lauantai 19. heinäkuuta 2008

Ajatuksia masennuksen hoidosta

20.07.2008
Ajatuksia joita tuli

Psyykelääkkeiden käyttämisetä johtuvat haittavaikutukset?

Katsoin viimein viime tammikuussa tulleen tiededokumentin "sairauden kauppiaat" tuolta boksista. Eli kuinka lääketeollisuus markkinoi lääkkeitään ihmisille ja luo miellekuvia siitä, kuinka hienoa on selvitä lääkkeiden avulla elämästään. Dokumentissa haastateltiin ihmisiä, joiden läheiset olivat tappaneet itsensä aloitettuaan lääkityksensä ja oli juttua myös siitä - että miten joissain tapauksissa masennuslääkeet ovat se pahin vaihtoehto.

omakohtaisia kokemuksia vuosien takaa taas tulossa.

Olin nuorena masentunut. Sain yhdessä vaiheessa psyykelääkityksen, mutta kun olin muutaman ottanut niin säihkähdin niitä vaikutuksia. Minulta meni ajantaju kokonaan sekaisin; siis piti kysyä että oliko aamu vai ilta vaikka olin ollut valveilla koko ajan. Se täydellisen lamauttava väsymys, joka iski pillerin oton jälkeen - niin se ei ollut sitä mitä tahdoin. Selvisin syvemmästä ITSE ILMAN LÄÄKKEITÄ. Minulle kyllä oli niitä tarjolla, mutten ottanut. Ei se mitään helppoa ollut, mutta minkä takia sen olisi pitänyt olla helppoa?

Siis jos ajatellaan, että masennuksesta voi selvitä lääkkeiden avulla - niin sehän on vain mielestäni itsepetosta. Siis siinä tulee alttiiksi niille lääkeaineille jotka antavat sen hyvän olon. Mutta kun lopettaa lääkkeiden käytön - ja jos ei ole todellisesti selvinnyt masennuksestaan - niin kyllä se kemiallinen tasapaino aivoissa palautuu samalle tasolle - mitä oli ennen lääkkeiden ottamista.

Masennus.. No en tällä hetkellä ole masentunut, mutten silti hypi pilvissä. Ok.. otetaanpas sitten asioita esille. Mua pelottaa tulevaisuus, kuten kaikkia. Ehkä toisinaan saattaa ahdistaakin. No pitää kaiketi sitten napsia ilopillereitä että jaksaisi kohdata maailman. Joo.. helppoo elämää, itse oikeastaan ei siinä tee mitään.

Pitkään aikaan en ole ajatellut masennustani tai sitä aikaa jonka vietin nuorisopsykiatrisella. Ei ole mitään syytä siihen, mun elämä sujuu ilman psykologiaakin ihan hyvin.

Kyllä kaikista löytyisi lääkitsemisen arvoista, jos oikein syynnättäisiin. Itselläni on lievä lukihäiriö - josta tämänkin nettipäiväkirjan vakilukijat ovat tulleet tietoiseksi. No.. vissiin olisi joku lääkeaine, joka voisi auttaa siinä tilassa. Mutta entä sivuvaikutukset? Ei kannata rikkoa jokseenkin toimivaa.

Tehkää omat päätöksenne, jos teillä on aiheitta aloittaa psyykelääkitys - mutta itse sanon, että kyllä masennuksesta pystyy selviämään ilman lääkkeitäkin. Kukin elää tavallaan. Mä itse tein päätöksen siinä 15 vuotta sitten - etten ota koskaan enää mömmöjä.

Sillä itselläni se tieto, että tarvitsee napsia niitä - niin se lisäisi masennusta.

Eli näin tää mun elämä.

maanantai 14. heinäkuuta 2008

Iskostan sanoja tajuntaanne

 

14.07.2008
Iskostan sanoja tajuntaanne.

Hirviöitä on eksynyt Jyväskylän keskustaan. Ihmisiä kehoitetaan äärimmäiseen hulluuteen ja tanssimaan kaduilla Lambadaa samalla hokien Nalle Puhin sadelaulun kertosäettä - sanajärjestystä, jota en tässä toista jottei se jäisi ihmisten tajuntaan kummittelemaan niihin hetkiin kun pitäisi saada unta ja koko ajan kallossanne kaikuu toi "pili pili pom" Tunnustan.. hain Googlella noi sanat kun itse en muistanut, he ovat tehneet valtavasti töitä sen eteen - että joku hyypiö voisi hakea sanoja "pili pili pom" Järkeä kai siinäkin on.

