keskiviikko 3. marraskuuta 2021

Lyhyehkö matkakertomus


03.11.2021
Lyhyehkö matkakertomus

Kävin siis pitkästä aikaa pääkaupunkiseudulla, joka oli viime vuonna eristettynä muusta suomesta. Tällä kertaa - koska ajatus lähtöön tuli aika nopeassa aikataulussa - niin käytin pendolinoa menomatkalla. Olin katsonut vaunukarttaa väärin, eihän niille ole paljoa ollut käyttöä. Eli otin istumapaikan neljän palkan pöytäryhmästä. Menomatkalla siinä oli äiti lapsineen, annoin heidän olla siinä aina seuraavalle asemalle saakka, kun paikka - johon istuin, sai matkustajan. Kiitoksia sain siltä äidiltä, että tytöt saivat olla siinä.

Ole kohtelias tuolla maailmalla, niin saat kiitosta.

Loppumatkasta ei maisemia paljoa nähnyt, koska lähtöaika oli viideltä iltapäivästä. Tosin ei se paljoa haitannut, käyttämäni junahan oli pendolino. Josta ei pahemmin ulos ees nää.

Musiikkia kuunnellen vietin loppumatkan. En ollut muistanutkaan, että kännykän SD kortilla mulla oli musiikkia hyvä kattaus. Ne ovat siirtyneet uusille korteille, koska sitä tallennustilaa on nykyään paljon. Juna pysähteli monilla asemilla, mutta viimein Riihimäen jälkeen alkoi odotus ja lisääntyvä hymy. Tällä kertaa vaihdoin junaa Tikkurilassa, koska ystäväni oli muuttanut kehäradan varteen, Leinelään.

Mahtava asuinpaikka hänellä, linnuntietä rautatielle sen kotitalosta vain 40 metriä. Ja sillä radalla päivisin junia menee 5 minuutin välein suuntaansa. Helpompi saavuttaa siis junalla.

Vietettiin siinä sitten myöhästyneitä nelikymppisiä.

Seuraavana päivänä seuraan liittyi toinen siellä asuva ystäväni Espoosta. Illalla sitten kävimme ajelemassa ensimmäisen kaverin autolla. Järvenpää tuli nähtyä. Ei se enää samanlaista siellä ole, mitä joskus oli. Sitten kävimme vielä Helsingissäkin. Kello kyllä oli jo puoli kaksi yöllä, kun siellä kiertelimme. Mukulakivikadut eivät tee hyvää, jos on kusihätää. Mut löytyi paikka, julkinen vessa ihan läheltä kauppatoria.

Se paikka näkyy myös livestiimi videossa, kun se kuvaa kohdetta Kauppatori - on kuvan alareunassa, kun katsoo kuvan keskikohdasta vähän vasemmalle. tuossa linkki https://www.youtube.com/watch?v=LMZQ7eFhm58

Katsoin kyllä sittemmin sinä yönä tuota striimiä, emme olleet osuneet kuvaan. Kamera kun kiertää. Annampas sen muuten tätä kirjoittaessani olla toisella ruudulla koko näytöllä. Livekuvaa Helsingistä.

Kauan oonkin odottanut, että olisi mahdollista olla siinä livekuvassa Helsingistä. Tai mitä liveä toi nyt on. Kello nyt 6:17 ja videossa samalta aikavyöhykkeeltä se näyttää olevan 6:13

Onhan se vähän hullu paikka, se pääkaupunkiseutu. Joka vuosi pitäis päästä käymään kahdesti vähintään.

Tässä kun on ollut taukoa, niin sen huomasi paluumatkalla. Ei ole koskaan niin käynyt, mutta lähdin väärään suuntaan Metrolla kun sitten sunnuntaina lähdin Espoosta Helsinkiin päin. Urheilupuiston asema tuli vastaan. Nopeasti siinä sitten hyppäsin pois junasta ja jatkoin vastakkaiseen suuntaan menevällä Kamppiin. Se on VUOSAARI se suunta, kun Espoosta lähtee Helsinkiin päin metrolla. Lisäksi tuossa tais vaikuttaa, kun maskia oli käytettävä ja hengitys huurusti välillä linssit. Menin metrotasolle hisseillä.

No pieni moka toi oli, lippuni oli voimassa kyllä. Mutta mokista oppii. Siis lähdin Kampissa jo pois, kyllä tiedossa - että rautatieasemallakin on metroasema. Mutta mulla on tapana kävellä se väli maan päällä pitkin Helsinkiä. Se vain tuntuu mukavalle. Tällä kertaa erityisen mukavalle. Viimein siellä.

Viime kesä oli kuuma. Helsingin päärautatieaseman ne isot uudet opastenäytöt olivat ottaneet helteestä itseensä. Yhden tilalla oli vanerilevy, jossa luki mitä oli tapahtunut. Oli ollut niin kuuma kesä - että näyttö oli kärähtänyt. Ja oli ne muutkin ottaneet jo itseensä. Mutta sai siitä vielä junani lähtöraiteen selville.

Jyväskylän juna klo 15:02 raiteelta 7

Sain asemalaiturilla olla maskitta vartin, koska siellä ei ollut muita ihmisiä.

Tällä kertaa matkustin Intercityjunan yläkerrassa. Olihan ne maisemat hienot sieltä, mutta kyllä se pimeä taas tuli. Tampereella olin taas kanssamatkustajille ystävällinen. Tapanani on aina kysyä, että matkustaako käytäväpaikalle tulija Jyväskylään asti. Jos näin on, niin tarjoudun itse istumaan käytäväpaikalle - ettei tämän tulijan tarttis hyppiä Jämsässä pois paikaltaan.

sitenkin saa sitä kiitosta. On tuota väliä elämässä muutaman kerran tultu liikuttua.

Vaan kun Jämsään saavun takaisin, ja vielä kävelin joen rantaa pitkin - niin tuli mieleen, että

on se Jämsä vaan kaunis Helsingin jälkeen.