lauantai 19. helmikuuta 2022

Teliasotkua ja saapuvia lumipyryjä

 

19.02.2022
Uusi lumipyryalue saapuu maanantaina

Luin tuossa uutisia ja viimein on tapahtunut eräs muutos Ylen maakuntauutisoinnissa. Se kun on ollut pari vuotta siten, että ensin on uutisoitu ky. maakunnan koronatilanteesta. Tänään sitä ei näkynyt joissain maakuntien uutisia kertovissa sivuissa Ylen sivostossa. Sekosin tuossa lauseessa.. uudelleen.

Eli sillä koronauutisoinnilla ei enää aloiteta maakunnan uutisia. Rajoitteet näemmä poistuvat jossain päin maata. Siis tätä Suomea, joka mahtuisi ensim. Intian alueelle kaiketi kahdesti. Uutta sotaakin ne on väsäämässä Ukrainassa. Lunta on tullut ennätysmäärät suomeen tänä vuonna. Eurooppa on kärsinyt rajuista talvimyrskyistä. Lapin tuntureilla on mitattu viime kuussa, 19 päivä jopa hirmumyrskylukemia.

Muistan kyllä sen kerran, kun uutisoitiin, että lapin tuntureilla on mitattu jopa hirmumyrskylukemia. Se oli se perjantai, kun kävelin kotiini - tänne mäen päälle. Alhaalla laaksossa ei tuullut paljonkaan ja taivas oli normi puolipilvinen, mutta kun olin päässyt mäen päälle - niin tuuli yltyi yllättävästi ja taivas hohti niin kirkkaana, etten ollut aikoihin sellaista nähnyt.

Kerron tietenkin isäni kuolinpäivää edeltäneestä päivästä. Eilen tuli hautajaisista se 5 vuotta täyteen.

En edes muistanut sitä sinä päivänä. Asia oli kylläkin mielessä alkuviikosta, mutta sitten tuli muuta ja asia unohtui. Olisiko siis jo aika kertoa, että mitä muuta tässä tapahtui vaiko vielä muistelisi viiden vuoden takaisia?

Taidan siirtyä kertomaan siitä, mitä muuta oli - sillä silmäkulma vähän kostui. Suljen siis toiselta näytöltä sen kansion, joka näytti isän hautaiskuvia. Jotenkin aasinsiltaa siis tietotekniikkaan.

Telia .

Tässä olin saanut kirjeen, että laajakaistasopimukseni on päättymässä - uusia pitäisi. Yritin soittaa Telialle, mutten saanut yhteyttä. Viimein kun täytin netissä sen myyntipalvelun lomakkeen jolla pyysin heitä ottamaan yhteyttä - niin sain yhteyden heihin. ihme kylläkin. Kuulemma he ovat niin viisaita tai suoraan sanottuna hakevat säästöjä sillä keinolla, joka vielä kostautuu ja pahasti kaikille.

Eli kiinteät laajakaistat ovat nyt tappolistalla, koska paikkakunnalla on se hiton 5G Eli häiriövapaa (pois lukien idiootti-kaivinkonekuskit) internet pitää vaihtaa pakolla äärimmäisen helposti häiriintyvään mobiilidataan. Samalla telia-tv boksi uusiutui, mutta siitä myöhemmin lisää.

No tein tietty tilauksen, koska Telia Tv:ssä mulla on paljon tallennuksia, joita katsoisin myöhemmin. PAITSI että koko homma on ihan uusi. Vanhaa tallennuspalvelua ei saa eikä tallennuksia siirrettyä tuohon uuteen boksiin. Boksiin, joka on android tv ja kaukosäätimestä puuttuu numeronäppäimet sekä ne värinäppäimet. Ohjaa sillä sitten helposti telkankatselua..

No sitten se lähetys. Eli sain kirjeen kaksiko viikkoa siitä on.. Mutta siis kirje tuli maanantaina, yritin tietty soittaa. En saanut kiinni, tuli vain se automaattinen tiedote - jonka piilosanoma Telialta on se "mitä hittoo sä tänne soitat?! Ei meitä kiinnosta palvella sua. Yritä säätää ite hommas sekaisin meidän sivuilla. Ja hanki se helvetin sovellus!"

Eli tein sen yhteydenottopyynnön. Puhelu tuli keskiviikkona, luvattiin lähettää kaksi laitetta, telia tv boksi ja reititin. Sain perjantai-iltana, kun olin jo mökillä - tiedon että paketti olis noudettavissa. No mä hain sen sitten maanantaina.

Eli tästä tulee siis kolme viikkoa tuosta kirjeestä.. Tai jotain. Aikamääre alkaa epäilyttään, mitä täs kerron. Mut jatketaan juttua. Maanantaina tuli pelkkä uus telia tv boksi, joka ei toimi ilman sitä uutta reititintä. Se lähti tulemaan vasta sitä seuraavana keskiviikkona.

äh. olkoon. Ei tärkeitä koska ne laitteet tuli. Sain jotenkin sen asennettua, vaan koska laite on nyt MOBIILIDATALLA , niin vanha reitittimen paikka ei tietenkään toiminut. Teliahan antaa laitteiden mukaan vain yhden metrin pituiset johdot.

Sekä siinä reitittimessä on vain 2 verkkokaapelin paikkaa. Eli ne menee mulla siten, että toinen menee telkkaan ja toinen tietokoneeseen. Telkassa langattomat verkot on pois päältä, koska tuli liikaa ilmoituksia oudoista pariliitosehdotuksista. Tietokoneessa ei ole langatonta verkkokorttia. Sentään se uus (ja sanalla sanottuna täys paska) telia tv boksi oli varustettu langattomalla yhteydellä, että sain sen asennettua.

Siinä on google nappi säätimessä. Testasin sitä sanomalla "kello" Joka tarkoittaa android telkois, että se kertoo ajan. Sain tietää että kello tuolloin oli (22:03) kahdeskymmenestoinen maaliskuuta.

ja kun kello oli 22:05, niin se oli kahdeskymmenestoinen toukokuuta.

Farssin johtopäätös. Tuossa pitäis olla kait se 14 vuorokautta aikaa perua tehty sopimus.

Että sellainen on nykyinen telia tv. Kaukosäädin täys susi. boksissa kyllä teksti-tv, mutta säätimessä ei numeronäppäimiä. Helvetin vaikea käyttää televisiona. Vaan onneksi kaikkien mainoskanavien se "viihde" on sellaista, ettei sitä jaksa edes kattoa.

Mun telkan kattelu on Yle areenaa, Viaplaytä, youtube premiumia ja sitten satunnaisesti ollut suoria uutislähetyksiä.

Kerta telia tv ei enää - ilman lisämaksua - sisällä tallennuspalvelua, niin koko roska on mulle turha. En saanut sopimusta tehdessäni tarpeeksi tietoa, mitä paketti oikeastaan sisältää. Ja kuinka se käytännössä toimii.

Perusteet sopimuksen perumiselle siis on kasassa.

Ja sitten lopuksi tulevia google hakuja ajatellen:

telia tv käyttökokemus. telia tv käyttökokemus. telia tv käyttökokemus. telia tv käyttökokemus. telia tv. telia tv. telia tv. telia tv. telia tv. telia tv käyttökokemus. telia tv käyttökokemus. telia tv käyttökokemus. telia tv käyttökokemus. telia tv käyttökokemus. telia tv käyttökokemus.

Olen ollut Telian asiakas ihan siitä asti, kun se oli Tele. Sonera. Telia. 24 vuotta asiakkuutta päättyy kun nykyiset muut sopimukset Telian kanssa päättyvät ja tulevat maksetuiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.