perjantai 1. marraskuuta 2002

dark side of talvimaa

 

01.11.2002
Talven hyökätessä maapallon pimeällä puolella.

Maapallon pimellä puolella emme koskaan näe omaa aurinkoa. Tässä sitä taasen ollaan aamuvarhaisella. Ei tämä mihinkään huonoon suuntaan kääntymistä ole - vuorokausirytmi on vain muuttunut siten että herään neljän maissa ja nukkumaan yhdeksältä. Tämän tiedon julki toin kylmään ja julmaan internettiin.

Palvelinkoneet sihisevät sähköstä, punaiset valot vilkkuvat linjojen määrää - lähetettyjä ja vastaanotettua bittimääriä. Kovalevyt tallentavat ihmisten kotona heidän tietämättään pimeätä HTML-koodia, uusavuttomat eivät tiedä mitään tietotekniikasta. Valokaapelit tuovat videota ja laitonta materiaalia, GPSR verkkossa sinkoaa pornoa. Nuo kuvat lävistävät meidät radioaaltoina. Matkapuhelimissa WAP selainten muistit täynnä saastaa. Kaikki kiihtyy. Kuvat vilisevät 24 kuvaa sekunnissa katodisädeputkessä. Maailman kaikki puhelimet soivat yhtäaikaa. Internet räjähtää. Tulee pimeys - lumisadetta. Ensihiltaleet putoavat tien halkeilleeseen asfalttiin. Me rakensimme tietoyhteiskunnan. Tietoyhteiskunta tuhosi meidät.


Vauhti Pysähtyy kunnes sitä ei enää osata hallita. Muttta jos saamme sen pysähtymään niin se yleinen kontrolli poistuu. Se johtaisi katastrofiin tai monen kuolemaan. Vauhti on pakko pitää kovana. Sillä ilman nopeutta on mahdotonta pysähtyä ennen aikojaan. Pysähtettynä laite on siis hengenvaarallinen. Seisahduksen oikeuttama paineaalto saattaa rikkoa kantavia rakenteita, katto murenee ja putoaa alas. Voimme sen estää - juokkotuhon pitämällä kone päällä.

Nopeus eli liike pysähdyksen edellä pitää, mutta liike joka on pysähtetty nostaa painetta. Mikään tila ei kestä tuota painetta. Ylikuormitus polttaa sulakkeet. Liike. Toiminto pelastaa pysähdykseltä.

Mutta tämä liike, pysähdys, ylikuormitus ja vauhti.. Jos kaikki se tapahtuu samaan aikaa. - kukaan ei ole turvassa.

metaforia äskeiseen; liike on depression vastainen toimi ; pysähdys on loppu. Kauniisti masennuksesta joka minua ei vaivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.