torstai 12. toukokuuta 2022

Macchiela latte vs maailmantuska

 

12.05.2022
macchiala latte

tai jotain muuta tuos kahvikupissani luki. Jälleen käynnistykseen pari nähtyä sanaa jostain - se aiherivin kirous.

Twitteria ei enää ole, iltasanomien mukaan se repesi kun Suomen presidentti ja pääministeri kertoivat kannattavansa Suomen nato jäsenyyttä. Näin ei olisi, jos sinikeltainen maa olisi saanut olla rauhassa.

Eu tahtoo sitä, että miljoona suomalaista menettää kotinsa. Koska ne tupa pitää energiaremontoida pakolla ja siten saadaan se hyöty - että tupa ummehtuu, ne asukkaat joilla oli varaa tehdä se - saavat hengitystiesairaukdet huonontuneen sisäilman vuoksi ja ... kuolevat sitten pois. Entäs sitten se enerkiakorjattu talo? No sitä ei sellaiseen käyttöön alkuperin tarkoitettu, joten sen rakenteet alkavat pikkuhiljaa hapertua. Jos pytinki on kyllin tärkeä, niin kaadetaan rahaa ja materiaa sen rakennuksen hyväksi.

Materiaa, uutta sellaista - jota ei olisi tarvinnut, jos joku Brysselissä ei olisi vain lukuja tuijottanu. Materaa, jonka valmistamisesta tuli.. ilmastopäästöjä jossain intokiinassa.

Intokiinassa, johon nyt on pakko päästä. Pandemiaahan ei enää ole. Maskeja ei tartte enää käyttää. Tositelkan kyllästämät pintaliitäjäthän siitä sit tajuu vain sen, et - IHANAA PÄÄSEE TAAS AURINKORANNALLE! Hakemaan uutta pandemiaa tänne. lentokoneitsehan alkuperäinenkin pandemia suomeen tuli.

Olen joskus ottanut täällä puheeksi jossain sademetsässä asuvan vaellusmuurhaisparven. Tavallisesti se menee eteenpäin, kunnes pari yksilöä alkaa tehdä toisin ja kääntyä kävelemään ympyrää.

Muut näkevät, että siihähän on kiva uus trendi. Muoti-ilmiö! Ja nekin alkava kiertää kehää. Kunnes ne kaikki, koko parvi kiertää kehää. Kunnes kuolevat yksitellen. Tajuamatta, ettei tää trendejen seuraaminen ollutkaan nii hyvä idea.

Covid-19 on siis historiaa? Ei ole, Pohjois-korea virallisesti kertoi että on saanut koronan maahansa. Uusien varienttejen muodostuminenko mahdolista siellä? Taattua. Ja sitten sitä tullaan käyttämään biologisena aseena.

Uusi pandemia syntynyt! aaaw. ja sitten hymiöitä, joiden silmä ovat väärinpäin olevia sydämmiä. Koska niissä on kovin paljon järkeä. Koska kohta emme tarvitse tekstiä. Voimme jättää tuhansien vuosien saatossa saamamme elossapysymistiedot lapsillemme hymiöiden muodossa. Kyllähän nyt se digitaallinen kieli säilyy tulevat aurinkomyrskyt ja silleen.

mutta asiaan, siis siihen uuteen pandemiaan. Influessaa on nyt liikkeellä paljon. Viime vuosina tätä ei ollut, koska väki oli pakotettu elämää järkevästi. käyttämään maskia, käsidesiä sekä turvavälejä. Ulkomailla ei hypitty ja silleen.

Mutta nyt kun ne on heitetty romukoppaan, niin johan influessat alkaa nostaa päätään.

Niistä puhutaan uutena pandemiana. Mutta sen takia ei maailmaa suljeta, vaikka se oliskin kulkutauteihin toimiva keino. Kuten ilmastoonkin. Monessa kaupungissa alkoi näkyilemään horisontissa vuoristoja, jotka olivat saasteiden peitossa olleen vuosikaudet.

Eli hiilijalanjälkeä pitäisi vähentää. Mökkeilystä syntyvästä ilmastopäästöistä oli uutisissa asiaa. Tuota.. tuolla on yksi sota käynnissä - jonka yhteydessä on palanut niin paljon materiaa - että se vetäsee meidän hiilijalanjäljen olemattomiin. Tai siis tää taitaa mennä siten, että niille jalanjäljille käy siten - että..

ne katoaa. saavutetut hyödyt nollaantuvat. Muualla maailmassa palaa maastoa, jonka yhteydessä palavat myös kaupungit ja kylät. Savua ilmakehään, myrkkysavua ilmakehään. Ja ne maastopalot aiheutuvat ilmastonmuutoksesta. Eli se on itseään ruokkiva mekanismi, jota ihmiskunta kyllä sodillaan ruokkii.

Samalla kiillotetaan omaa tuntoa hiilineutraaleilla hankkeilla. Maailmassa myös purkaantuu tälläkin hetkellä, vaikka lukisit tätä vuonna 2043, kymmeniä tulivuoria syytämässä lisää polttoainetta ilmastonmuutokselle.

merien nuosu on hyvin vakava ongelma, joka on jäänyt uutisoinnissa koronapandemian ja nyt ukrainan sodan varjoon.

Varjoissa saattaa olla vaarallista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.