torstai 8. marraskuuta 2007

Tragedioista. Harmaata taivasta

 

08.11.2007
Harmaata taivasta

Toissapäivänä oli joku liputuspäivä, ainakin saloissa olleiden lippujen Osanottoni. mukaan. Siis "joku" liputuspäivä, kuka sitä tietää miksi taas liputetaan ja sitä rataa - kun on kyseessä niinsanottu harmaa arki vailla mitään poikkeuksia.

Tänään liput ovat puolitangossa - ja syy tiedetään. Jokelan kouluammuskelu on syy suruliputukseen. 9 kuollutta. Tapaus on saanut minut muistamaan, että minähän tiedän ihmisiä - jotka asuvat Jokelassa. Rauhallinen paikka junasta katsottuna. Siis sen ohitse olen elämäni aikana monesti mennyt. Kyllähän sen aseman tuolloin muisti siitä taannoisesta rautatieonnettomuudesta. Nyt Jokela muistetaan tästä tragediasta. Eilen en jaksanut olla järkyttynyt asiasta, mutta tänään voisin olla.

Taannoinen Myyrmannin ostoskeskuksen pommi-isku. Mä asuin tuolloin Järvenpäässä opiskelujen vuoksi. Sitä vain näki uutisen nelosen teksti-telkasta. Serkku asui tuolloin niillämain. Lisäksi tuolloin oli niitä koulututtuja - joista joku olisi voinut olla siellä tuolloin. Onhan näitä..

huonoja uutisia tässä ajan myötä saatu.

maailma on jotenkin mätä, jos tälläisiä tapauksia pääsee syntymään.Jyväskylän junaturma vuonna 1998 tai 97. Minä matkustin seuraavalla junalla, joka lähti Tampereelta Jyväskylään sen turmajunan jälkeen. Tunnelma junassa.. jotenkin ahdistava. Sinä päivänä olisi ollut mahdollista tulla Jämsään vähän aikaisemmin, siis sitä edeltäneellä junalla. Muistan kanssamatkustajien ilmeet. Ei tarvittu sanoja. Uutiskuvissa oli Järvenpään pelastuslaitoksen ihmisiä. Siellä on tapettu ihmisiä juuri nyt ja me saamme siitä lähes reaaliaikaista uutiskuvaa vastaanottimiimme.

Samoihin, joista näimme livenä WTC:n tornien romahtamisen.

Nämä uutiset ovat järkyttävimpiä, kun ne jotka kertovat esim. Irakissa tapahtuineista tapoista. Kun ne sattuvat ihan kotikulmilla. Täällä Jämsässäkin sitä - kun on sielläpäin kävelemässä - niin katsoo sen Tiinukujan suuntaan miettien. Jämsän surma. Paha asia sekin. Ja vielä lööpeissä. Jokelassa suhtaudutaan taatusti samaten tänäällisiin lööppeihin.

Internet, paikka jossa sinäkin nyt olet. Sitä kanssa syytetään tästä tapauksesta, kuten tehtiin Myyrmannin pommi-iskustakin. Onhan tää hyvä paikka saada tietoa. Tietoliikenteen haittapuolia, liikaa tietoa jotta ihminen sekoaa. Tarkotan tilaa, jossa sitä saa paljon tietoa jonka sulattaa tiettyyn tapaan. Luo oman maailmankatsomuksensa.

Minä? Anteeksi, mutta mä koen sen jotenkin luokkaukseksi jos joku toivottaa minulle "jumalan siunausta" En usko enkä kuulu kirkkoon. Näytänkö tunteitani? Toisinaan ne kuohahtaa ylitse ja se on tilanne josta itse en pidä - ja sitten tilanteen jälkeen pyytelen anteeksi niiltä ihmisiltä, jotka todistivat sen tapauksen.

Sitä vaan hautuu asioita mielessään - kai mielisairaukdeksi asti.. hei, toi oli vitsi. Ei minulla mitään ole.. puolustukseni puheenvuoro käytetty.

Internet.. se on nopea. Wikipediasta löytyy jo artikkeli tästä uusimmasta tragediasta http://fi.wikipedia.org/wiki/Jokelan_kouluammuskelutapaus

Hae murhaajan nimellä sivuja googlesta klikkaamalla tästä

Pekka-Eric Auvinen. Siinä on murhaajan nimi. Hänen ajatuksensa ovat vapaana internetissä. Lue hänen, ennen tekoaan kirjoittama manifesti klikkaamalla tätä linkkiä

Tämä on internet. Paljon hyötyä ja iloa. Sillä on myös kääntöpuolensa.

Tragediat hiipuvat osaksi uutisvirtaa. Uusia tragedioita on tulossa ja vanhat muuttuvat osaksi historiaa. Jokainen meistä luo oman maailmansa omalla tavallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.