tiistai 18. kesäkuuta 2024

nyrkistä lähtenyt ajatusvirta

 

18.06.2024
n bn mmmmmmmm

tosiaan.. miksi aihe-rivin kirousta voi murtaa vain painamalla nyrkillään kirjoitusnäppäimistöä? Kuten tein yrittääkseni käynnistää merkintää. Tämän tekstin kirjoittajalla ei tällä hetkellä ole mitään ajatuksia, joita kertoa joten antaa vaan kirjainten sekottua sanoiksi, jotta toinen ihminen voisi ne aivoillaan tulkita sanoiksi. Eli vaikuttaa toisiin ihmisiin. Totta.

Mmmmm marabou. ja nyt ajattelet suklaata, suklaata jonka valmistajan jostain syystä piti muuttaa suklaalevyjensä ulkonäköä. Ei haittaa, itse en ole koskaan näiden 20 vuoden aikana tässä nettipäiväkirjassani tätä kertonut - mutten mä tykkää maraboun suklaasta. Liian rasvamaistako se oli? Vaikea sanoa miksi en pidä kyseisestä suklaasta - koska en ole sitä syönyt siis aikoihin. Fazerin sininenkin maistuu nykyään liian makealle, sellaisen voin sulattaa laktoosihajottajan avulla. Eli en usein edes osta suklaalevyä, kerran kahden kuukauden sisään tai harvemmin.

Marabou. Näemmä Ruotsalainen firma, jonka suklaan käärettä koristi kerran haikara. Haikara nimeltä Marabou. Se näytti siis kuten egyptiläiseltä hiergolyfiltä. Löysin kuvan jonkun mukikaupan sivulta. Ok.. kerta tää on ihmiskunnan maailmanloppua ylläpitävä internet, niin sivulla https://www. joku ihmeen krääsää myyvä nettikauppa marabou+haikara/ voit sellaisen mukin ostaa hintaan 30 euroa. Hintaan sisältyy postikulut sekä kipurahat. Ai toi kauppa on sellainen, että ne painaa kuvioita tavaroihin jotta niistä tulisi uniikkeja. Siis sellaisia, joita pitää varoa sillä sitten vuosien päästä kun satut tiputtamaan sen haikaramukisi että se hajoaa - niin etpä löydä varmaan enää samanlaista ja se tunne on sitten tulevaisuudessa aika uniikkia.

Maraboun sivuilla on myös tärkeä tiedoite tuotteiden takaisinvedosta. Heillä on saattanut tapahtua moka ja suklaaseen, johon ei pitänyt päätyä pähkinää - päätyi pähkinää ja siinä heillä on aika pähkinä ratkaistavaksi sillä ihminen, joka ei siedä pähkinää voi saada hengenvaarallisen allergisen reaktion ja vaikka kuolla.

Tuote saattaa sisältää myös mantelia ja vehnää, vaikkei pitäisi.

Upplands Våsby olisi Maraboun tehdasta lähin oleva rautatieasema, jos sinne on asiaa mennä. Tuolta asemalta on vain 500 metrin kävelymatka suklaatehtaalle. Itse rautatieasemalla on thai-ravintolaa ja vissiin joku kaljakuppilakin. Itse suklaatehdas ei ole mitenkään kauniin ja jännittävän näköinen laitos. Tavallinen teollisuuslaitos. Jonka parkkipaikalla on jostain syystä 3.5t painorajoitus. Maraboun tehtaan vieressa on datakeskus ja sen ohi siis menee rautatie. Paikka on Tukholman pohjoisissa kaupunginosissa. Lähellä on Edssjön-järvi. sekä metsää. Joten luonnonkaunista paikkakin tuolla on. Kuvittelen äänimaiseman, eli linnunlaulua, satunnaista liikenteen ja junien ääniä. kenties jokunen vesilintu ui siinä järvellä silleen kivasti.

Samalla lailla kuten mitä google earthin Suomesta löytämän Kennel Maraboun lähellä olevalla Enonjärvellä tapahtuu. Sielläkin menee lähellä rautatie, joka rakennettiin liian myöhään - jotta se seutu olisi kehittynyt ja rautatiestä olisi tullut kunnon liikenneväylä. Eli väli Äänekoski - Haapajärvi. Mainitsemanisen arvoinen paikka.

Tässä kohtaa koin onglemaa sanassa "mainitsemanisen" kanssa. En muista oikeaa sana-asua kertomaan, että tuo on kertomisen arvoinen paikka. Sillä se rataosuus on kuvattu street view kameroin ja voi sitä tutkia google earthissa.

Kyseistä rataa pitkin on yhä tavarajunaliikennettä. Tänään 18.06.24 Kannonkoskelta lähtee juna Jyväskylään klo 12:48. Oikeastaan tänään sitä rataa pitkin menee kolme junaa. Ensin se veturi meni Kannonkoskelle, joka haki puuvaunuja. Sitten ihan Haapajärveltä lähtee Äänekoskelle juna klo 15:37 Tiedot https://juliadata.fi/

Eli vakava varoitus kaikista rautateistä. Niille ei mennä, ellei ole takuuvarmuutta siitä - ettei kyseistä rataa pitkin kulje junia. Kuten sillat ovat poistettu tai raiteista puuttuu osia. Sähköistettu rautatie on aina vaarallinen. Sähkö kulkee virtajohdosta junan läpi raiteisiin muodostaen virtapiirin. josta jännite voi hypätä salamana kiskoila kulkevaan ihmiseen tämän tappaen.

Lisäksi kun tilannehuoneesta välillä näkee rautatieliikenneonnettomuuksia joiden syy on henkilövahinko. Eli on hypätty junan alle kun tahdotaan kuolla pois. Kyllä itsensä saa poistaa elävien kirjoista, jos siltä tuntuu - muttei siihen saa käyttää apuna toisen ihmisen ohjaamaa liikennevälinettä. Tämä vain kierrättää sitä tuskaa. Juna ei tuosta vaan pysähdy ja veturikuskin painajainen on raiteilla oleva ihminen.

Parastahan olisi tuossa tilanteessa hakea apua, soittamalla vaikka hätänumeroon 112

Mutta tätä tapahtuu. Ihmiset yrittävät lopettaa itsensä.

kevättalvi 1994 ei ollut kivointa aikaa elämässäni, joten ymmärrän sen tuskan.

Ai niin, siitä tuli 30 vuotta tänä kevättalvena. En edes muistanut asiaa. Taisin kai siitä jotain kertoa. Tässä kun aloin itse etsimään siitä mainintaa tekstitulvastani, niin huomasin että mulla on tänään pieni homma edessä jälleen. Nettipäiväkirjan arkisto pitää taas päivittää uusilla merkinnöillä ja tehdä poiminnat ja linkitykset.

Valutan tätä kyllä bloggeriinkin, mutta se se palvelu nyt on googlen mielivaltaisuuden alainen. Eli saattaa kadota tuosta vaan. Saman vaaran vuoksi mä itse varmuuskopioin kuvat ja videot dvd-r levyille. Bloggerista ja kuvista puheenollen. kuvablogini https://kuviapalamalta.blogspot.com/ päivittyy taas kun on jälleen uusi kesä. Talvisin tuohon järviblogiin ei kuvia tule otettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.