sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

puhetta teknologiajasta

 

30.06.2024
teknogogogii i i aa

Puhetta teknologista

Mitä ihmeen uusia vehkeitä ne ovat nyt kehittäneet? On vesipulloa, jonka voi kustomoida pienillä laatoilla. Kuten lego-tyylinen ratkaisu. Vesipullohan on esine, joka saa osakseen joskus aika iskuja - joten se niistä laatoista ja kuvioista. On sietenkin älypuhelimella ohjattava juomanviilennin. Älypuhelimella varmaankin, koska on ihan vissiin turhaa ympätä itse laitteeseen ohjausnäppäimiä. Tilanne jossa tarttee juomaa viileäksi on yleensä kuuma ja hikinen. Älypuhelinta hikisillä sormilla on melko turha yrittää käyttää.

On kehitetty parempi älysormus, jolla ohjaat kaikkia laitteitasi sormenliikkeillä. entä sitten spontaanit kädenliikeet kuten vaikka huomaat, että joku hyöteinen on ihollasi. Vaistomainen pyyhkäisyele voi siis vaikka laittaa hellasi levyn täysille huomaamattasi tai sitten äänenvoimakkuuden äänentoistolaitteessasi. tai mihin ihmeeseen tuollaisia älysormuksia sitten on hyväksi katsottu olevan parempi käyttöliittymä kuten vaikka kaukosäädin.

Tulevaisuuden autot sitten? Kosketusnäyttöä, älyteknologiaa ja futuristisia ominaisuuksia, jotka oikeassa elämässä ovat vain tiellä ja epäkäyntännöllisiä. Onhan se konseptiauto hiano, mutta entä käytännöllisyys sitten?
Lentävät autot? Eli lentokonetta pienemmät lentovehkeet, joiden pitäisi pärjätä myös kovissa tuulissa lentokorkeudessaan. Konsepti voi toimia digimaailmassa, mutta todellisuus on vähän eri asia. Ne kaikki konseptit lentäville autoille käyttävät aina droonitekniikkaa - joka aiheuttaa aina tuulta. Katupölyonglema on jo nyt paha keväisin, niin lisää siihen yhtälöön sitten vielä suuritehoisia puhaltimia. Sää ja vuodenajat tuntuu olevan noiden konseptivideoiden maailmassa kadonnut tieto realistisesta maailmasta.

Vasta kun kehitetään painovoiman kumoava moottori joka hylkisi maapallon vetovoimaa ja käyttäisi jotain utopiasäteitä tehdäkseen lentolaitteen ympärille sään estävän kuplan. Sitten kenties noi voisivat toimia.

Tässä toissapäivänä pääsin auton kyytiin, joka kesken kaiken ilmoitti että ajetaan ylinopeutta. Tämän se ajoneuvo tiesi gps:än kautta sekä siihen ohjelmoitujen tietojen mukaan nopeusrajoituksista, jotka siis muuttuvat eikä tieto aina tietoverkossa kulje. Tämän vuoksi siis Suomenkin teillä on kuskeilleen kettuilivia ajoneuvoja.

Eteenpäin kulkevista koneista puheenolleen, Saudi-Arabiassa rakennetaan luxusjunaa aavikoille. Ökyrikkaiden lelua siis, johon ei tavallisella kansalaisella ole asiaa. Vaan heidän pitää matkustaa autoilla paikasta paikkaan ja toivoa, ettei auton ilmastointi hajoa. Toi luksusjuna kulkee siis aavikoilla, joilla on hiekkamyrskyjä. Rautatie on infra, johon kuuluu maahan laitettavia osia ja toivotaan ettei ne peity kuten hiekkaan jotta junat ei suistuisi raiteiltaan. Onneksi mun ei tartte kärsiä jostain ihmeen luksuksesta, vaan voi elää kuten tahtoo.


