torstai 7. syyskuuta 2023

Musiikki, uusi elämä ja parempi näkö

07.08.2023
Vielä on tiedossa lämmintä säätä

Viime yön kylmin mittausarvo kilahti +2c asteeseen. Kymmenyksihän toi mittari ei näytä muistinäytöissään. muutoin hyvä laite. Siitä on maininta tässä kirjassa kohdassa 15.01.2022 - Vaikutuksen alaisuuteen

Yksi niistä monista maininoista laitteesta. En siis tässä jauha siitä sen enempää. Kaiketi tässä pitäisi täytyä kirjoittaa, mitä tein ja mitä omasta päätöksestäni tein. Mähän kerroin lopettavani hommat ja niin tein. Nyt pitäis muuta keksiä. Suositeltiin ihan muuta alaa ja mä voisin niin tehdäkin. Kaupan hommiin kun takaisin pääsin, niin siinä vain kesti liian kauan. Ruumis toimi, pää ei. Siis että oppisi tuotteiden paikat nopeasti ja muistaisi kaiken mitä pitää. Sekä että olin liian varoivainen, joka puolestaan heijastui työskentely nopeuteeni.

se siitä, mukava kokemus se oli ja tykkään edelleen kyseisestä myymälästä. Ainoa haittapuoli siellä oli taustamusiikkia pakkosoitolla toistuva radiokanava iskelmä. Vihaan kyseisen kanavan musiikkitarjontaa, soittaisi edes vanhaa kunnon iskelmää, niin voisi olla siedettävämpi tälläiselle rock musasta enemmän pitävälle mielelle. 3 kuukautta ja tasan kenties 2 kappaletta oli soitossa, joista pidin. Tietenkin Popeda kun alkoi soimaan, niin se oli hienoo. Mutta muutoin.. sen radiokanavan sisältö on pelkkää coverin coveria maustettuna suomiräpillä. Vahvistui vain käsitykseni, että kaikki hyvä musiikki on jo tehty viime vuosituhannella. Rock ja metalli tietty poikkeusgentreinä.

Eiköhän se siitä asiasta riitä aiheuttamaan karvojen nousua, ihmisissä - jotka pelkäävät muuta musiikkia. Sellaisen kuvan sain kun Iskelmä soitti ääniviestejä kuuntelijoiltaan. En puhu millään pahalla, mutta tuli kuva koulussa huonosti menestyneestä, englantia sanaakaan osaamaatta olevasta ihmisestä. Saatan olla väärässä, mutta tälläisen kuvan niistä vain sai.

Muutoinkin kanava on vain mainosradio. Niitä en kotonani kuuntele.

Yllättävä avautuminen musiikista näemmä kävi toteen. Lisää musiikista. Yhtyettä CMX en ole kuunnellu kolmeen kuukauteen. Tajusin sen vasta tänään. tai se on ollut vain mielessä, että voisi laittaa kyseistä bändiä soimaan ja aloittaa pitkästä aikaa kirjoittamaan nettipäiväkirjaansa. Kaupassa kun töissä ollessaan väsyy, eikä siinä jaksa sitten oikein mitään sitten illalla. Ja samanlaisiinko tunnetiloihin tässä sitten mieli tahtoisi päästä takaisin? Että illalla väsyttäisi. Koska tahdon olla väsynyt päivän päätteeksi? Mitä helvettiä! Lieneekö se toiminta olla vailla järkeä vai elämän suola?

Olla ihmisten luona ja tehdä töitä heidän kanssaan, palvella heitä ja auttaa kun he tarvitsevat apua - vaikka erakkomieli tahtoisi vain eristäytyä ja olla itsekseen. Lähteä matkustamaan junalla jonnekin, vaikka tahtoisi olla kotonaan. Joku tässä saattaa olla kunnossa. Tai sattuuko siten, että sekosin mahtavaksi oivallukseksi tarkoittamassani lauserakenteessa ja sen vuoksi vaihdan aihetta muuhun. Kuten kirjoittamiseen.

Olla verbi on ... siis.. "olla" verbin käyttäminen kirjoittaessa suoraa ajatusvirtaa saattaa olla automaattinen lisäys lauseisiin. Eli saattaa toistaa sen muotoja "oli" , "on" ja "ollutta" esimerkkeinä mainitakseni. Kirjoittamiseni paranee sillä, jos niitä välttää käyttämästä. Kuitenkin kyseessä oleva verbi hallitsee suomen kieltä ja kun kirjoittaa suoraa ajatusvirtaa tai tekstin juonta - niin sitä vain käyttää automaattisesti. Tekstit kuitenkin saa maukkaimmiksi olla käyttämättä sitä verbiä.

Eli mun uusin teksti on jälleen (ok. antaa "olla" verbin kukoistaa) muokkauksessa. Eli se olisi jo kyllä valmiina, mutta nyt muokkaan juonta ja poistan turhia sanojen toistoja. Mutta kuintenkin siten, että saan sen valmiiksi tämän vuoden kuluessa.

Siinä kaikki tältä erää. jatkuu seuraavassa merkinnässä joka on uuden merkintäsivun alussa.

Valitettavasti kesä alkaa olemaan lopuillaan, vaikka vielä ennusteissa on ollut +24c lämpötiloja.

Kulunut kesä on ollut elämänmuutoksen alkaa. Siis mä näen hyvin ilman silmälasejakin. Voin päättää että koska niitä pidän ja koska en. Jos tarttee tarkempaa näköä kuten lukemiseen tai muuhun tekemiseen, niin silloin käytän silmälaseja. mutta jos vain lähden ulos kävelemään niin voin tehdä sen laseitta.

tuplateholaseihin on jo tottunut. Sen huomasi tuolla kaupalla, että kun hyllytti tavaraa - kun piti pakkausta lähellä silmiä katsoakseen sen enaria, niin se näytti suuremmalta. Tietenkin kun katsoi lasejen suurentavan osan läpi sitä.

Tuote kuten pieneni kädessäni ja ihmettelin pakkauskokoa hetken. Se myyntipakkaus kuten suureni ja pieneni kirjaimellisesti ihan silmissä. enää en koe näillä silmälaseilla niin sanottua kännisimulaattori - efektiä, että esimerkiksi oviaukkojen karmit muuttaisivat muotoaan vääristyneiksi. Kaiketi aivot ovat jo tottuneet asiaan.

Ja se kun silmät näkee nyt eri lailla ilman silmälaseja. vasen silmä korjattiin että se näkee paremmin lähelle ja oikea taas näkee kauas paremmin. siihenkin on tottunut. Ennen leikkausta mä en nähnyt esimerkiksi rakennuksen katolla olevaa CITYMARKET tekstiä selvästi. kirjaimet näyttivät punaiselta mössöltä. Nyt senkin näkee ilman laseja selvästi. Kaihin poistuminen on ollut mahtava kokemus. Tähtitaivaalta näen paljon enemmän tähtiä mitä ennen. Hämäränäkökin parani.

 Ja kerrottakoon vielä, että tämä nettipäiväkirja päivittyy useammin osoitteessa www.simopahula.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.