sunnuntai 24. kesäkuuta 2007

Tulevaisuus nyt?

24.06.2007
kesäkuun lopuilla

On kesä. Haarapääskyt lentelevät tuossa, kuten ennenkin. Niiden ääni on pysynyt samana jo ainakin sen 400 vuotta. Se, minne ne ovat pesänsä rakentaneet - se rakennuspaikka - on muuttunut kuluneiden vuosien aikana. Nykyään meillä on elementtikerrostaloja muistona 1960 - 1980 lukujen vaihteesta.

Linnut siis lentelevät ja nappaavat ilmasta hyönteisiä - joita oli 400 vuotta sittenkin melko samankaltaisena lajikattona. Puut ja muu kasvillisuus on pysynyt melko samana, uudet yksilöt vain ovat vallanneet vanhojen paikat. Kevättä on seurannut kesä, kesää syksy ja syksyä talvi - jota seuraa se kevät. Ikuinen kiertoliike kyseessä? Vaiko onko tullut jo se aika, jolloin ihmiskunnan teollistumisen aiheuttama vuodenaikojen vaihtumisen katkaisuhoito on viimein tepsinyt? Ilmastonmuutos on tulossa. Ainakin näin on ensi viikolla. Lämmin ilmamassa vaihtuu viileämpään säähän. Kenties tiedossa sumuista tihkusadetta heille - jotka sitä säätä kaipaavat. Kas, kun toisinaan se tekee vain terää. Aurinkoa ei tarvitse nähdä jokainen päivä.

Kuuntelen internet-radiota. Jatkuvaa bittivirtaa jostain tänne. Se bittivirta muuttuu tietokoneen emolevyllä äänisingaaleiksi, jotka tulostuvat kovaäänisistä ulos rytmikkäänä virtana - äänenä jostain tuntemattomasta paikasta. Kai tää lähetys tulee jostain Euroopasta. Sen tarkempaa paikannusta ei tähän hätään ole tarve suorittaa.

Bittivirtaa.. Kaikki on nykyään bittivirtaa. Ei tarvitse kun puhua puhelu, se singaali muutetaan jossain vaiheessa biteiksi. Tietokoneet ovat vallanneet elämämme jokaisen osion. Yleistetysti..

Kun ihminen on vasta sikiö, niin hänet voidaan paikallistaa ultraäänellä - laitteella jossa on sisällä mikropiirejä. JA kun ihminen syntyy tähän uljaaseen nykyaikaan - niin joutuu hän ensimmäisen kerran tekemisiin internetin kanssa. Kas, kännykkäkamerakuvat pitää lähettää sukulaisille ja vanhempien mahdollisesti ylläpitämiin blogeihin.

Kun lapselle annetaan nimi - niin hän joutuu tekemisiin väestörekisterikeskuksen kanssa. Kun lapsi vanhenee - niin nykyään hän joutuu monesti digikuvaan, ennen kun on viiden vanha. Nykymaailmamme on tehokas, lapsi joutuu tekemisiin soveltuvuustestejen kanssa. Ala-asteelle päästessään hän saa ensimmäisen matkaviestimensä - siis laitteen jolla kuka tahansa missä tahansa puolella planeettaamme saa häneen yhteyden, niin tahtoessaan. Teoriassa tietenkin.

Jätämme esimerkkitapauslapsemme pärjäämään itsenäisesti sosiaallisissa tilanteissa.

Bittivirtaa.. Ehtoopuolella.

Valvontateknologiaa turvaamassa vanhusten avuntarvetta. Antureita puseron alla, jotka ovat yhteydessa tietokoneeseen joka puolestaan on - internetin kautta - yhteydessä päivystävään lääkäriin. Kodinkoneet muodostavat oman verkkonsa - pystyvät välittämään tietoja. Liiketunnistimet sammuttavat valoja, turvakytkimet sulkevat hellan jos jää päälle. Vessa tekee analyysejä ulostenäytteistä. Jos jotain hälyttävää ilmenee, niin vessanpöntti kertoo sen jääkaapille - jottei se tilaa internetistä itselleen jotain tiettyä ruoka-ainetta enää. Televisio on digitaallinen, satoja kanavia.

bittivirtaa nyt..

televisiosta tulee digitaallinen, TV-lupia irtisanotaan joukolla. Muttei se mitään haittaa.. Maksun määritettä on muutettu. Maksu tulee suorittaa jos hallussa on laite, jolla voi katsoa TV-ohjelmia. Siis tietokone tarvitsee TV-luvan. matkapuhelin tarvitsee TV-luvan..

Televisio siirretään nettiin ja netti siirretään televisioon.

Tietotekniikka on ottanut meistä yliotteen, ja me annetaan sen tehdä se. Enää emme saisi ruokaakaan ilman nettiä. Tietoverkot käsittelevät tilaukset myymälöistä. Näin elintarvikepuolella, sama toimii jokaisella alalla. Tilaukset menevät tietoverkossa perille.

