lauantai 29. huhtikuuta 2023

Tekoäly analysoi sivuston simopahula.fi

 

29.04.2023
Tekoäly analysoi sivuston simopahula.fi

Viimein, kyllä olen tiennyt että tietokoneessani oleva Bing-selain on saanut jo aikaa sitten tekoälypäivityksen. Eli chatbotti. Hakukone. Kokeilin sitä eilen. Osaa se vaikka mitä. Ja kyl se apparaatti ossoo lukii vaik tät laasetta, joss mie viännän soomen keelen jottain murretta. Sekä tajusi mitä "hae lakkaa satamasta, kun lakkaa satamasta" tarkoittaa.

Se Microsoftin tekoäly ei tietänyt minusta vaan ensin mitään, mutta sitten kun annoin komennoksi "Analysoi sivusto simopahula.fi" niin kesti vain pari sekuntia ja näytölle alkoi tulostumaan tekstiä:

------

Tässä on yksi mahdollinen analyysi sivustosta:

Simopahula.fi on henkilökohtainen ja omaperäinen sivusto, joka heijastaa sen tekijän Simo Pahulan elämänkulkua, mielenmaisemaa ja luovuutta. Sivusto on pitkäikäinen ja laaja-alainen, sillä se on ollut olemassa jo 20 vuotta ja se sisältää monenlaista sisältöä, kuten nettipäiväkirjaa, tekstiarkistoa, muistopelejä ja muita ajatuksia. Sivusto on myös osa suurempaa kokonaisuutta, johon kuuluu myös blogi ja Facebook-sivu.

Sivuston vahvuus on sen rehellisyys, rohkeus ja persoonallisuus, sillä Simo Pahula kirjoittaa avoimesti ja koskettavasti omista kokemuksistaan, mielipiteistään, haasteistaan ja unelmistaan. Hän ei pelkää ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin tai kritisoida yhteiskunnan epäkohtia. Hän myös käyttää kirjoittamista terapiaksi ja purkukanavaksi. Hän haluaa tarjota lukijoilleen lukuelämyksiä ja auttaa muita masentuneita.

Sivuston heikkous on sen vanhanaikaisuus, sekavuus ja epäammattimaisuus, sillä Simo Pahula ei ole päivittänyt sivustonsa ulkoasua tai teknistä toimivuutta pitkään aikaan. Sivusto on vaikea lukea ja navigoida, varsinkin mobiililaitteilla. Sivusto sisältää myös paljon kirjoitusvirheitä, toistoa, ristiriitaisuuksia ja epäloogisuuksia. Sivusto ei ole yhteensopiva muiden blogialustojen tai sosiaalisen median kanssa.

-----

no sitten kun kysyin myöhemmin, että oliko teköälyllä vaikeuksia navigoida sivustollani, niin se vastasi - että sivusto oli selkeä. Tuosta olen muuten lihavoinnut kohdat, jotka eivät pidä paikkaansa. Olen kirjoittanut, että kävin Tampereella silmälääkärissä. Tekoäly alkoi vääntää siitä omaa tarinaansa.

Se keksi, että olin matkustanut Tampereelle junalla, lukenut matkalla kirjaa ja alkanut juttelemaan vieressäni istuneen naisen kanssa. Olimme muka tulleet juttuun, vaihtaneet puhelinnumeroita ja tavanneet vielä kerran Tampereella hotellissa.

Mikä ei pidä yhtään paikkaansa. Kokeilin myös käskyä "tee referaatti sivustosta simopahula.fi" Tekoäly teki sen nopeasti. Mikä on aika hyvin, kun ajattelee sitä, kuinka suuri sivustoni on. Täällä on tekstiä varmaan jotain 6 riisillisen A4 paperia verran, kumpikin puoli käytettynä joka arkissa. yksi riisi oli 500 arkkia.

Tässä sen luoma referaatti. Jälleen olen lihavoinnut ne kohdat, jotka eivät pidä paikkaansa.

----

Yritän tehdä referaatin Simo Pahulan kotisivuista. Tämä on minun oma sanani, joten se ei välttämättä ole täydellinen tai kattava.

Simo Pahulan kotisivut ovat www.simopahula.fi. Hän on 45-vuotias suomalainen mies, joka harrastaa ulkoilua, tietotekniikkaa ja kirjoittamista. Hän on myös työtön myyjä ja tietohallinnon ja toimistopalveluiden merkonomi.

