keskiviikko 10. maaliskuuta 2004

virret soi yhteiskuntaopin tunnilla

 

10.03.2004
Virret soi

Tänään meillä koulussa tuli puheeksi yhteiskuntaopin tunnilla se, että kuinka typerää on se että nykyään mikään ei kestä kuin muutaman vuoden. Kaikki pitää vaihtaa melkein heti uuteen ja parempaa. Siis tämä tietokonekin. Aivan hyvin se kyllä toimisi vielä monta vuotta, mutta Windows 98:n tuki päättyy pian. HANKKIKAA JO, IDIOOTIT, PAREMPI KÄYTTIS! HOMMATKAA MEILTÄ SE XP! on rivien välistä microsoftin kanta. JA entä sitten puhelimet. Ollaanko kännyköiden suhteessa vielä kasvun vaiko kyllästymisen kohdalla?

No nythän ne kännykkävalmistajat tavoittaa aasiaa, etelä-amerikkaa ja afrikkaa mukaan mobiiliseksi. Elintarvikkeisiin työnnetään kaikkea lisää, biomateriaalia, geenien kanssa sekoillaan. Ei ole saatavilla pitkän aikavälin mittaustuloksia siitä, että kunka ne vaikuttavat ihmisissä. Olemmeko jo lunastaneet oman menolippumme sukupuuttoon - tämä HomoSapiensiksi lajiteltu eläinryhmä?

Tuli esille minun toimestani polkupyöräkypärän outo käyttöpakko. Siis laki sanoo: käytä kypärää - se saattaa pelastaa elämäsi! Okei, kyllä se pelastaa pään, mutta entä muu kroppa? Hermoradat poikki kaulasta ja siinä sitten oletkin. Halvaantuneena kaulasta alas, mutta oli se vain niin hemmetin upea asia että kypärä pelasti ja voit jatkaa elämääsi.

Mitä elämää? Sen taso kun on pudonnut miinukselle. Toiset kehoittivat näkemään minua valon tunnelin päässä. Heitin vastaan että paha vain jos se valo on toinen juna. Lopetin puheenvuoroni heittämällä sen ajatuksen siitä, että kerta maailma on tässä tilassa - niin olisiko se nyt niinkin paha asia jos se astoroidi törmäisi maahan. Useat olivat samaa mieltä kanssani. Maikka epäili meillä olevan jotain kevätväsymystä.


Mutta sen lopputunnin mietin päässäni että minkälaista jälkeä syntyisi jos kaksi 200km/h kiitävää pendolinioa törmäisisi tunnelissa? Ilman sitä tunnelia ne vaunut syöksyisivät pois radalta, mutta entä tunnelissa? Se junahan koostuu neljästä vaunusta, jos juna käsittää kaksi junayksikköä kuten niissä yleensä on. Ja mitä voima käyttäytyy jos molemmilla junilla on tasan sama nopeus? Siis kumpikin tulee tasan samalla voimalla toisiaan vastaan. Tunneli pitää junan jotenkin suorana.

Meillä oli toimestani ikkuna auki,vaikka sen ikkunan auki pitäminen saattaa sekoittaa ilmaistoinnin.

Viimeisellä tunnilla Hetero- ja Homogeenisiä aineita. Mitä eroa niissä on? Vastasin että heterossa on kaksi samaa ainetta yhdessä ja homossa kaksi eri ainetta yhdessä. Puhe kääntyi jotenkin siis homoihin vaikken sitä tarkoittanut. Selventääkseni asiaa, otin esimerkiksi heterogeneettisistä ainesta maidon ja kerman. Jos sekoittaa maitoon kermaa niin se on heterogeneettinen aine. Mutta kaikki olivat jo virittäytyneen jotenkin väärälle raiteelle niin ne aineet tarkoittavat.. no varsinkin kerma.

On myös selvinnyt minulel miehenä se, että mistä naiset keskenään puhuvat. Naisten vaivoista. Siihen vaivaan mistä he puhuivat on maito osallisena vailla kiertoilmaisua.

Luokkatila on, missä tämä kaikki tapahtui, niin se on valkoinen.

Eli niin hitosti kiertoilmaisuja..