torstai 7. heinäkuuta 2022

Tulevaisuudessa ei ole teknistä nostalgiaa!

 

07.07.2022
in .. fi.. of mind

infinete.. tässä hetkessä tuo sana on kirjoitettu väärin, mutta tällä hetkellä sen näytölle kirjoittaminen sai aikaan sen, että aivoni käänsivät sen suuntaan ikuiset.. äärettömät.. iäset. joku noista sanoista on oikea. Kyseessä siis dodiksi kirjoittamani merkkirykelmä - joka puolestaan on kuuntelemani kappaleen nimi lyhennettynä. Ja vapaasi suomennettuna: äärettömät mielen niityt. infinate fields on mind. esittäjänä Abigail williams.

Ja siten päästiin alkuun. Pahoittelen pitkää tämän merkinnän esinäytöstä.

Ajatuksia maailmasta tuli, kun katsoin eri laitteiden tai palveluiden kehityshistoriaa käsitteleviä ohjelmia suoratoistopalvelusta.

Eli olen varmaan tästä ennenkin paasannut, mutta edustan sitä viimeistä lapsi sukupolvea, joka sai olla vapaasti ja koki kasvaessaan monen uuden keksinnön tulon.

Väritelkka, kaukosäädin, mikroaaltouuni, stereo televisio, matkapuhelin, tietokone, internet, radion ja television kanavien radikaali lisääntyminen, internetin alkuajat ja sen kasvu. CD soittimet, DVD soitin, korvalappusstereot.. lista on suuri ja mahtava.

Nykylapset. Siis ehkä he voivat nostalgiatrippejä ottaa kuvaruutukuvista tällä hetkellä olevista suoratoistopalveluista yms. sovelluksista. Eivät voi kokea miten mullistavaa oli matkapuhelinajan tulo, miltä tuntui katsoa kotona ekan kerran väritelkkaa ja sitten kun saatiin se VHS nauhuri. Pääsi vaihtamaan sohvalta kanavia kaukosäätimellä! Mikroaaltouunin tulo. Miltä tuntui saada eka oma mankka.

Ja se kun jollain kaverilla oli se Commondore64 Pääs pelaamaan ihan niitten olohuoneen television ruudulla!

Jotain Samsung a20 puhelintako ne sitten muistelis? Jotain mobiilipeliä tai suoratoistopalvelua?

Kaikki on nyt kehitetty, mitään uutta mullistavaa ei tule. Lentävä autoko? Mahdottomuus koska maailmassa on sellainen muuttuva tekiä kuin sää.

Niillä on oma älyluuri ja sen myötä joutuvat käymään kolmekymppisinä fysioterapiassa ja optikkoliikkeessä. Kehittyvän ihmisen kättä ei ole suunniteltu pitämään vain laitetta. Terveyshaittoja tulossa tulevaisuudessa.

Sääliksi käy.. Tosin kyllähän nykylapset saavat kokea mullistuksia.

Luonnonmullistuksia. Valitettavasti. Sää on muuttunut.

15 vuorokauden sääennusteen korkein lukema (taulukon korkein arvo oli +45c) paikkakunnalle Berliini on +41c astetta. Maailmassa on pahoja tulvia sekä metsäpaloja. Ankarat kuivuudet alkavat jo koettelemaan etelä-eurooppaa, kuten kymmenen vuotta sitten ennustettiin. Tosin Berliini ei ole etelässä, vaan lähin meri siitä kaupungista on Itämeri. Samainen vesistö, jonka laineet loiskuvat ihan Helsingin rantoja vasten.

Jämsän samainen ennuste povaa +35c

Onneksi nyt on satanut. Tai mikä onni se nyt on.. tuhoja noi nopeasti päälle tulevat rankkasademyrskyt tekee. Olin yksin mökillä kun sellainen iski ja tuulenpuuska irroitti korkeasta männystä paljon käpyjä - jotka sitten pommittivat mökkiä ja sen ikkunoita. Tällä kertaa ei tuhoja, mutta säästä ei enää tiedä.