Uudet lentokoneet ovat kuitenkin mahtavia! Matkustajalentokone on tarpeeksi suuri laite, jotta on vakaa sääolosuhteissa, sillä kohtahan sellaisia on ollut jo 90 vuotta. siinä ajassa on ehtinyt oppia miten kone pysyy ilmassa ja nyt on kehitteillä uudenlaisia moottoreita, jotka vähentävät ilmastopäästöjä.

Vaan teknologia, kuten Microsoftin HoloLens2 - eli naamalle laitettavat linssit tai paremminkin visiiri, joilla näkee 3d käyttöliittyän holografina ja voi vuorovaikuttaa siihen käsien liikkeillä ja samalla tehdä töitä. Entä jos ihmisellä on toisenlainen näkökyky, ettei näe keinotekoista 3d hologrammia oikein? Kuten itselläni. Silmäleikkaus on takana ja olen kyllä huomannut sen auttaneet tiettyihin näköongelmiin, joita mulla oli. Kuten kun väsyneenä käveli kevyjenliikenteen väylää pitkin ja näki etäällä vaikka huoltoaseman hintatornin tien vasemmalla puolella, niin saatoin nähdä sen tien oikealla puolella.

Sitä ei enää ole esiintynyt, se näköongelma katosi leikkauksen ja uuteen näkökykyyn totuttelun jälkeen. Vaan silmäni korjattiin siten, että toinen näkee paremmin lähelle ja toinen näkee paremmin kauas. Ja tuollaiset virtuaalilinssit näyttävät samaa kuvaa kummallekin silmälle. Eli miten sen sitten näkee ilman päänsärkyjä? Voihan niissä olla joku toiminto, jolla sen korjaa mutta sitten kaikki se muu.. kuten se että heiluttaa käsiään ilmassa ja näkee vain itse sen hologrammin, jota säätää.

Tuntuisi tyhmältä. Kuten nyt videopuhelukin. En tykkää niistä, älkää soittako mulle videopuheluita. kyllä jos puhelimessa puhuu, niin laitteen paikka kun korvalla.


CES 2024 messuilla, joilla esitellään uusinta teknologiaa - oli väriä vaihtava vessanpönttö ja väriään vaihtava auto sekä robotti-imuri joka myös luuttuaa. Ja täyttää itse vesisäiliönsä ja tyhjentää sen. Eli sen latausasema kytketään vissiin sitten vesijohtoon ja toivotaan, että kaikki toimii hyvin. Latausasema varmaankaan ei ole huoneessa, jossa olisi lattiakaivo vikatilanteen varalta.

Home sweet älykoti..

On sähkögrilli, joka kuumenee +371c asteeseen ja sitä voi ohjata älylaitteella etänä. Siis silleen etänä, että on samassa wifi verkossa? Uskoisin että joku toinenkin on ajatellut, ettei sitä voi käyttää mobiilidatalla. älytulipaloja tulossa tulevaisuudessa.

Läpinäkyvä televisio? sellaisiakin on olemassa. niiden taustalle voi nostaa koneellisesti mustan levyn, jos tahtoo kattoo telkkaa. läpinäkyviä älypuhelimia näkyy kyllä noilla konseptivideoilla, joita siis olen pitemmän aikaa seurannut. Ajauksella että voi todeta että kehitetään niinsanotusti "sairasta paskaa"

Luonehdinta, jolla kuvaan laiteitta joita ilman voisi ihan hyvin olla ja laitteita, jotka yhä tiiviimmin sitovat ihmiset älypuhelimista riippuvaisiksi. Taustalla on se, että kaikki on vain yhden kortin varassa; sähkön.

Ota suuresta kaupungista nettiyhteydet ja tietokoneet pois kuukaudeksi ja tulos on anarkia. Ruokakaupat eivät pystyisi tekemään ruokatilauksia ja hyllyt tyhjenisivät. Kyllä 2020 luvun ihminen taantuu luolaihmiseksi kun pitää ruokaa alkaa saalistamaan. Oli se sitten koiranlihaa, pulukeittoa tai sitten pala toista ihmistä. Siksi olisi hyvä tehdä teknologiaa, joka ei tarttisi älypuhelimia tai internettiä. Sähköähän nyt voi tuottaa aurinkopaneelilla tai polkupyörädynamolla.