Olemme luoneet yhteiskunnan - jonka saa sekasortoon aika helposti.

perjantai 15. kesäkuuta 2007

Suuria ajatuksia

 

15.06.2007i
suuria

Kuka meitä estää uskomasta yliluonnollisiin asioihin, jotka ovat kuitenkin vain häiriöitä aivojemme toiminnassa? Rakkaus on vain fysiikkaa, tarvittava tunne jotta yksilö toimisi kuten evoluutio on tarkoittanut. Eli hakisi itselleen parin, tykästyisi tähän - tekisi hänen kanssaan lapsia ja olisi parinsa kanssa kylliksi aikaa - jotta ne lapset kykenisivät elämää itse elämäänsä.

Kuvio, jonka joskus näkee kun kääntää katsettaan kirkasta taivasta vasten - on vain sikiöajan jäänne silmässä. Siis se epämääräinen kohta jossa näkyy jotain. Ufohavainnot?


Vieraita todella kaukaisesta tulevaisuudesta, jossa eri planeetoilla asuminen on muovannut ihmisruumista tutuksi tulleen humanoidin näköisen olion, jolla on ne suuret silmät. Jos aikakone joskus keksitään, niin miksemme ole jo saaneet vieraita tulevaisuudesta? Olemmehan me. Kerrotaanhan, että humaidit olisivat tulossa varoittamaan meitä tuhoamasta kaikkea - siis tätä planeettaamme. Jos tulevaisuuden vieraat tahtovat varoittaa meitä tuhoamasta kaikkea elämää tältä kiveltä - niin eikö siinä tapauksessa ole aika varmaan se, että tämä nykymeno tulee tuhoamaan aika paljon tältä planeetalta? Ilmastonmuutosta voidaan hillitä, mutta se maksaa rahaa ja työpaikkoja - eli sivutuotteena olisi tyytymättömiä ihmisiä niin paljon, että se voisi näkyä vaaleissa.

Joten maailmanlopulta tuntuva ilmastollinen helvetti on tulossa. Tämä tekninen tietämyksemme lisääntyy nykyään hirveätä vauhtia. Maailma on muuttunut viimeisten 50 vuoden aikana valtavasti. Televisio, internet, radio, puhelin, nopeat kulkuyhteydet, avaruusasemat, IT-laitteistot.. Kaikki kehittyy eteenpäin. Maailma on taas aivan erilainen 50 vuoden kuluttua.

Tuosta aiheutuvat ongelmat ovat valtavia. Siis vaikka maailmamme muuttuu nykyään todella nopeasti, niin ihmiset eivät välttämättä pysy mukana. Se, että kaikkeen kohta tarvitsee interenttiä - voi aiheuttaa ahdistusta. vuoden kuluttua television katselukin on nykystä vaikeampi tehtävä heille, jotka juuri ja juuri osaavat käyttää vanhoja laitteitaan. Tietokone on jo kaikkialla, mutta sen hallinta ja ongelmatilanteiden korjaaminen ovat "vaikeita asioita" joita ei tahdota kaiketi oppiakaan. Nettiin olisi kiva päästä, muttei viitsitä juuri koskaan eheyttää kovalevyä. Joten tietokoneen toiminta - nykyisellä teknisellä kokoonpanolla toteutettuna - hidastuu. Mekaaninen kovalevy tallentaa aika kopiot nettisivuista muistiinsa, jotta niiden selaaminen olisi nopeampaa. Eli levy rullaa koko ajan itseään sekaisemmaksi.

Tulevaisuus tuo optiset tietokoneet, joissa ei tarvitse mekaanista kovalevyä - eli tietokone käynnistyy kuin menneisyydessä tarvittu hehkulamppu. Heti.

Me ihmiset tahdomme hallita kaikkea, ja tässä nykymaailmassa ei ole tilaa yliluonnollisille asioille - tai uskonnolle. Tiedonvälitys on nykyään todella nopeaa ja kulttuurirajoja ylittävää. Se, joka on esimerkiksi minulle aivan samantekevää - saattaa luokata toista verisesti, koska se loukkaa hänen uskontoaan. Jokin, joka koetaan länsimaissa huvittavana - koetaan muualla toisin. Tästähän oli esimerkkinä se Tanskan juttu. Pilakuvasta suuttuneet ihmiset polttivat Tanskan lippuja.

Uutiset pursuavat tietoja eri uskontoryhmien välisistä kahakoista. Miksi meille siitä kerrotaan? Meidät upotetaan tietotulvaan kysymättä ensin ,että tahdommeko me tietää.

Katsoin juuri uutisia. Laiva on murskannut sillan Kiinassa. Mitä mä sillä tiedolla teen? En yhtään mitään. Toinen uutinen Kiinasta kertoo, että siellä on myyty kaivoksiin työvoimaksi satoja lapsia. Sehän on asia, jossa on mahdollisuus nostaa kansalaisliike lapsien vapauttamiseksi. Tai ainakin tuo tieto lisää tuskaa.

Tieto lisää tuskaa, kaikkihan sen tietää - mutta silti uutiset ovat suosituin televisio-ohjelma.