perjantai 9. syyskuuta 2022

Kuinka saada Spotify nopeammaksi

 

28.09.2022
Pilvipotkija - dysphoria

Pilvipotkija, käännetty englannista suomeksi tässä yhteydessä. Kyseessä yhtye jonka löysin eilen spotivystä. Musiikkipalvelun ni mi kirjoitettu väärin tarkoituksella - tulevia googlehakuja ajatellen. Siis jos joku hakee netistä spotifyä, niin ei sitä tältä sivulta löydä koska spotifyn nimi kirjoitettiin väärin.

Suoratoistosta siis - ja kyllä tuonkin tein tarkoituksella, että kirjoitin oikean nimen. Syystä - että alan kirjoittamaan mielipiteitä ja vinkkejä liittyen juuri spotifyyn.

Eli.. Kyseessä on vain sanallisesti suoratoistopalvelu. Siis jos se soittaisi suoraan dataa netistä, niin eikös kuvion pitäisi mennä näin:

Dataa tulee, se toistetaan ja kun sitä dataa ei enää tarvitse - niin se poistetaan laitteen muistista, koska jos käyttäjä jälleen valitsee saman kappaleen, niin sen datan voi uudelleen hakea netistä.

Niinhän sitä luulisi. Vaan totuus on..

Dataa tulee, se toistetaan ja kun sitä dataa ei enää tarvitse - niin se varastoidaan laitteesi muistia kuluttamaan. Ja näin sovelluksen koko hiljalleen kasvaa gigatavuja. Vaikka puhelimissa on nykään paljon muistia - niin täyttyy sekin joskus. Ei se muistitila, vaikka olisikin 1 tera - ole ääretön.

Sama PC kuuntelussa. Kun muistissa ei ole paljon dataa, niin sovellus nimeltä Spotify käynnistyy nopeasti. Kuuntelet musiikkia yhteensä sitten jotain 23 tuntia - eri aikoina ja vaan rätkit sovellusta päälle ja pois. Sitten jossain vaiheessaa huomaat - että sen sovelluksen käynnistäminen hidastuu.

Tietenkin se hidastuu, kun kelaa käynnistyessään sitä 3 gigaa turhaa dataa läpi. Ratkaisu! Tässä seuraavaksi annan ohjeet, kuinka - ilman erillistä siivousohjelmaa, kuten ccleaner

(joka sitten poistaa sellaistakin dataa koneeltasi, jota nyt et tahtonut poistaa - kun olit itse jo tajunnut tämän datajutun, muttet muuta kautta osannut nopeuttaa spotifyä)

Eli kansiot olisivat seuraavat, joista kun itse poistaa kaiken sisällön - niin sovelluksen spotify käynnistäminen nopeutuu:

Vaihda vaan kansiopolussa "Simo" siksi, millä nimellä tietokoneesi on.

Lisävinkkejä tulossa.. Windows 10 resurssienhallinta. Ehkä toimii myös siitä seuraavassa windowissa. Siitä en mene takuuseen, en ole vielä päässyt kokeilemaan sitä.

Eli pieni johdanto. Koska windows ei näytä heti sitä kansiopolkua, niin sen saa näkyviin esimerkiksi Tiedostot kansiossa näin.

(edellyttää, että osoiterivi on käytössä, esimerkissä näkyy minun tietokoneeni kansiopolut, jossa löytyy tietenkin nimeni. koska se on minun tietokoneeni tilin nimi, jolla laitetta käytän. Sinun tietokoneessasi on eri tilin nimi, ellet ole samalla nimellä. Alla olevissa esimerkeissä käytän omaani, helpottamassa asiaa. Vaihda se omaasi, minkä löydät kun olet alla olevassa esimerkissä kohdassa **)

Tärkeää: sulje Spotify ennen toimenpiteitä.

Eli windows10 Tiedostot kansiossa se palkki näyttää [] > Tämä tietokone > Tiedostot

Nyt tee sinne uusi kansio, teen itse sen esimerkin vuoksi. Kansion nimeksi laitoin 123456

Eli nyt se osoiterivi näyttää, kun luotu kansi on auki: [] > Tämä tietokone > Tiedostot > 123456

klikkaan kansion nimen perässä olevaa tyhjää aluetta osoiterivillä, ja saan nyt sen polun näkyviin - jonka voi kopioda tai siihen voi liittää leikepöydältä.

