keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

ilmasto vs pandemia.

 

21.07.2021
Ilmastonmuutos käynnissä - todisteet pinoutuvat

Eurooppa tulvii, Siperia on tulessa. Tulvia ympäri maailmaa sekä hellettä. Kanadassa helleaalto, jonka sytyttämät metsäpalot ovat polttaneet kyliä ja kaupungitkin uhattuna. Itsekin koki siis kunnon sateen, sellaisen sään mitä ei koskaan ole kokenut. Esimakua tulevasta?

Eu tekee nyt ilmastopakettia - mikä nyt on enää saman tehoista, kun korvaisi veneen tulppaa laastareilla. Euroopan jälleenrakennuskulut ovat miljardeissa euroissa. Samaan aikaan pandemia jyllää yhä synkemmissä luvuissa.

Suomen tilanne oli hyvä. Uusien tartuntojen määrä ilmoitettiin jo alle kahdensadan lukemissa ja alemmas oli menossa. Sitten oli joidenkin pakko päästä kattomaan jotain helvetin potkupallopeliä Pietariin. Nyt sitten luvut ovat taas lähemmäksi sitä viittäsataa tartuntaa päivässä, ja se on pelättyä virusmuunnosta.

Kyseinen urheilutapahtuma oli odotettu saavutus jalkapallo joukkueelta, mutta maailman tilanne huomioon ottaen - puhun nyt urheilulajista pelkkänä potkupallona. Koska tilanne ärsyttää vitusti. Jaksa enää kiinnostaa kuka voitti ja mitä.

Tokion olympialaiset järjestetään ilman yleisöä, josta Tokiolaiset ovat vihaisia. Miljoonien eurojen menetykset kaupungille koituvat tuosta. Urheilijoiden joukossa on jo koronavirusta, positiviisia testituloksia - mutta kisat ilmeisesti jyrätään läpi - koska pakko.

Saa nähdä, jäävätkö ne viimeisikis olympialaisiksi vähään aikaan. Pandemiasta ei pääse vuosikymmeniin eroon.

Sen verran idioottimaisia ihmiset nykyään ovat. Eivät hyväksy, että nyt ei enää ole sama maailma - mitä oli jotain 48 kuukautta sitten. Rahaa menee pandemian hoitoon sellaiset määrät, että ilmastotavoitteet jäävät sen jalkoihin - kun pitää talous saada pystyyn.

Samaan aikaa Siperian metsä/ maastopalot kuumentavat maaperää siihen tahtiin, että ikirouta sulaa ja metaani vapautuu ilmakehään. Onneksi sentään syttyvä kaasu, jos tulesta olisi siinä suhteessa jotain hyötyäkin? Polttaisi vapautuneen metaanin pois - mutta se tarkoittaisi aika ikuisia tulia, joiden savu lisää ilmastonmuutosta.

Suomessa kohta taas alkaa helleputki. Nyt on hetken helpotus.

ainakin paikalliseen ilmastoon. Saksassa tulvien tuhot ovat tuoneet toisen maailmansodan paikallisten mieleen. Samanlaista jälkeä. Kaikki hajonnut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.