torstai 2. maaliskuuta 2006

Jämsä yllätti.

 

02.03.2006i
Torstai on ohitse, bittivirtaa

Tänään tämä paikkakunnan tarjonta kasvoi hivenen.

Siis mä kääntelin radion viritysnuppia töissä ja yht'äkkiä ämyreistä kuului " Suomipop, maamme laulut.." Siis mitä ihmettä! Kuuluuko Suomipop ilman nettiä myös täällä Jämsässä? Tämä havainto jatkotutkimuksien jälkeen, tarkoittanee sitä että Radio Jyväskylän kuuntelu lakkaa. Sori Maisku. Löytyi parempi kanava - no jos se vain kuuluu huomennakin. Sillä tuo lähetyssingaali on erittäin heikko ja se kuuluu novien välissä.

Koska mulla asunnolla tietokoneen sähkökenttä lopettaa aina väliaikaisesti tuon Radio Jyväskylän kuulumisen strereoissani, niin mä testasin että lakkaisiko se Suomipop kuulumasta, jos käynnistää tietokoneen?

Ei haitannut.

Ja kun sitten myöhemmässä vaiheessa tätä päivää, mä kokeilin löytää sitä suomipoppia asunnollani, niin mä satuin löytämään aika vahvan RadioCityn lähetyksen. Okei.. siis Jämsässä kuuluu radiokanavia, joita voisi jopa kuunnella ilman nettiä. Tuo havainto nosti hivenen tosiaan Jämsän miellekkyyttä tälle eteläsuomesta takaisin valuneelle.

Google Earth helpottaa matkakuumetta. Siis sen uusin versio näyttää myös maanmuodot, eli rotkot ja vuoristot. Suosittelen todellä lämpöisesti tuota ohjelmaa. Se on ilmainen ja sen voi ladata täältä:

(huom. Linkitykset poistettu tästä vanhasta merkinnästä, syystä etteivät ne varmaan toimi.)

( http://earth.google.com/download-earth.html )

Yhdysvalloissa on kyllä aika mielenkiintoisia moottoriteiden liittymiä. Siis ramppeja menee vaikka kuinka monta.. Ja kun seuraa jotain tietä kalliovuorien läpi, niin.. waude! Koko maailmaa voi selata siis läpi ja koska se on googlen ohjelma - tiedonhaku löydetyistä kohteista on tosi helppoa. The program is in english, sorry.

Selailin nettiä ja löysin sivuston, jossa voi tutustua eri kaupunkejen joukkoliikennesysteemeihin kuvien kanssa ympäri maailmaa. Tosi mielenkiintoinen ja informoiva sivusto:

( http://world.nycsubway.org/index.html )

Sivulta saa kaupungista riippuen - metrokarttoja tai muuta joukkoliikenteeseen liittyvää. Siis ei kaukoliikenteestä ole kyse, vaan kaupunkejen metroista ja ratikoista tai monoraileista.. upeita systeemeitä jollakin kyllä on osana arkeaan.

Käykää tuollakin ( http://preview.local.live.com/ ) Kyseessa siis yksi virtual earth - juttu. Voi liikkua kaupungissa ja nähdä mitä näkisit, jos kävelisit siellä oikeasti. Liikkuminen tapahtuu nuolinäppäimillä.

Tuossa on uusin itsekuva.

Tässä olin saanut Seuralehden tarjouksen : 3 kuukauden lehdet 0 €! Tässä tapauksessa se nolla on 38€.. Tarjotaan myös mahdollisuutta voittaa Nokian kääntely/vääntely kännykkä.

Entä jos minä en todellakaan tahdo edes voittaa mitään Nokian valmistamaan matkapuhelinta? Voiko mahdollisesta voitosta sitten valittaa ja olla vastaanottamatta palkintoa?

En arvosta mitään matkapuhelinta, jossa on suuria liikkuvia osia.

Näiden etujen arvo on yhteensä 89 € Mutta kun mä en olisi tilannut ensinnäkään koko lehteä ja siten tuhlannut 89 euroa. Eli eikös tässä tapauksessa jossain mene hukkaan se 89 euroa? Eikös Seuralehden pitäisi maksaa mulle ne 89 euroa käteisenä, sillä mähän voin olla vaikka pahoittanut mieleni siitä, että mulle tarjotaan tilaisuutta saada tavaraa 89 eurolla ilmaiseksi - siis tavaraa jota en olisi tahtonut alunperinkään?

Saisin myös "käänteentekevän maailmankellon", joka on ilmeisesti uutuuslaite. No samanlainen uutuuslaite on ollut meillä mökillä jo 4 vuotta, mutta eri kuorissa. No, annetaan Seuralehdelle kredittiä.. onhan ne kuoret uutta..

Saisin myös Seura Sodoku-ristikkolehden, vaikken mä osaa täyttää Sodokua. Sen arvon hinta olisi 3.50€ .

Eli mä saisin jotain, jolla mulle ei ole käyttöä. Eli nyt mä voisin pahoittaa mieleni ja vaatia korvausta siitä!
89€ + 3.50 = 92.50€ ja heitän siihen vielä 7.50€ henkisestä kärsimyksestä, sillä mainoksessa oli kuva rahakasasta.

Jotenka tämä Seuran mainos maksaisi Seuralehdelle 100€ kipurahoja?

eipä niitäkään rahoja näy..

Ja vielä tämäkin. Seuran mukana tulisi TV-maailma lehti. Entä jos minä en todellakaan tahdo sitä TV-maailma lehteä? Voisinko pyytää heitä lähettämään pelkän Seuran? TV-maailma lehti meni piloille siinä vaiheessa kun lakkasi olemasta oma lehtensä ja lopetti ne hyvät kahden viikon ohjelmatietojen julkaisemisen.

Eli se oli TV-lehden itsemurha.. Ja lehden henki palasi kummittelemaan muiden lehtien tilaajille.

Sairas maailma. Heitän moisen mainosroskan roskiin.

Tässä oli käynyt näinkin: Siis posti oli laittanut yhden Soneran laskun mainospostin väliin. Mä löysin alkuperäisen vasta eilen tulleen kehoituksen jälkeen.. Kiitos kerran kuukaudessa tapahtuvan mainospostivuoren tyhjennys- tapani.

Tänään kävin vielä illalla kaupassa, kun huomasin ettei täällä ole kaurahiultaleita. Ostin siis kinkkua ja leipää sekä niitä hiutaleita.

Kerroin tämän, jotta sain tuolle kuvalle syyn olla tässä..