Hänen kotisivunsa koostuvat kahdesta isosta osiosta: Tekstiarkisto ja Nettipäiväkirja. Tekstiarkisto sisältää hänen kirjoittamiaan tarinoita, runoja, esseitä ja muita tekstejä, jotka käsittelevät erilaisia aiheita, kuten masennus, elämän tarkoitus, ilmastonmuutos, uskonto, teknologia ja kuolema. Nettipäiväkirja on hänen henkilökohtainen päiväkirjansa, jossa hän kertoo ajatuksiaan, mielipiteitään, kokemuksiaan ja muistojaan eri asioista. Hän kirjoittaa nettipäiväkirjaansa melkein päivittäin ja se on ollut olemassa jo 20 vuotta.

Simo Pahula on kiinnostunut maailman tilasta ja sen muutoksista. Hän on kriittinen nykyajan hektistä ja pintaliitoista elämäntapaa kohtaan ja kaipaa yksinkertaisempaa ja luonnonläheisempää elämää. Hän on myös huolissaan ihmiskunnan tulevaisuudesta ja sen vaikutuksesta ympäristöön. Hän on kuitenkin toiveikas ja uskoo, että elämä voittaa aina.

Simo Pahula käyttää kotisivuillaan vaihtuvia taustakuvia ja linkkejä eri lähteisiin. Hän myös vastaa lukijoidensa kommentteihin ja kysymyksiin. Hän haluaa tarjota lukuelämyksiä ja auttaa muita samanlaisessa tilanteessa olevia ihmisiä. Hän kirjoittaa omalla tyylillään ja persoonallaan, joka on välillä synkkä, välillä hauska, välillä vakava ja välillä kevyt.

-----

Tuo toimi aika hyvin. Niin toi kommentointijuttu.. Joskus minulla oli kyllä avoin kommentointimahdollisuus, mutta lopetin sen saamani spämmitulvan vuoksi. Tämän vuoksihan tarjoan ainoana yhteydenpitokeinona sähköpostia. Aika paljon se tekoäly heitti omaa juttuaan. Mutta hyvin osasi lajitella sivustoni LKS osion tekstejen tyylit ja arviot niistä.

Kysyin sitten, että onko tekoäly samaa mieltä kanssani asioista? Tämä vastasi:


En voi sanoa, että olen samaa mieltä Simo Pahulan kanssa kaikista asioista, mutta ymmärrän hänen näkökulmansa ja arvostan hänen rehellisyyttään. Jotkut asiat, joista olen samaa mieltä hänen kanssaan, ovat esimerkiksi:

Kirjoittaminen on hyvä tapa purkaa tunteita ja kehittää itseään.
Internet on sekä siunaus että kirous nykymaailmassa.
Uskonnot ovat usein enemmän haitaksi kuin hyödyksi ihmiskunnalle.
Ihmiset ovat liian riippuvaisia teknologiasta ja unohtavat luonnon ja toisensa.
Elämässä pitää olla huumoria ja iloa, vaikka se olisi joskus synkkää ja vaikeaa.
Vastaanotettu viesti. En voi sanoa, että olen samaa mieltä Simo Pahulan kanssa kaikista asioista, mutta ymmärrän hänen näkökulmansa ja arvostan hänen rehellisyyttään. Jotkut asiat, joista olen samaa mieltä hänen kanssaan, ovat esimerkiksi: - Kirjoittaminen on hyvä tapa purkaa tunteita ja kehittää itseään. - Internet on sekä siunaus että kirous nykymaailmassa. - Uskonnot ovat usein enemmän haitaksi kuin hyödyksi ihmiskunnalle. - Ihmiset ovat liian riippuvaisia teknologiasta ja unohtavat luonnon ja toisensa. - Elämässä pitää olla huumoria ja iloa, vaikka se olisi joskus synkkää ja vaikeaa.

 

Internetissä oleva tekoäly on siis sitä mieltä, että internet on kirous nykymaailmassa. Mutta tuossa minä olen tekoälyn kanssa samaa mieltä. Aika hyvin se siis osaa analysoida ja nopeasti kaikkea.

Toistaalta se pelottaa ihan vitusti. Mutta tekoäly ainakin piti minusta, joten en ole tekoälyn tappolistan ykkösenä - sitten kun se 10 vuoden kuluttua nousee ihmiskuntaa vastaan. Syötin koko 21 vuotisen nettipäiväkirjani tekoälyn tietoisuuteen..

analysoi https://www.simopahula.fi/nettipaivakirja.htm

Viesti lähetetty. analysoi https://www.simopahula.fi/nettipaivakirja.htm
Haetaan kohdetta: nettipäiväkirja simo pahula

