torstai 13. kesäkuuta 2024

sähköpotku arkkulaudoista

 

13.06.2024
Ohittamispaikka

Minulla ei ole nyt aihetta, mutta siemeniä on jotka kylvän tuottamaani tekstiin aasinsiltojen kasvua odotellen.

Ohittamispaikka, siis kohta tiessä jossa se levenee, jotta kaksi ajoneuvoa pääsevät toistensa ohi. Suomessa niitä näkee enemmän lapissa, kuten tiellä 9553 Angelissa. Kelikamerassa näkyy ohittamispaikka-liikennemerkki ja siitä nyt yritän viiltää tekstisuontani auki. Eli se kyseinen kelikamera myös kuvaa mastoa.

Kuuntelemani kappale "CMX-Mekaanisten lintujen puisto" jännästi näemmä sitoutuu osaksi tekstini juonta, jonka loppuosassa annan hyviä ajatuksia, mutta matka sinne saa olla silleen kiva. Eli Maanmittauslaitoksen karttapaikan mukaan se Angelin masto on Lintupuolivaaran laella. Mainitsemani liikennemerkki on juntattu korkeuteen 270 metriä merenpinnasta. se siis on 170 metriä korkeammalla missä itse sijaitsen tällä hetkellä.

Tie ylittää vähän matkaa Angeliin päin mennessä tuosta ohituspaikalta sellaisen kun Lintupuoliojan, joka laskee Lintupuolijärvestä. Siellä on myös Pohjoinen Lintupuolijärvi. Se laskee nimettömän puron kautta Maunajokeen, joka puolestaan virtaa Pyhäjärveen josta lähtee laskujoki nimeltä. Mulkoittaja. Sitten maantieteellinen lausuntoni päättyy kertomalla sen, että kyseinen Mulkoittaja laskee Vaskojoen kautta Inarinjärveen joka sitten virtaa Venäjän kautta mereen.

Vesistöistä olen kertonut sillä tavalla, että aasinsiltani ovat alkaneet kasvamaan. Liikennemerkkejä on myös lisäkilpi jossa nuolet menevät ylös ja alas. Samaten kun on ohittamispaikka-liikennemerkissä. Kaikki sen tietää siitä, miten siinä ohitetaan. No Kevyenliikenteen liikennemerkissä "Yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä" on nykyään lisäkilpi jossa nuolet. Se määrittää sen, kumpaa puolta sitä jalkakäytävää kävellään. Perussääntö on, että oikea puoli sijaita sillä väylällä - on aika se kulkusuuntaan oleva oikea puoli tiestä.

tätä kaikki eivät tajua vaan aiheuttavat vaaratilanteita. Jos mä kävelen oikealla puolella niin en väistä jos joku hölmö kävelee vastaan. Pysyisi omalla puolellaan. Eihän tieliikenteessäkään saa valita mitä kaistaa tahtoo ajaa.

Kyseinen lisäkilpi on https://www.flickr... väyläviraston liikennemerkkikuva.. 92/ vaikka sen nimi on "kaksisuuntainen pyörätie" niin kyllä jalankulkijankin pitää sitä nuodattaa.

Tai sähköpotkulaudan. Niillä ajaessa pitäisi käyttää kypärää ja yhden laudan päällä saisi olla vain yksi. Pääkaupunkiseudulla tapahtui kuolemaan johtanut onnettomuus, jossa kuoli 3 lasta. He ajoivat sähköpotkulaudalla auton alle.

Kyseinen liikkumismuoto on vissiin hyödyllinen laiskoille ihmisille, jotka eivät jaksa edes enää kävellä. Tulevaisuudessa siis on paljon enemmän työkyvyttömyyttä kun koko lapsuus ja nuoruus on ensin tuijotettu älypuhelinta sitä kädessä pidellen, jolloin käsi ei pääse kehittymään oikein - taikka sitten silmät. Ja jos ulkona liikutaan, niin käytetään sähköpotkulautaa ettei tartte kävellä. Eli hyötyliikunta katoaa kun ei vaan jaksa. Ja sitten kun elämässään hän kohtaa sen, että liikkuminen olisi kivaa - niin eipä se enää kivuitta etene.

Olen myös huomannut ihan 4 vuotiaiden saaneen pieniä sähkömönkijöitä joilla he ajelevat ihan parkkipaikoilla autojen välissä. Eli siitä ajattelee vaan, että joku tosissaan vihaa tuota lasta.

Lisäksi sähköpotkulautojen käyttöikää pitäisi nostaa 22 vuoteen. Sillä ihmisaivot ovat täysin kehittyneet tuohon ikään mennessä, eli tulee se järki päähän. Itsekin olin teininä nykyajatuksieni mukaan tyhmä ja idiootti. Se kuuluu siihen ikään, mutta jos on laite joka voi tappaa kokemattomien käsissä, niin sen käyttö pitäisi kieltää tietyn iän alittavilta yksilöitä.

No kenties asiat korjaantuu, kun lisää valitettavia ja turhia kuolemantapauksia sattuu. Täytyy vain toivoa, ettei uhrilistalle osu kukaan tuntemani lapsi.

Vaihdetaan aihetta säähän. Koska sitä pitää vissiin dokumentoida. Tänään on sateista ja ulkolämpö on +14c

Lisäksi varmaan pitää kertoa, että tuosta pihasta kaadettiin tänään taloyhtiön toimesta monta koivua. Sain suuremmat maisemat. Vissiin pitänee kertoa mitä suomessa on tapahtunut lähitunteina. Tiedot Tilannehuone.

Kouvolassa oli pieni rakennuspalo, Kuusamossa pieni tieliikenneonnettomuus ja Turussa sattui palohälytys joka aiheutui timanttiporaksesta. Leppävirralla salama isku kuuseen ja läheinen omakotitalo syttyi palamaan. Lapinjärvellä henkilöauto ajautui pois tieltä ja meni kattonsa kautta ympäri ojaan. Parkanossa rekan perävaunu kaatui ojaan. Loviisassa sattui pieni tieliikenneonnettomuus. Nurmijärvellä käärme kurkisti suihkun yläpuolisesta ilmanvaihtohormista sisään. Kotkassa veturi törmäsi henkilöautoon tasoristeyksessä. ei henkilövahinkoja ja veturikin pystyi hyväkuntoisena.

Lisäksi kai pitää kertoa, että eilen hajosi telkan äänentoistoon käyttämäni PC kajarisarja subbarilla. yhdistin telkan stereoiden kautta, jotta parempaa ääntä saa. Telkan omat kaijuttimet kun tuntuivat olevan oudot kun on parempaan tottunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.