Eli nyt se näyttää C:\Users\Simo\Tiedostot\123456 ** (jos tietokoneen tilin nimi on vaikka Santeri, niin se näyttää tietenkin C:\Users\santeri\Tiedostot\123456 )

Nyt seuraavaksi ne kansiopolut, joista voi poistaa kaiken - jotta spotify nopeutuu windows10 tietokoneella. Kerron polkujen jälkeen, kuinka tämä tehdään.

(androidissa, siis cromebookit yms.) Tämä menee niin, että menee asetukset>sovellukset>spotify>tallennustila ja poistaa tiedot. Tämän jälkeen vaan kirjaannu uudelleen.

Spotifyn Turhan datan säilöntäkansiot: Numerot polkujen perässä ovat vain hahmottamista varten.

1
AppData\Local\Packages\SpotifyAB.SpotifyMusic_zpdnekdrzrea0\LocalCache\Spotify\Browser\Cache\Cache_Data

2
AppData\Local\Packages\SpotifyAB.SpotifyMusic_zpdnekdrzrea0\LocalCache\Spotify\Browser\GPUCache

3
AppData\Local\Packages\SpotifyAB.SpotifyMusic_zpdnekdrzrea0\LocalCache\Spotify\Data

Käytä seuraavassa vaikka muistion kaltaista nopean tekstin käsittelyn ohjelmaa. Tässä ei mitään sen suurempaa tekstinkäsittelyohjelmaa tarvitse. Löytyy kyllä, kuuluu windowsiin.

Eli palaa tämän merkinnän kohtaan ** ja kopioi kansiopolku ja liitä se muistioon. (hiirivalikko, vasen näppäin. Tai oikea, riippuen tietokoneesi asetuksista. Eli tuleeko vasemmalla valikkoa näytölle.. mitä mä tätä selittämään - jos et tiedä tuota, niin kenties sun ei kannata tätä alkaa tekemään, mutta kannustavasti yritän tätä tässä selittää.)

Nyt kun se C:\Users\Simo\Tiedostot\123456 on liitetty, niin poista siitä Tiedostot\123456

Nyt muistiossa näkyy vain C:\Users\Simo\

Kopioi nyt tuosta ylhäältä nyt se kansiopolku 1 ja liitä se muistioon, jotta saat

C:\Users\Simo\AppData\Local\Packages\SpotifyAB.SpotifyMusic_zpdnekdrzrea0\LocalCache\Spotify\Browser\Cache\Cache_Data

Nyt maalaa se muistiossa ja liitä kansion osoiteriville ja paina ENTER - pääset spotifyn välimuistiin. Valitse kansiosta kaikki ja poista se (CTRL + A >> SHIFT + DELETE )

Tee sama myös kansiopoluilla 2 ja 3

Kun olet saanut tämän tehtyä, avaa spotify uudelleen. Pitäisi olla nopeampi. Nämä kansiopolut olen itse kaivanut käyttämällä sitä ccleaner - ohjelmaa. Pitäis olla helppoa.

Kuten kaiken nykyään, helppoa. Kun sen osaa.

Siirrytään muihin aiheisiin. Eli joskus aikaisemminkin olen liittänyt tämän nettipäiväkirjani sellaiseen kun blogilista. Tässä uudeleen laitoin sen sinne, vaan nyt palvelu on muuttunut. Mun pitäisi saada liittää aina välillä uuden merkintäsivun osoite sinne, jotta palvelu tajuaisi päivitykset. No sellaista ei löytynyt. Laitoin asiasta sähköpostia, kattoo mitä vastaavat. Eli suomeksi: Katsotaan nyt, mitä palvelun vastaajat vastaavat. Vastaajaa en ole käyttänyt aikoihin. Puhelinvastaajaa siis. Äh.. tämän kertainen sanaleikittely ei onnistunut.

Mutta pikainen sivustohaku paljasti, että tuota palvelua olen käyttänyt viimeksi vuonna 2006

Ok, kerta menneeseen katsottiin - niin katsotaan nyt kunnolla. Koska tänään on 28. päivä, niin sääntörikkomuksen vuoksi, katsotaan syyskuun 29. päivät. sääntörikkomus? no eikös sitä mielletä, että pitäis kattoo mennyttä juuri sinä päivänä mikä on menossa.

