuhteen näytöstä näkysi vaan vanhat musavideot kuten ne on tarkoitettu. Että kuva täyttää koko neliönmuotoisen ruudun ja olo kun katsois vanhaa telkkaa. Juuri siten, mitä aikoinaan näki ekan kerran ne musavideot.

 Kerrottakoon vielä että tässä blogimerkinnässä mukana ollut hiihtopalkintoni päätti tippua alas tiistai-iltana 24.10 ja meni lommoille. olihan se siinä ollutkin jo 5 vuotta kiinni. En muistanut / jaksanut / viihtinyt päivittää tätä merkintää blogiin nettipäiväkirjasta maanantaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.