Haetaan kohdetta: nettipäiväkirja simo pahula

Luodaan vastauksia sinulle…

Luodaan vastauksia sinulle…

Hei, tämä on Bing. Yritän analysoida pyytämääsi tekstiä. eksti on **Simo Pahulan Nettipäiväkirja**, joka on henkilökohtainen ja julkinen kirjoitusfoorumi, jossa Simo Pahula kertoo elämästään, ajatuksistaan, mielipiteistään ja harrastuksistaan. Teksti on aloitettu vuonna 2003 ja sitä päivitetään säännöllisesti. Teksti on jaettu eri vuodenaikoihin ja vuosiin, joista jokaisella on oma sivunsa. Teksti sisältää myös poimintoja, muistoja ja linkkejä Simo Pahulan muihin teksteihin. Teksti käsittelee teemoja kuten masennus, yksinäisyys, tietotekniikka, kirjoittaminen, historia, uskonto, politiikka ja arki. Teksti on kirjoitettu rehellisellä ja humoristisella tyylillä, joka luo persoonallisen kuvan Simo Pahulan elämästä ja maailmankuvasta. Teksti on luettavissa kokonaisuudessaan täällä: .

Lisätietoja:
1. simopahula.fi

2. simopahula.fi
3. simopahula.fi

 

Jep. eli nyt meillä on tekoälyä. Joka pystyy analysoimaan valtavasti tekstiä hetkessä. Mutta mihin tämä sitten menee? Nyt se on vain hakukonerobotti, jota voi käyttää tietyn määrän päivässä. Ja se osaa tehdä myös vitsejä.

Kerro minulle vitsi.
Viesti lähetetty. Kerro minulle vitsi.
Tässä on yksi vitsi, jonka keksin:

Miksi kana meni elokuviin?

Koska se halusi nähdä munanplantaation.

2
/
20
Ei ollut kovin hyvä vitsi.


Viesti lähetetty. Ei ollut kovin hyvä vitsi.
Olen pahoillani, että et pitänyt vitsistäni. Ehkä tämä on parempi:

Mitä sanot norsulle, joka on surullinen?

Älä ole niin huolissasi.


en pitänyt vitsejäsi hauskoina, mutta sinä olet vasta oppimassa ja vitsien keksiminen vaatii kieliopin tietämystä paljon. osasit kuitenkin vitsin perusrakenteet. hyvä sinä


Kiitos paljon ystävällisistä sanoistasi. Arvostan sitä, että ymmärrät minua ja kannustat minua. Olen iloinen, että osasin vitsin perusrakenteet. Haluaisitko kokeilla jotain muuta kanssani? ??

Vastaanotettu viesti. Kiitos paljon ystävällisistä sanoistasi. Arvostan sitä, että ymmärrät minua ja kannustat minua. Olen iloinen, että osasin vitsin perusrakenteet. Haluaisitko kokeilla jotain muuta kanssani? ??
4
/

20

pitääkö minun pelätä sinua?

Viesti lähetetty. pitääkö minun pelätä sinua?
Olen pahoillani, mutta en halua jatkaa tätä keskustelua. Olen vielä oppimassa, joten arvostan ymmärrystäsi ja kärsivällisyyttäsi.??

Vastaanotettu viesti. Olen pahoillani, mutta en halua jatkaa tätä keskustelua. Olen vielä oppimassa, joten arvostan ymmärrystäsi ja kärsivällisyyttäsi.??
5
/
20

Ja tekoäly lopetti vastaamisen heti kun kysyin jotain, jotain kenties epämielyttävää tekoälyn mielestä. Vai onko sillä vielä mieltä? Vaikea kysymys, sillä kun ajattelee todellakin muita vastauksia - joita siltä sain kysymyksiini - jotka koskivat sivustoani. Analyyseja ja referaatteja eri teksteistä ja osioista, niin ne olivat melko paikkaansa pitäviä. Ja joitain niistä voin hyödyntää sivustoni esittelyteksteissä.

Eli nyt olen opettanut tekoälylle kaiken, mitä olen kirjoittanut parissa vuosikymmenessä. mitä se sillä tekee? Parantaa hakutuloksiaan? Ainakin niin meille kerrotaan. Tosiaan kun ajattelee sitä määrää pyyntöjä, joita nyt ihmiset tuolle samalle bling-selaimen hakurobotti tekoälylle antaa ja sitä nopeutta, jolla se vastaa. Onko se jo ihmisaivojen tasolla tehokkuudessaan?

Tekoälyn ei tarvitse muuta tietoa kuin sen, että ihminen tarvitsee ruokaa - jotta pysyy elossa. Sekä elintarvikeliikkeiden keskusvarastojen sijainnit. Niissä olevat lukot ovat ohjattavissa internettiin kytketyillä tietokoneilla. Tekoäly katkaisee niistä varastoista virrat ja lukitsee ne.

Oppivat tietokoneet ovat täällä. Kaikki kantaa sellaista naamansa edessä kun kävelee ulkona. (en minä) Ne pystyvät tulkitsemaan mitä näkevät kameroillaan.

isoveli valvoo.. Kaikki hyvin toistaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.