torstai 25. syyskuuta 2008

Jälleen käydään keskusteluja

 

25.09.2008
Jälkeen käydään keskusteluja.

..Opettaja yritti pelastaa oppilaansa murhaajalta..

Sankareita. Kyllä niitä on, mutta tuossa tapauksessa se ei ollut turhaa. Hullulle ei voi mitään, tilanne varmaan oli se että tapa tai tule tapetuksi. Tietty minäkin olen järkyttynyt tästäkin tapauksesta. Ajatuksia tietty olisi, ne vain pitäisi kirjoittaa. Siis Kauhajoen ampuja ihannoi väkivaltaa ja mistä sitä väkivaltaa raaimmillaan näytetään? Televisio ja internet ovat ne pahimmat.

Poliisi kuulusteli kyllä tuota ampujaa - oliko se viime sunnuntaina vai maanantaina, murhat tapahtuivat viime tiistaina. Asetta ei viety pois tai aseenkantolupaa evätty. Oli ihmisiä, jotka olivat tietoisia tulevasta. Muttei kukaan kertonut eteenpäin - vaikka tiesivät että toi kyllä tappaa koska on hullu. Nimeltään Matti Juhani Saari. Nyt kuollut, kuoli vammoihinsa Tampereella. Pitäisikö noiden jäädä henkiin vastaamaan teoistaan? Vai onko vain parempi että niistä pääsee, kun tekonsa lopussa tappavat myös itsensä?


Tässä hyvinvointimaassa kun ei kenenkään pitäisi kuolla. Todella hyvin voi tämä yhteiskunta kun tälläisiä pääsee sattumaan.

Viimeksi Jokelassa (07.11.2007 - Talvi tuli), nyt Kauhajoella, seuraavaksi... ? ??

Järkyttäviä asioita. Ja niitä alkaa olemaan jo ihan kotinurkilla.. 26.07.2006 - after all

Tämä on vissiin sitä hienoa tulevaisuutta.. 

Osanottoni Kauhajoelle.

tiistai 23. syyskuuta 2008

Kauhajoen koulu-ammuskelu tapahtui tänään

 

23.09.2008
10:10

Kelloja myydään, siis viisarillisia, siten että viisarit ovat laitettu näyttämään aikaa 10:10 koska silloin kellotaulu näyttää hymyilevän. Tänään on ollut päivä, jolloin ei paljon ole hymyillyttänyt. Mutta tietenkin asiakaspalvelutilanteet ovat eri asia.

Tänään tuon mainitun kellonajan jälkeen..

Kauhajoella tapettiin ihmisiä, onneksi se ampujakin sitten menehtyi. Vai oliko se sittenkään onni? Siis jos hän olisi jäänyt henkiin vastaamaan teostaan. Siten kenties asia olisi saattanut olla hivenen helpottava uhrien omaisille. Että saisi rangaistuksensa, mutta nyt kun hän kuoli. Niin mitä jää? ei oikeastaan mitään. Vain iso suru. Jälleen taatusti revittiin haavat auki tuolla Jokelassakin.




Puhetta taas nuorten mielenterveystyöstä riittää, pitäisikö kiristää aselakeja vai kuten ministeri kommentoi: "katsotaan" No, katsotaan sitten vaan. Kuinkahan monta tälläistä tapausta pitää kestää - ennen kun asiat alkaa muuttumaan. Rahasta kaikki kiinni. Valtio oli jo supistamassa Jokelaan syytämänsä tukea. Pääministeri vannotti yhteisyyttä, ettei ketään yhteiskunnassa jätetä yksin. Hieno ajatus, laastari kansakunnalle.

Miksi taas kävi näin? Kysymystä heitti YLEn uutiset taas ilmoille. Maailmanlaajuista kiinnostusta Kauhajoen tapahtumiin esiteltiin, hei kattokaa kun meistä ollaan kiinnostuneita. Hyvä vaan. Siis kun asiasta puhutaan jotta voidaan havaita, että tää nykysysteemi kusee alleen. Internet, videopalvelut, TV, media, väkivaltaviihde yms. kai nämä tragediat pistää alulle.

Ampuja oli 22 vuotias. Tarkoittaa että syntyi 1986. Oli siis lapsi laman aikaan. Miten sitä perhettä lama kohteli? Huomenna kuulee taustoja, kuten niiden tonkimisesta etsittäisiin vastausta murhenäytelmään. Mitkä syyt johtivat tähän? Muttei mikään uusi tieto taatusti auta uhrejen omaisia. Siis nuoria, joilla oli elämä vasta alkanut. Ensi joulu on monessa Kauhajokilaiskodissa hiljaisempi. Ensi viikot. Miten niistä selviää. Pienessä kaupungissa kaikki tunsivat jonkun uhreista tai ainakin jotain.

Aika näyttää. Jokelakin vielä toipuu vuodentakaisesta ammuskelusta.