Mutta palataksamme arkitodellisuuden harmaaseen hermomassaan - uutinen kertoi että pari hirveä on eksynyt Jyväskylän keskustaan. Ihmisiä kehoitetaan varovaisuuteen, koska hirvi voi tappaa ihmisen ja vain vanhat muistavat kuinka hirveä käsitellään siten - ettei siitä koidu vaaraa. Nykyajan cityihmisenhän pitää ensin loggaantua interenttiin käsitietokoneellaan, jossa myös puhelintoiminnot - ja etsiä artikkeleita hirvieläimistä ja niiden käyttäytymisestä. Sitten kun he löytävät sivuston, joka varoittaa että '..jos itseäsi suurempi olio on tulossa vihamielisenä sinua päin - niin pakene" Niin he suorittavat sen mitä netissä luki - paetkaa.

Taivaasta on tullut tulta maahan eilen Suomessa. Ukkoset ovat tehneet tuhojaan, odotamme vielä uutisia megatrombeista jotka katkovat päätiet ja tukkeuttavat siten Suomen verisuonet. Kuljetukset eivät pääse perille ja kansa näkee siten nälkää. Vielä ei ole kehitetty replikaattoreita, jotka loisivat ruokaa tyhjästä. Megatrombit ovat tulossa tekemään tuhojaan, jos ei tänä kesänä - niin taatusti ensi kesänä. Ja vain sen vuoksi - että toi ilmasto on muuttunut. Suurien jäätiköiden sulaminen on alkanut ja meret nousevat sen 47 metriä seuraavan 200 vuoden aikana. Joten ainakin uusia merenrantakaupunkeja on tulossa. Kunnian saavat ainakin Seinäjoki, Lahti, Kouvola sekä mahdollisesti myös Tampere.

No, jos jotain hyvää tosta - niin ainakin risteilyllä voi viettää enemmän aikaa kun laiva pääseekin seilaamaan ohi Helsingin.

Mutta iha totta - v*tun pelottavaan päin tää maailma on menossa. Meriveden nousu on tosi vakava asia - jo yhden metrin nousu aiheuttaa ongelmia ja lisää ilmastopakolaisia jo tossa seuraavan 20 vuoden aikana.

Kreikassa matkustajajuna on törmännyt tavarajunan vaunuihin, jotka olivat toistaiseksi tuntemattomasta syystä irronneet tavarajunasta. 15 saanut vammoja, kukaan ei ole saamieni tietojen mukaan kuollut.

Maailmankaikkeuden kaunein nainen löytyi Venetzeulasta. Koska sen maan nimi on hiton vaikea kirjoittaa - niin kutsukaamme sitä venemaaksi. Ok.. eli Venemaasta on löytynyt muka maailmankaikkeuden kaunein nainen. Entä muut - toistaiseksi tuntemattomat sivilisaatiot? Entä jos tossa 5000 vuoden päästä radioaallot ovat ehtineet ZXCVB - planeetalle, jossa sen planeetan kaunein naaraspuolinen olio BVCXZ suuttuu ja lähtee kostamaan virheellistä nimitystä. Emme voi tietää - tämän hetkisen tietämyksemme mukaan yli valonnopeutta ei voi kulkea ja madonreiät ovat äärimmäisen epävakaita. Tämänhetkiset uskomuksemme ja tieteen tajuntamme jotenkin estää mahdollisuuden vieraisiin avaruudesta. Itsekin olen sitä mieltä, että he ovat ihmisiä kaukaisesta tulevaisuudesta - jossa eri planeetoilla asuminen on muuttanut ihmisruumista humanoidiasteeseen. Eli kysymys: Jos joskus keksitään aikakone, niin miksemme ole vielä saaneet vieraita tulevaisuudesta? Ja lisätieto: Ufo-havaintoja on aika paljon, ja mikä on oikea totuus?