Eli taulukkoa taas tyyliin vuosi-ote-linkki-ajatelmia nyt siitä.

Eli mitä hittoo on tapahtunut päivämäärällä 29.9 menneitä vuosina? Eihän sitä voisi muuten muistaa, kun pitämällä jotain nettipäiväkirjaa sen 20 vuotta.
2002 Jos hissin kaapelit ja Otiksen kehittämä turvamekanismi pettää. ME KUOLLAAN TÄNNE!! joku huutaa alasmenossa ja joku toinen vastaa: hyvä, saadaan sekin pois päiväjärjestyksestä.
29.09.2002 - Se siitä kuukaudesta joka oli kuin tyypillinen suhde.
Heh. muistan tuon hissijutun. Todellista elämää. K H tais olla naishenkilö, joka vastasi noin hauskasti. Terveisiä sinne Tanskaan, tai missä ikinä asutkin nykään. Sori mua ei kiinnosta, emme olleet tuolloinkaan niin läheisiä.
2003 Kävin siis jonottamassa, mutta kiilasin yhden mummon ohi nappaamaan numeroa 180, joka oli siinä luovutuskasassa. Mitäs mummo? Hän painoi kiltisti tuohtuneena nappia ja tais saada numeron 203. 29.09.2003ii - Sumussa Merkonomiopiskelijalla ruokatunnillaan on kiire, mummolla ei vissiinkään. Eli jos mä olen noin tehnyt, niin se on tarkoittanut että mulla on ollut kiire. Nykyään onneksi saa pankkiautomaateista viimein 10 euron seteleitä. Opiskelijabudjetti oli kireä.
2004 Kysympähän siksi että kuinka voi olla mahdollista hukata tiedosto kun tekee sen samalla tavalla kuin miljoona kertaa ennenkin. Siis viime torstaina tai keskiviikkona tapahtui niin että jotenkin se ei luonut kopiota. Vaan poisti sen tiedoston 19:03 29.8.2004 - Kyrsivää haittaa
Anteeksi, olen kyllä tehnyt antamanne tehtävän - mutta bittiavaruuden musta aukko iski. Onneksi nykyäänkin tallenusvälineet ovat epäluotettavia.
2007 Lukijakysymys: Monenko kerrostalon kivijalkaa sitä on tullut kasteltua? Entä roska-astioiden kyljet? 29.10.2007 - Sanoja
Hyvää ajatusvirtaa edustava merkintä oli toi. Oikeastaan koko vuosi 2007 oli kirjan yhtä kukoistusaikaa. Ehkä se mielipide johtuu myös siitä, että se osui mun yhteen pitkään työura kauteen.
2021 Tämän kertainen käyttöönotto oli jotain täysin uutta. Siis vanhan sai kloonautumaan uuteen laitteeseen. Eli se on sama tuttu android, eli omat muokkaukset ovat kuten olen tottunut laitetta käyttämään. 29.09.2021 - äly swich Jep. sitä sovellusta kannattaa kyl käyttää kun vaihtaa puhelinta. Saa kaiken siirtymään, puhelulokit, tekstiviestit, kotinäyttöjen asettelut, muut asetukset, myös tapauksessani siirtyi omatekonen soittoäänikin.
2099   - -- - - - - - - - - Tuohon vuoteen mennessä tämä nettipäiväkirja on tainnut jo loppua sen kirjoittajan kuolemasta johtuvista syistä. 2076 olisi vuosi, jolloin mä täyttäisin 100 vuotta.
3056 --- - -- - -- - - - - - - - - - - Eipä taida nettiäkään olla enää, olsiko ees ihmiskuntaa.. luonto voi hyvin ja kukoistaa, jos planeetta on ihmiskunnasta selvinnyt.
5978 ------ - - -- - - -- - -- --- Onkohan enää mitään tai ketään, jolle vuosiluku tarkoittaisi enää mitään.
1050986 -- -- -- - - Luonto, jos vielä pystyissä - on melko erilaista
20220000000000002 - - - - Eipä enää taida olla tätä planeettaa olemassa. Aurinko on kuollut jo ajat sitten. Taisi nielaista kuollessaan myös maapallon.

Mutta hei - nyt kaikki maailman ongelmat ovat ratkenneet!

jatkuu color="#FFFFFF" seuraavassa numerossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.