lauantai 29. joulukuuta 2012

vaikuttavia aineosia

 

29.12.2012
Vaikuttavia ainesosia

Ilmaston muutoksen aiheuttaminen, uskonto ja taulutietokone. Kolme kuolemansyntiä. Lause, jonka jälkeen on selitettävä asioita, koska miten se voi olla muka kuolemaksi uskoa johonkin - jota ei näe ja saattaa olla vaikuttavien ainesosien aikaansaannosta, nyt ja aina. Mukana myös raha. Ei, en puhunut tällä kertaa uskonnosta, vaan lääppimistietokoneista, windows 8 - järjestelmästä joka vaatii ihmisen unohtamaan kaiken mitä on oppinut 15 vuoden ajan windows-käyttöjärjestelmästä ja aloittamaan uudelleen jotta saisi edes ohjelman käynnistettyä. Eikä tämä ilmeisesti päde edes microsoftan asioihin. Myös Apple on menossa mukaan siihen rumbaan, ettei näytölle saa missään tapauksessa enää saada kahta ikkunaa auki, kuten kansiota - jotta esim. tiedostot siirtää nopeasti paikasta toiseen.

Ottaakohan ne myös leikepöydän pois? kuten turhana. kuka nyt enää käyttää copypastea..

Tietoni tuosta ovat puutteelliset, pieni googlehaku tähän väliin pakkosuomea syytävällä hakukoneella. Kyllä. valitan vielä googlestakin.

No tuon uuden jumalamme, Googlen, mukaan windows 8 tarjoaa heti bugeja ihan tuohon leikepöydän käyttöönkin. Täyttä sontaa siis se käyttöjärjestelmä, mutta onhan mahtavan näköistä miten microsofta tekee itsemurhan. Mikä yritys tässä kiireisessä maailmassa antaisi työntekijöilleen TYÖKALUKSI käyttöjärjestelmän, joka pitää opetella ja sen oppiminen kestää ja kestää. Taulutietokoneet ovat yhdysvalloissa nyt pop. ok. mutta kuka helvetti pystyy sellaista romua oikeasti käyttämään sisällön tuottamiseen? FYYSINEN NÄPPÄIMISTÖ JA HIIRI! tietokoneessa pitää olla, jotta sitä pystyy käyttämään tehokkaasti.

Muisto tähän väliin.. taisi olla 1980- luvun lopussa luokkaretki Heurekaan. siellä oli sellainen tulevaisuuden pankkiautomaatti kosketusnäytöllä. JO tuolloin olin sitä mieltä, että ei helvetti.. jos tälläinen tökkimispaska leviää, niin johan maailmasta tulee sonta paikka elää teknisesti. No sehän siitä tuli.

Langaton maailma? Eli kännykät.. muistan senkin, miten mukavalta tuntui puhua lankapuhelimessa vaikka mummon kanssa, kun siinä oli oikeasti joku fyysinen yhteys lankoja pitkin. No nykyään sekin on pitänyt repiä pois, se toimiva puhelinverkko - joka toimisi pitemmän sähkökatkon aikaan hyvin.

Uutisissa oli että etelämanner, osa siitä - lämpiääkin yllätyksellisen nopeasti. jää sulaa ja nostaa merien pintaa. Muutama rannikkokylä hukkuu mutta myös merivirrat muuttuvat ja siten myös ilmasto. Eli sää. Tiedemiehet ovat tässä jo todenneet, että kyllä se ihmisen toiminta on sekottanut ilmaston. Sademäärien nousu, Suomikin tulvii tai sitten hukkuu valkoiseen pask.. n siis lumeen.

Google. Ennen loistava, nyt täyttä sontaa. Tuhosi youtuben. Tuhosi hakukoneensa. go to google.com - linkki vie suomenkieliselle hakusivulle. Ja suomeksihan netin tietomäärästä on kirjoitettu 2% tai vähemmän.

Näissä merkeissä siis otetaan ensi vuosi vastaan. Siitä tulee huonompi vuosi mitä tämä oli - ja tänä vuonna piti tapahtua se maailmanloppukin. Ehkä sitten ensi helmikuussa kun se asteroidi törmää..

En aliarvioi lukijaani antamalla tässä tietoja tuosta kivestä. Itse kyllä osaat löytää tietoa netistä.