Muualla tällä planeetalla.. Kalifornian maastopalot ovat hellittäneet hieman. Jokavuotinen ilmiö - josta on alettu puhumaan ja uutisoimaan vasta hiljattain vuosittain. Hivenen kuten ilmastonmuuttumiseen liittyvä uutinen. Siellä on kuivempaa kun ennen. Ja koska ilmastonmuutos on ollut tässä tapetilla vaikka kuinka paljon - niin tietenkin kaikki tuollainen rikkoo nykyään herkemmin uutiskynnyksen. Siitä tulee hiljaa viihdettä, kaukaisten ihmisten tragedioista tulee viihdettä - uutinen joka myy enemmän koska se vaikuttaa ihmisten tunteisiin. Palot piinaavat Paradisen pikkukaupunkia. Toivottavasti erään yhtyeen nimi ei toteudu sielläpäin. Paradise lost.

ajatustykitys päättyy tältä kertaa tähän.

perjantai 4. heinäkuuta 2008

Keskustähti loistaa kirkaammin (kun koskaan)

 

4.-heinäk-2008 09:29 am - keskustähti loistaa kirkkaammin kun koskaan.
[
ajatusvirta]

Minulla on huonoja uutisia osalle ihmiskuntaa, joka osaa lukea suomea. Tänään ei ole käyttöä sateenvarjoille - siis kannettaville minikatoille joita mielellään eräät kantavat päänsä yläpuolella välittämättä siitä, että sade loppui jo tunti sitten. Tänään siis ei sada, jotta pääsette rakkaan mielipakkomielteenne kimppuun - niin suosittelen suihkua. Käyttäkää sontsaa suihkussa. Kyllä se joskus ulkonakin sataa. 

Se vain on niin hiton typerän näköistä kun porukka roudaa sontsiaan vaikkei edes sada. Ja vielä idioottisempaa on se - kun sitä sontsaa pitää käyttää päänsä yläpuolella jopa betonisissa alikuluissa. Voisivat vaikka ravistaa noissa paikoissa sontsistaan pois ne pari pisaraa. No kukin saa täällä toteuttaa itseään valitsemallaan tavalla. Vaikka ajaa polkupyörällä ja samalla vaikka kuoria perunoita. 

On perjantai, taikauskoisten ihmisten pettymykseksi ei ole kolmastoista päivä. on 4. heinäkuuta vuonna 2008 Jälkeen Ajanlaskun Alun ( = on lyhenne "JAA" ) Suomi kuuluu edelleen euroalueeseen. Taivaalta ei ole satanut lähimmän vuorokauden aikana sammakoita. Olisiko pitänyt?  Siis sellainen kiinnostava ilmiö, jota voisitte seurata terapeuttinne ikkunasta - ammatinharjottajan ollessa selkä ikkunaan päin ja raapustaen jotain kiireellä muistioonsa teidän kertoassanne hänelle että ulkona sataa sammakoita. 

On siis yhteislaulun aika: "pienet saammakoot, Pienet saammakooot - ne lystikkäitä oon. Piieenet saammakot, pienet saammakoooot - nee lyyystikkäitä ooon" 



Tässä vaiheessa nostatte katsettanne monitorista ja huomaatte ympärillänne olevien ihmisten ilmeistä, että taisitte laulaa äskeisen laulun kovaa ja sydämmen pohjasta. Tämäpä kiusallinen tilanne, josta pitäisi nyt jotenkin selvitä. Varsinkin jos olette nyt työpaikalla saamassa sääliviä katseita. No ehkä olettekin loman tarpeessa, joten työntäkää peukalonne korviinne, liikutelkaa muita sormia ja työntäkää kielenne ulos suustanne päristäen sitä samalla. Tuleeko pomonne nyt luoksenne? jos näin on - niin jatkakaa tämän lukemista kotonanne.

Mutta onko todella näin käynyt jossain joskus? Ajatelkaa vaikka jos asioisitte pankissa ja virkailija alkaisi hoilottamaa sammakkolaulua kesken kaiken. Mitä siinä tilanteessa tehdään? Etsitään sitä piilokameraa ja samalla otetaan muutama askel taaksepäin valmiina puolustautumaan. Jos se virkailija nieminen vaikka heittää teitä kolikoilla. Pankissa kun on rahaa. 

Siis myös vaaleanpunaisia seteleitä, joilla me kaikki maksamme alla 10 euron ostoksen. Joten kiertoilmaisuna voimme sanoa - että nyt vuonna 2008 pyörittelemme näpeissämme pieniä pinkkejä asioita joilla on iha oikeesti arvoa. Väreistä viis, taivas on edelleen sininen ja ruoho maassa vihreää kuten on ollut aina. Ulkona on siis nyt kuuma kesäpäivä. kaunista ja mahtavaa. 

Nyt on kesä.

Tämän lauseen luettuanne siis voitte sulkea tietokoneen ja mennä ulos nauttimaan oikeasta elämästä.