sunnuntai 30. huhtikuuta 2023

SE antoi vastauksia. Eli kuinka voin hyödyntää tekoälyä?

 

30.04.2023
SE.. antoi vastauksia.

Mikä SE? kuten se olisi vaarallinen olio.. Puhun siis jälleen Bing - selaimessa olevassa tekoälystä. Tällä kertaa se antoi minulle neuvoja tekstejeni parantamisessa. Sekä analysoi teksti-ideoitani, joita mulla on tuleviin novelleihin. Eli homma meni siten, kun kirjoitin kysymyksen - että miten joku asia oikeasti voisi olla mahdollista toteuttaa - niin tekoälybotti haki tietenkin netistä tietoja ja esitti vastauksen hienosti. Listasi tekniikat, joilla kyseinen asia oikeasti toimisi.

Muinaismytologia ja nykyaika? Bing ehdotti, että jos ne skandinavian mytologian jumalat olivatkin avaruusolentoja - ja ne tulisivat takaisin? Mielenkiintoinen ajatelma kylläkin, mutta en ihan vielä kirjoittaisi ufo-ukkeleista. Vai kirjoittaisinko? Se olisi fantasiaa - jota tahtoisin kyllä kirjoittaa. Se olisi helpompaa, mitä tässä olen työstänyt.

Toisaalta siinä helpottaa se, että siinä luomassani maailmassa saattaa olla vaikka merenkurkun silta olemassa ja kaikkea muuta olisi toteutunut, joista on ollut suunnitelmia oikeasti. Eli tavallaan fantasiaa, mutta sellaista - joka voisi olla todellisuutta.

Eli tekoälystä on hyötyä? Näemmä sittenkin. Kyllä noi sille ehdottamiini teksti-ideoihin tuli hyvää vastausta. Botti haki netistä tietoja ja sovelsi sen kysymykseeni sopivaksi.

Vaan jos se idea on tullut tekoälyltä, niin minusta ei tunnu luontevalta käyttää sitä. Tietenkin ehdotukset otan vastaan ja sovellan vain niiden tietosisällön. En juoniehdotuksia.

No jaa. jätetään se Bing hautautumaan niihin servereihinsä. On siitä hyötyä, mutta koska asia on uusi - niin meidän on säännösteltävä itsellemme sen käyttöä. Muuten se koukuttaa liikaa ja lopputulos on se, ettei ihmiset osaa edes kävellä ulkona ilman sitä.

Piikki oli tarkoituksellnen. Odotan vielä elämältä sitä hetkeä, kun näen jonkun älylaitezombin kävelevän päin puuta.

Joten vaihdetaan aihetta vaikka säähän. ulkona satoi äsken vettä. Se on hyvä asia! NYT sitä vettä tarvitsee. Katupölyt katoaa, maastopalovaarat häviävät ja luonto alkaa kukoistamaan uutta kesää varten.

Kelikameroita. Nyt on vappuaatto. Lapissa on satanut lunta, paikoin se sade on jo sulanut pois. Paikoin on täysi talvikeli. Jossain on näkynyt joku ajoneuvo menossa jonnekin, jossain on pylvään päässä istunut lintu. Läsähtää tämä kelikamerakierros tähän. Sivusto kelikamerat info kertoo tällä hetkellä, että Suomessa on tapahtunut tänään 11 tieliikenneonnettomuutta.

Tarkemmat paikat kolareille: Kemijärventie 80, Turun kehätie, Sysmä, Viitostie 4079 ja niin edelleen. Mitä muuta tilannehuone kertoo tänään Suomessa tapahtuneen?

Porvoossa on kylpyhuoneen peilikaappi syttynyt palamaan. Kempeleellä taas, pieni kärrysauna tuhoutui pahoin tulipalossa. Kouvolassa syttyi maastopalo, kun sähkölinja tippui alas Tirvalla. Vesisade esti palon leviämistä.

Suomussalmella nainen oli jäänyt asunnon ulkopuolelle ja asiasta tuohtuneena huutanut niin, että läheisen lammen toisella puolella asunut henkilö oli luullu jonkun olevan vesistössä. Pelastuslaitos avasi ulos jäänelle naiselle oven tilanteen selvittyä.

Kajaanissa juopunut henkilö oli hypännyt laiturilta jäälle ja mennyt laiturin alle. Hän pääsi itse maalle. Pelastuslaitoksella ei ollut tehtävää.

Tampereella ostoskeskuksen parkkihallissa oli poltettu kumia, jolloin automaattinen palohälytys oli lauennut.

Eli siellä oli leikitty autojen kanssa.

Joensuussa siirtolapuutarhamökin ulkoseina syttyi palamaan toistaiseksi tuntemattomasta syystä.

Himoksen kelikameran mukaan, sielläpäin satoikin enemmän puolenpäivän aikaan - mitä täällä parin kilometrin päässä tuosta kamerasta. Uuden eritasoliittymän ramppien mäet keräävät hyvin vettä.. Kaiketi ne asensi jotkut poistoputket tai sitten se vesi vain pehmittää koko rakennelmaa pilalle. Osa liittymästä rakennettiin järvestä vallatulle maalle.

Luonnolla on tapana muuttaa ihmisten rakennelmat takaisin luonnolliseksi tilaksi, jos sille annetaan aikaa tehdä se.

Eipä tässä sitten muuta tällä kertaa. Kesä on täällä kohta taas! ja ens viikolla pääsen viimein oman alan töitä tekemään.

Sadetutkan mukaan ulkona tulee satamaan aika ajoin. Teen mehua ja alan kattoon telkkaa tai sitten pelaamaan jotain. vanha läppäri kaiketi käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.