maanantai 6. kesäkuuta 2016

6616 number of the waterbeast

 

06.06.2016
6616 - number of the waterbeast

Vesijohtovesi, mitä tuossa minulla on tuopissani - on syy miksi maailmassa on tapahtunut asioita. Tulvia: Eurooppa ja Yhdysvallat. Kuivuutta: Eurooppa ja Yhdysvallat. Euroopassa on satanut rankasti ja joet ovat tulvineet yli äyräidensä. Yhdysvaltojen keskilännissä taas vettä on satanut rankasti ja se on johtanut äkkitulviin. Myös tornadot ovat sielläpäin tehneet tuhoja. Näistä kerrotaan enemmän.

Kuitenkin se on tapahtumassa, mitä valtaväestö ei vaan halua tajuta: Aika on loppumassa. Uusimpien uutisten mukaan Aasia on menettämässä ruokasatonsa kuivuuden vuoksi. Johtaa levottomuuksiin ja massamuuttoihin, uuteen pakolaisuuteen. Jossain yhteydessä oli mielenkiintosen ironisesti kerrottu - että ilmastopakolaisuus on kasvava trendi. Siis muoti-ilmiö, viihdettä siis.

Nauretaan sitten maha kippurassa sitäkin faktaa, että tässä vuoden sisään on välimerellä hukkunut jo melkein 5000 ihmistä ja määrä on kasvussa. Miksi he sitten lähtevät purjehtimaan aluksilla, jotka ovat kumiveneen luokkaa? Syy on epätoivo, pelko ja ihmisen suuri tahto pysyä elossa.

Tämä vuoden sisään tapahtunut muutos maailmassa on aiheutunut sodasta ja väkivallan pelosta. Siis suorasta ihmisen toiminnasta. Seuraavien vuosien suuri muutos maailmassa johtuu ihmisen epäsuorasta toiminnasta, joka on johtanut ilmaston muuttumiseen ja äärimmäisiin sääilmiöihin. Kuten siihen - että ei sada ja kokonainen maanosa ei saa ruokaa.

Muutama tuoren ilmastouutinen:

Maapallon ilmasto on tehnyt joka kuukausi uuden lämpöennätyksen kuluneen vuoden sisään. Pariisin ilmastokokouksen asettama "turvaraja" on jo lähellä.

Merenpinnan nousu on jo hävittänyt ainakin viisi saarta tyynellämerellä. Saaret olivat asuttuja.

Intiassa yli 330 miljoonaa kärsii kuivuudesta, ruokasadot tuhoutumassa ympäri aasiaa.

Etelänapamantereen jää voi sulaa paljon luultua nopeammin - meret voivat nousta jopa metrin seuraavan 100 vuoden sisään. - Ja jopa 15 metriä vuoteen 2500 mennessä.

Mutta - jälleen hyvin ironisesti uutisvirrasta, jonka YLE antaa - luki myös näin:

Jyväskylässä viime yönä jopa viisi astetta pakkasta. Ensi yöstä voi tulla jopa kylmempi. Kesäkuussa 2016

Kuivuudesta aletaan kärsimään jo yllättävissä paikoissa, kuten Ruotsissa. Öölännissä pohjavedet ovat olleet hyvin matalalla siitä syystä, että siellä päin maailmaa on satanut ennätyksellisen vähän.

Norja on kieltämässä polttomoottoriautot. Kun miettii kyseisen maan tieverkkoa - niin ongelmia tulossa. Ilmastonmuutoksesta on tullut myös uusia tutkimustuloksia: Se muuttaa meidän ruokaviljamme myrkyllisiksi. Ja jälleen vesi on syynä. Liika vesi rankkasateiden muodossa kyllä antaa kasveille kasvupyrähdyksen ja hyvät mahdollisuudet myös varastoida ympäristön myrkkyjä itseensä.

Tämä tapahtuu nyt. Vanhaa tarinaa tämä, että vaikka koko maailma lopettaisi päästönsä juuri NYT - niin vahinko on jo tapahtunut. Meret tulevat nousemaan ainakin 5 metriä seuraavan kahden sadan vuoden kuluessa. Missä kaupungeissa se sitten vaikuttaa?

No listaa kaikki maailman kaupungit, jotka sijatsevat joko meren rannalla tai sellaisen joen varrella - joka on aika lailla merenpinnan tason kanssa kihloissa.

Ongelmia parisuhteessa tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.