maanantai 12. kesäkuuta 2023

Huomenna: kaihileikkaus

 

12.06.2023
Huomenna sumenee

Vuoden ohitus ohitse, huomenna pääsen kaihileikkaukseen. Varhainen vanhuuskaihi todettiin jo - olisko jo neljä vuotta sitten. Nyt viimein pääsen siis korjauttamaan sen sekä näkökykyni. Olen käyttänyt silmälaseja 40 vuotta. Tässä olisi mahdollisuus päästä niistä eroon. Mutta se selviää lopulliseti vasta huomenna.

Mykiö silmässä on samentunut ja se poistetaan. Tilalle asetetaan tekomykiö. Ensimmäinen teko-osa ruumiiseeni. Kuulemma niissä on vahvuuksiakin, sillä se että voisi päästä laseista eroon. Molemmat silmät syynätään samalla, jos tarvetta ja tuntuu olevan tarvetta. En näe tummalla alustalla olevaan älypuhelintani, jos vieressä on ikkuna josta tulee päivänvaloa. Puhelimessa on musta suojakuori, johon olen laittanut ns. jeesusteippiä palasen - jotta näen missä se laite on.

Harmaaseen katoaa mustat esineet jos ne on laitettu tummaruskealle alustalle. kaikki näkyy vain harmaana, jossa on muotoja jos katson ikkunan suuntaan, jonka verhot ovat avattu ja se päivänvalo tunke sisään.

Valonarat silmät ovatkin olleet alkavaa kaihia jo vuosikymmenen ajan. vissiinkin niin. Huomenna siis.. elämä muuttuu?

Eipä tässä muuta tule mieleen kirjoittaa. Täytyy valmistella huomisaamun lähtöä.

Kuulemma näen kyllä leikkauksen jälkeen heti, ei tule siteitä. Näkö kuulemma ei ole terävä. No eihän se mulla tarkka olekaan. Vissiin näkee yhtä hyvin, kun nyt jos katsoisin likaisen ikkunanlasin läpi ilman laseja. parissa viikossa pitäisi sitten huomata se ero.

Jatkuu paremmalla näöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.