Sateita, joiden vaikutuksesta isohko järvi nousee puolessa tunnissa 7cm

Helleputki on päättynyt tältä kertaa. Olen siis uinut. Sain viimein puuveneenikin järveen. Viime talvi oli niin luminen, että nyt vasta sai venepaikan tehtyä. Järvi on ollut liian korkealla ja sitten kun se laski niin, jotta sen venepukin olisi voinut laittaa paikoilleen - ilma oli niin kuuma, ettei jaksanut oikein mitään tehdä.

Tuossa kun sitten yön yli turvotin venettäni järvessä ja kun nostin sen pinnalle tehdäkseni koesuodun - kyllä se piti vettä - vaan taivaalla olleet kilometrin korkuset pilvet saivat sen matkan aika lyhyeksi.

Varsinkin kun ukkonen jyrähti kaukana. On siis kesä.

Tässä voisi taas jälleen katsoa mennyttä aikaa. Tää nykyisyys kun vei Suomen viimein natoon ja koronapandemia alkaa taas voimistumaan. NIIN aika entinen on mukava muistella.

eli taas
taulukko menee
siten,
että tähän
tulee vuosi
poiminta joko heinäkuun
7. tai läheltä sitä
linkki ja mietteitä
nyt ky. asiasta
2002 Mutta mikä saa linnut nuosemaan siivilleen ja valtaaman kylän keskustan? 03.07.2002 - Lokit saapuvat sankoin joukoin aina kello 23:15 Asuin tuolloin vielä Kaipolassa ja lokit tulivat päijänteeltä jännästi joka ilta vartin yli 23 rääkymään kylän keskustaan.
2003 Sen ostamani karttaohjelman mukaan Jyväskylä on keskellä isoa Järveä. Ohjelma siis hukuttaa minulle rakkaan kaupungin. Ehkä siksi se oli tarjouksessa. 07.07.2003 - Kuusikymmentä kaksi. Aivan. Karttaohjelman. Ei tuolloin vielä ollut sellaista nettiä, että sitä olisi vain voinut käyttää rajattomasti. Oli aikaraja, koska netti kulutti puhelinlaskua. Ei tuolloin ollut mobiilidata yhteyksiä. muutakuin gprs

onnellisempaa aikaa siis. Hyvä että tuli koettua.

2004 Sää oli kaunis. Selkeä vaikka olikin luvattu ukkosta. Söin mäkissä ja sen jälkeen menin harjulle. upea paikka se kyllä on. Jyväskylässä asuvat sen tietävät.
07.07.2004 - Matkani jälkeen
Voisin täs taas joskus käydä Jyväskylässä päiväreissun, kyl. Junallahan sinne pääsee hintaan alle 4 euroo.
2006 Eli mä ostin ikkunan avaajan. Eli ikkuna on vieläkin auki. Saa tämän kuuman sisälämpötilan alemmaksi. 06.07.2006 - Suurta yötä päin Onkos sekin jo niin vanha ? Tosin olen ostanut ajan saatossa toisenkin - joten en yhtään tiedä - kumpi niistä on se vanhin. Mutta sehän tekee vain elämästä paremman.
2007 Rahaliikenne on nykyään tietokoneiden hallinnassa koska se on kätevää siten.
03.07.2007 - Lämmin tiistai
Jep. on se systeemi tökkinut pahasti ajan kuluessa.

Tuo vuosi 2007 oli kyl hyvää aikaa. Ja hyvin kirjoitettua kirjaa tuolloin.

Heinäkuut ovat olleet aika tapahtumaköyhää aikaa opiskeluvuosinani. Taidan lopettaa nyt tämän merkinnän. Sillä väsyttää. Heräsin aamulla siihen, kun joku lintu rääkyi ylilennollaan mökin yli. Kurki tai joutsen. Saatoi olla lokkikin.

melko varmaa on se, ettei se strutsi ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.