keskiviikko 2. tammikuuta 2008

Ajatusvirtaa tammikuussa 2008

 

02.01.2008
+600c lämmintä

Kuusisataa astetta lämpöä ja musiikkivalintana tietty on KoRn. Kynttilänvalon antama primitiivinen vaikutelma on omiaan luomaan tänne sopivan vaikutelman siitä, että mitä on suora, elossa olevan toissijaitsen pullohuonevastaavan ajatusvirta.

Tämä on suoraa ajatusta, hermosolujen välistä impulssien vaihtelua aivoissani ja käsieni lihaksissa. Silti automaattista, voin vaikka sulkea silmäni ja antaa tilanteen vain valua näppäimistön kautta muiden ihmisten tietoisuuteen. Silmäni ovat nyt kiinni. Pikkuhiljaa katoaa se kuvio pois miesteäni - jolla ohjaan sormiani nappuloilla. Kytken itseni tietokoneeseen. Suoraa ajatusvirtaa. JA mistä. Suuri pimeys täyttää tajuntani. Minä en näe muuta kuin sen hemmetin kaavion mielessäni - jolla liikutan sormiani. Tämä kaavio tuntuu kuin sokeiden pistekirjoitukselta.


Avataan muistot, kaivetaan asioita ylös mielestäni. Tänään? No, tänään oli hyvä päivä. Mä jaksoin paremmin tänään. Minä tiedän mistä se aiheutui. Siitä, että sain viimein sitä vaihtelua elämääni. Siis siellä kaukana mä toimin itsenäisenä ihmisyksilönä tuntemattomien keskellä. Siellä kukaan ei kuten tunnista minua mielessään. Suuri sisäinen rauhako? Oikeastaan kyllä.

Ajatusvirta uhkaa katketa, joten suljen jälleen silmäni ja vain alan kirjoittamaan kaikki mitä mä ajattelen maailmasta. Otoksia historiasta? Spekulaatioita tulevaisuudesta? Entä jos olisi tulevaisuus, jossa noi kaksi kuten sekoittuisivat? Tässä vaiheessa avaan mittakaavan käsittämään koko maailmaa. Pyörä tullaan keksimään uudelleen, historia toistaa itseään. Suuret kansakunnat ovat ennenkin tuhoutuneet ennemmin tai myöhemmin. 1000 vuotta on pitkä aika, jolloin valta vaihtuu monesti välittämättä teknologian tasosta.

Tulevaisuus huono? Totta helvetissä! Eikös tässä ole meillä kaikilla sellainen kun rajoitettu elinaika päällä? Siis ihminen ei elä 500 vuotta -vaikka valoisemmissa skenaarioissa ihmisen fyysistä elinikää pystyttäisiinkin nostamaan rajusti. Entä henkinen puoli? Kenties siinä 500 vuodessa ehtisi kyllästyä elämään. Pitää muistaa - ettei toi korotettu elinaika koske tietenkään kaikkia automaattisesti. Eli tuttavia ehtisi kuolemaan aika iso kasa ennenkun itse delaisi pois. Maailmakin ehtisi muuttumaan ja paljon. Katson vaikka omaa elinaikaani - joka on biologisessa mielessä kohta 32 vuotta.

Maailma on paljon erilaisempi paikka nyt vuonna 2008 - mitä se oli vuonna 1976. Teknologian, terveydenhuollon, poliittisen sekä ilmastollisen muutoksen myötä. Vuosi sitten telkassa oli juttua siitä - miten maailmanloppu alkaa mereen huuhtoutuvassa eskimokylässä. Eli merenpinnan nousu ja ilmastonlämpemisen yhteisvaikutuksesta - se saari, jolle kyseinen kylä on rakennettu - huutoutuu nopeasti mereen.

Kuningas mammona tätä maailmaa pyörittää kohden maailmanloppua. Oli suuri iloinen uutinen se, että hehkulamppujen myynti tahdotaan lopettaa ja siten siirtää maailma energiansäästövalaisimiin. Kaikenlaista leditekniikkaa, joka tuottaa yhtä paljon valoa mitä hehkulamppu - muttei tuhlaa sähköä. No, sen pienen säästön - jonka energiansäästölamput tuottavat sähkönkulutuksessa - vievät kaiken maailman laturit. Siis kännykkälaturi vie sähköä jopa silloinkin kun siihen ei ole kytketty kännykkää. Todella vähän kylläkin, mutta sadepisaroista ne valtameretkin syntyivät.

Matkapuhelimia myydään ennätysmääriä - mitä tarkoittaa nykyakkuteknologialla - ennätysmäärän latureita. Eivätkä kännykät ole ainoita - jotka vaativat latausta. Ja kuka nyt viihtii repiä sitä laturia pois seinästä kun lataus loppuu. helpompaahan se on kun voi vain heittää johdon vehkeenseen kiinni ja lataus onnistuu. Eli jonkin tason käyttömukavuus.

Mukavuuden tavoittelu on kanssa yksi epäsuora syy maailmanloppuumme. Viihde-eletroniikka kehittyy koko ajan ja vanhat laitteet tungetaan kierrätykseen. Joista osa viedään kehitysmaiden pulmaksi - koska se säästää rahaa. Niin.. kehitysmaalla onkin voimavarat kierrättää tavaraa yhtä hyvin - kun hyvin voivissa maissa.

Eli jos loistoristeilijän likaisessa konehuoneessa kaatuu syövyttävää ainettä lattialle ja se syövyttää pohjan puhki - niin kyllä siinä lopulta vettyy myös yläkansien loistoluksushytitkin. Ja pelastusveneitä ei ole kaikille - koska ne näyttävät aika rumilta muuten loisteliaan aluksen profiilissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.