lauantai 23. syyskuuta 2023

CMX - kollaasi. osa 1 / 2

 

23.09.2023
Jatkuu kuin sade 1/2

CMX soimassa jälleen. Kuten monesti tätä kirjaani kirjoittaessa. Ajattelin sen vuoksi uhrata elinaikaani ja tehdä listauksen merkinnöistä, joissa olen maininnut kuuntelevani yhtyettä CMX - koska elämä jatkuu loputtomasti, niin kuin sade. Liian raskas jatkuakseen, liian suuri loppuakseen. Tai jotain sinne päin olisivat heidän lyriikkansa kappaleesta jatkuu kuin sade.

Säätila ulkona on siis sateinen. Viime yönä kylmin lämpötila, mitä mittarini rekistöröi oli +16c

Ok. aloitetaan. Nämä merkintäpoiminnat tästä koostan sitten tulevaisuudessa osaksi nettipäiväkirjani arkistoa. nettipäiväkirjani on 22 vuotta vanha ja ensimmäinen maininta siinä yhtyeestä CMX, on lokakuulta 2002. Ja se on vähän surullisempi maininta. Tuolloin opiskelin Järvenpäässä ja Myyrmannin pommi-isku oli tuolloin. Serkkuni asui tuolloin lähellä sitä kauppakeskusta, niin huolissani kysyin häneltä tekstiviesteitse vointeja. Hän oli kunnossa ja kertoi olevansa CMX yhtyeen keikalla.

12.10.2002 - 1:21 - Isi, mennään kattoon pelle hermannia

Seuraava maininta yhtyeestä on tammikuulta 2003, jolloin ostin jonkun CMX;n tupla-cd levyn. Saattoi olla kenties se ensimmäinen levy? en voi muistaa, en ole merkinnyt asioita ylös. Joten mä en valitettavasti pysty paikantamaan elämästäni hetkeä, jolloin tykästyin yhtyeeseen. Kaipa se oli jonkun heidän hittinsä radiosoitto tuolloin joskus.

24.01.2003 - Aurinko lämmittää jo.

Olisikohan tuolloin myös tullut ostettua CMX: levy Kolmikärki GOLD, sillä 25 päivä saman vuoden tammikuuta 2003 löytyi aika paljon musiikista vaikutteita ammentanut merkintä:

25.01.2003 - PYÖRIVÄT SÄHKÖKONEET!! PYÖRIVÄT SÄHKÖKONEET!!

28. päivä samaa kuukautta vuonna 2003 löytyi vielä yksi merkintä, jossa lainasin "CMX - Loputtomasti samaa" lyriikkaa, joten siitä voisi jossain vaiheessa paikantaa, että mitä levyjä ostin. Tätä tehdessäni muistin, että tuolloin muuten tuli osteltua kyseisen yhtyeen levyjä siinä tahdissa - että meni yksi kotimatka käytettämättä. Mutten kadu. Sainhan hyvää musaa ja Järvenpää kuitenkin oli parempi kun Kaipola. Seuraavat maininnat yhtyeestä olivat tuon vuoden touko-, kesä- ja heinäkuilta.

Mainitaan tämäkin, että 26.08.2003 sain ensimmäisen pitkän tekstini "kylmästi" valmiiksi. tuolloinkin soi CMX. maininta myös winampin laajennuksesta, joka levitti musiikin. Pitää joskus kattoo, että sattuisiko sitä laajennusta löytymään jostain varmuuskopi-cd levyltä.

26.08.2003i - Viimeikin..

21.09.2003 kehun CMX - Kolmikärki GOLD levyä hyväksi matkamusiikiksi junaan. Kyseinen albumi on kyllä.. sanotaan mielenkiintoinen. Ja sillä on yksi kappale, josta en niin tykkää mutta toisinaan kuuntelen - koska sehän on yhtyeen yksi kyseenalainen helmi. Eli kappale nimeltä Lapsi.

Tässä vaiheessa on pakko sanoa, että CMX yhtyeen uusin 3 levyn boksi on ollut pakko pilata Antti T**sku coverilla. Muuten ostaisin. Sillä on hyviä kappaleita, mutta... joku raja pitää olla. Jättäisin myös Kotiteollisuus-yhtyeen levyn ostamatta, jos sillä olisi joku Antti T***ku coveri. Sellainen onneksi on aika mahdoton asia. Tietenkin jos Hynynen sattuu tämän lukemaan, niin ihan v*ttuilakseen mulle hän sellaisen tekee. Älä ainakaan omista sitä mulle. ok. se oli sivuraide. Jatketaan..

Taidan muistaa tuon junamatkan. Se oli mielenkiintoinen. Minua ei kuitenkaan poistettu junasta, eikä se ollut edes lähellä. Näemmä mulla oli polven tähystysleikkaus syksyllä 2003. (siitähän on jo 20 vuotta. hemmetti) Siitäkin on maininta merkinnässä, jossa kerron opiskelukämpän sisustusratkaisuista ja siitä kun otettiin tikit polvesta pois.

