perjantai 1. marraskuuta 2002

dark side of talvimaa

 

01.11.2002
Talven hyökätessä maapallon pimeällä puolella.

Maapallon pimellä puolella emme koskaan näe omaa aurinkoa. Tässä sitä taasen ollaan aamuvarhaisella. Ei tämä mihinkään huonoon suuntaan kääntymistä ole - vuorokausirytmi on vain muuttunut siten että herään neljän maissa ja nukkumaan yhdeksältä. Tämän tiedon julki toin kylmään ja julmaan internettiin.

Palvelinkoneet sihisevät sähköstä, punaiset valot vilkkuvat linjojen määrää - lähetettyjä ja vastaanotettua bittimääriä. Kovalevyt tallentavat ihmisten kotona heidän tietämättään pimeätä HTML-koodia, uusavuttomat eivät tiedä mitään tietotekniikasta. Valokaapelit tuovat videota ja laitonta materiaalia, GPSR verkkossa sinkoaa pornoa. Nuo kuvat lävistävät meidät radioaaltoina. Matkapuhelimissa WAP selainten muistit täynnä saastaa. Kaikki kiihtyy. Kuvat vilisevät 24 kuvaa sekunnissa katodisädeputkessä. Maailman kaikki puhelimet soivat yhtäaikaa. Internet räjähtää. Tulee pimeys - lumisadetta. Ensihiltaleet putoavat tien halkeilleeseen asfalttiin. Me rakensimme tietoyhteiskunnan. Tietoyhteiskunta tuhosi meidät.


Vauhti Pysähtyy kunnes sitä ei enää osata hallita. Muttta jos saamme sen pysähtymään niin se yleinen kontrolli poistuu. Se johtaisi katastrofiin tai monen kuolemaan. Vauhti on pakko pitää kovana. Sillä ilman nopeutta on mahdotonta pysähtyä ennen aikojaan. Pysähtettynä laite on siis hengenvaarallinen. Seisahduksen oikeuttama paineaalto saattaa rikkoa kantavia rakenteita, katto murenee ja putoaa alas. Voimme sen estää - juokkotuhon pitämällä kone päällä.

Nopeus eli liike pysähdyksen edellä pitää, mutta liike joka on pysähtetty nostaa painetta. Mikään tila ei kestä tuota painetta. Ylikuormitus polttaa sulakkeet. Liike. Toiminto pelastaa pysähdykseltä.

Mutta tämä liike, pysähdys, ylikuormitus ja vauhti.. Jos kaikki se tapahtuu samaan aikaa. - kukaan ei ole turvassa.

metaforia äskeiseen; liike on depression vastainen toimi ; pysähdys on loppu. Kauniisti masennuksesta joka minua ei vaivaa.

lauantai 12. lokakuuta 2002

Myyrmannin pommi-iskusta vain jotain 24 tuntia

 

12.10.2002 - lisää tietoa saatumme
Not so great way to go!

Jos Radio Cityn naisihmiseen on luottamista, isku oli näyttötyö.
24 tuntia sitten huomattiin että jääkaapista puuttuu jotain. Kauppaan pitää lähteä. Surullista tulevaisuuden näkökulmasta.

Siis opiskeliapojan tekemä pommi keskellä ihmisvilinää. Mitä sen mielessä liikkui tuolloin? Lapsia ja pelle hauskuttaa niitä. Ilmapalloeläimiä. Kaikki on puhdasta ja siistiä. Mainosvalot jäävät yksin ja maksamattomat tavarat kauppojen kassalle.

Ruumiita tuttujen mainosten keskellä. jotain rakennuspölyinen suklaapatukka maksaa 0.59 €. Kaikki on pysähtynyt. Kuolemanrangaistus tekiälle! No, sehän toimitti sen itse.

Kävin tänään uudessa löytämässäni kaupassa, jossa käyn sunnuntaisin kerta se auki on. Kiva pieni puoti. Pitelin ovea auki puoli minuuttia kun minä järkytyin uutisesta vasta lööpin takia. Verissäpäin oleva suomalainen nainen, pääkaupunkilainen.

Ostin lehden R-kioskista. Mikähän sitä nuorta tyttöä - joka taannoin myi minulle viimeisen Liptonteet hyllystä - siellä oikein vaivaa kun vaikka iltapäivälehtien lööpit oli mitä oli, kaikkein pahimmat, niin se vain hymyili ja oli iloinen? Onkohan hänellä kaikki aivan kunnossa kun uutinen kuolleista lapsista hymyilyttää?

Varmaa on se että suomi alkaa vihata tuota opiskeliapoikaa - iältää alle parikymppistä. Silpoutumisvammoja lähiössä.