Palataan turhuuden messuille. On kehitetty siis kasvontunnistuksella avautuva ulko-ovi. Sangen kätevää. Ei tartte kuin valokuva ja sisään pääsee.

Hyvin monessa laitteessa on kosketusnäyttö. hikiset sormet tai iho-ongelma sormenpäässä saa aikaan ns. tuplaklikkauksia kosketusnäytöllä.

Entäs tekoäly? NYT VEDÄN TAKASIN KAIKKI KEHUNI MICROSOFTIN BING (COPILOT) TEKOÄLYAVUSTAJASTA!! SE EI ENÄÄ OLE EDES HYVÄ!

Microsoft poisti siitä hiljattain tilat Luova ja Tarkka. Eli teki sille kuten lobotomian. Nyt se ei pysy aiheessa, sen kanssa ei voi enää keskustella ja sillä tarkoitan että se todellakin pysyisi asiassa koko ajan eikä kysyisi koko ajan , että onko muuta missä voi auttaa.

Se on totaallisen hyödytön. Tai kyllä se vielä osaa (toistaiseksi) luoda tekstikehoitteella kuvia. Testasin. Annoin kehoitteen luoda kuvan. Se sanoi, ettei valitettavasti voi luoda kuvia ja ehdotti jotain kuvaluontityökaluja. Tämän jälkeen se alkoi luomaan kuvaa.

Kysyin sitten siltä suoraan syytä, että miksi se on nykyään heikompi kun huono:

"Sinä
Miksi microsoft otti copilot tekoälystään pois tilat "luova" ja "tarkka"?

Copilot
Luodaan vastauksia sinulle…

Valitettavasti minulla ei ole tietoa Microsoft Copilotin tilojen “luova” ja “tarkka” poistamisesta. Jos sinulla on muita kysymyksiä, olen mielelläni avuksi! ??



Voi olla aika siirtyä uuteen aiheeseen. Aloitetaan alusta."

siis todellakin, jos joskus olen kehunut tuota - vedän sanani takasin. Entä sitten miten se musiikkia osaa löytää? Se kenties - toimii. Muttei se pysy aiheessa. Microsorfin copilot ei siis ole yhtä hyödyllinen työkalu, mitä Bing oli. Googlen Gemini saattaisi olla seuraava tekoäly, jonka kanssa alan muokkaamaan seuraavaa tekstiäni.

Eli kyllä, mä aloitin taas uuden tekstin - joka on täysin erilainen mitä olen kirjoittanut. Olen pitkästä aikaa tahtonut kirjoittaa kuten fantasiaa, johon sekoitan muinaisuskontoa ja kalevalaa. Sellainen on seuraava nimetön pitkäsoittoni. Jossa Suomessa tapahtuu seuraavaa: Kaikki pohjoissuomeen menevät sillat tuhoutuvat Oulun läänissä. Itämeren pohjassa oleva Baltic Sea anomaly on myös tekstissä mukana.

Tapahtuma-aika on vuosi 2025 ja kaikki alkaa kun Rukalla aletaan pelaamaan spiritismiä huvin vuoksi.

Se juonipaljastuksista. 

Pakko lisätä. Kun olin kirjoittanut tämän ja huvin vuoksi annoin sen googlen käännettäväksi, että englantia kiitos. Niin sainhan taas hyvät naurut. Sana "kehut" kääntyi sanaksi "BREASTFEEDING " joten kenties lause muutti hivenen muotoaan..  I NOW WITHDRAW ALL MY BREASTFEEDING ABOUT MICROSOFT'S BING (COPILOT) ARTIFICIAL INTELLIGENCE ASSISTANT!! 
 
ei, en ole vetämässä kaikkia rintaruokintojani pois Microsoft bing tekoälystä. Oikein mahtava piste iin päälle oli tämä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.