29.10.2003i - kello 16:45 - vesitihkua ja musteettomuutta

YleQ - Siinä oli yksi hyvä radiokanava, jonka he sitten lopettivat. Siitä maininta tuossa merkinnässä 1.11.2003. Maininta myös tietenkin CMX yhtyeestä ja menneestä mahtavasta radio-ohjelmasta nimeltä Norppa Show. Kissaihmisten kirous? sellaisen leffan katsoin telkasta tuolloin. Mutta YleQ - toimi tuolloin. Nyt enemmän toimiii Yle Radio Suomi. Kerran sieltä tuli ihan teknoakin. Ja RadioMafian Olga K on yhä äänessä Radiosuomen illoissa. Olga, kyllä mä kuuntelin sua aikoinaan kun papatit läpi suomen virallista listaa - ja kuuntelen yhä kun papatat läpi merisäätä!

Tämähän oli hyvä idea alkaa keräämään näitä. Muistot ovat elämän rikkaus.

01.11.2003i - Monta raukkaa hauta haukkaa.

Ai että 30.03.2004 löytyi hyvä ajatus, jonka innoittajana oli kanssa CMX. "Huoneessani on sellainen epäkohta, että valot palavat. Sammutettuina ne toimisivat paremmin"

Ja tuossa merkinnässä oli hauska muisto eräältä ruotsintunnilta. Vaan toi lause.. nerokasta. Melkein yhtä nerokasta, mitä samainen serkkuni sanoi KoRn yhtyeen musiikista: "Tämä musiikki ei sovi asuntoni valkoisille seinille"

30.03.2004 - Lueskelen sun päiväkirjaa

Jaa, vai että mä olen ikäänkuin ..tuillu itselleni 19 vuotta sitten. "cmx-baikonur.mp3 soi. ehkäpä joskus sitten kaukaisessa tulevaisuudessa kuuntelen tätä bändiä, kun olen vanha"

No nyt mä olen 19 vuotta vanhempi, ja painelin näppäimistöstä juuri näppäintä, joka koventaa äänenvoimakkuutta. Nyt soi CMX - PALVELEMAAN KONETTA.MP3

Mutta tuossa merkinnässä, jossa kenties kettuilin tulevalle itselleni - kerroin kuulleeni radiosta, että Markus Hippi (radiojuontaja) oli ostanut huonekaluja pakosta. Toi oli opiskeluaikoja ja olin huomannut tuolloin olevan kokeen, johon piti lukea. Myös että tuolloin satoi vettä. No nytkin sataa vettä - tällä hetkellä Jämsän lukuisat naakat kastuvat missä nyt ovatkin. Eikä se surullista ole, sillä se on ulkolintu ja sopeutunut säähän.

04.10.2004 - Maanantaiaamu ennen kello kuutta

Mukava matka tää merkintä on itselleni ja kenties sen lukijalle. Samalla se toimii uusien kirjan kuvituskuvien ensinäytöksenä. Opiskeluajat ovat ajan kultaamia, joista ne vuodet ovat hioneet pois stressit, väsyneet aamut kun viimein saat sen tehtävän valmiiksi. Koe tilanteet, joiden ainaka tiedät siitä testistä tulevan arvosanaksi T1 eli hylätty. Tuossa seuraavassa oli kiva kertomus siitä koulupäivästä. Oppilaitoksen rehtori karttoi mua tapauksen vuoksi, josta kirjassani joskus. Eli se päivä kun hän aloitti ja tämä sattui päivää ennen auditoriotapahtumaa uuden rehtorin esittelyä varten, niin tapasin hänet koulun käytävällä luullen häntä mielenterveyskuntoutujaksi ja olin hyvin, äärimmäisen ystävällisen avulias opastaessani hänet koulun infoon.

Seuraavana päivänä olin hyvin, hyvin nolona ja häpeissäni auditoriossa. Tuon jälkeen välimme olivat oudot.

Myöhemmin mä onnistuin myös aiheuttamaan sodan sen rehtorin ja koulun ruokalanhenkilökunnan välille - mutta kaikesta huolimatta musta tuli tietohallinnon ja (mikä hitto se oli loppuosa, mutta kuitenkin.. ) merkonomi.

28.10.2004 - Minun päivänäni

Sitten löytyi vain satunnaisia mainintoja yhtyeestä alkuvuodelta 2005.

'Tässä vaiheessa mä ajatelin tehdä tämän suuren CMX koosteen kaksi osaiseksi. Sillä vuonna 2005 opiskeluajat päättyivät ja uusi aika alkoi elämässäni.

Toisaalta se on hyvä vain tehdä näin tämä. Noita aikoja on aina hauska muistella. Päätän tämän merkiinän vielä yhteen poimintaan. Se on marraskuulta 2005.

03.11.2005i - Eräänä aamuna kukaan ei rakasta mitään.

CMX - olkoon täysi sinun maljasi. Kaunis kappale musiikkia. Jatkan joskus tätä koostetta. 

(kollaasin toinen osa luettavissa simopahula.fi - sivustolla. Linkki vie nettipäiväkirjani suorajakeluversioon. )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.