keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Matkakuvaus kertomus.

 

01.06.2016
Matkakuvausta

Kävin tuossa viime viikonloppuna Helsingissä. Matka alkoi sillä, että Jämsän asemalla jostain syystä odottamani IC88 juna tulikin poikkeuksellisesti raiteelle yksi. Jämsässä yleensä junat käyttävät vain raidetta kaksi. Ellei sitten ole toinen juna odottamassa pääsyä kulkutielleen. Tuo kun on yksiraiteinen rata. Tällä kertaa niin ei asia ollut. Juna vain pysähtyi ykkösraiteelle ja raidenäytöt tiedottivat hienosti asiasta. Pysähtyy raiteelle yksi.

Junamatka meni ihan hyvin, en käynyt ravintolavaunussa, en löytänyt kanssamatkustajista edes hetken juttelukumppania. Tuo oli suora yhteys Helsinkiin, joten Tampereella ei tarvinnut vaihtaa junaa. Helsingissä ostin heti sen kolmen päivän seutulipun aseman kioskilta. Käy kaikkiin julkisiin. Siitä sitten kävelin Kamppiin ja tällä kertaa tämä matka oli se - jolloin sitä vuoroa 106 käytin viimeisiä kertoja. Siellä kun rakennetaan kiireellä metron uutta haaraa ja se sekoittaa koko bussivuorot. Julkinen liikenne siirtyy Helsingin ja Espoon välillä busseista raiteille maan alle. Siis ne vuorot, jotka käyttävät lauttasaaren siltaa. Tai näin olin ymmärtäväni paikallisesta tiedotuslehdestä.

Lauantaina käytiin Suomenlinnassa, mikä on kyllä hieno paikka. Raitiovaunulla kauppatorille Kampista ja sitten lauttaan. Kuvia tuli otettua. Tällä kertaa yhteisestä päätöksestä kavereiden kanssa - ei käytetty alkoholia. Oli raitis reissu. Tulimme sitten illansuussa lautalla takaisin ja ratikalla takaisin Kamppiin ja sieltä bussilla takaisin Espooseen.

Sunnuntaina lähdin yksin Helsinkiin, junan lähtöön kun oli tunti aikaa - niin kävelin ringin Helsingin katuja ja tuntui hyvältä. Sai olla tuntematon, kukaan ei edes tunnista edes näöltä. Palasin sitten päärautatieasemalla, jossa en mennyt tällä kertaa minuuttibaarissa käymään. Junani lähti raiteelta seitsemän, joten siirryin laiturin penkille, lähelle raidenäyttöä nauttimaan suuren rautatieaseman tunnelmasta.

Junani IC87 tuli ajallaan ja lähti ajallaan. Matka sujui taas hyvin. Ei tällä kertaa tapahtunut mitään hauskoja välikohtauksia. Ravintolavaunu sai olla ilman minua. Lapsi kysyi äidiltään, kun juna ei ollut vielä edes Orivedellä - että koska tulee se ensimmäinen tunneli? Sai odottaa kauan hän.

Jämsässä juna saapui jälleen raiteelle yksi, raiteella kaksi oli sen päivän myöhässä oleva IC88.

Eipä tällä kertaa tullut mitään isompaa paikkakuntarapulaa. ...sillä kyllä sovittiin että kesemmällä käyn uudelleen siellä. VR kun halvensi lippujensa hintoja niin menopaluun Jämsä - Helsinki saa taas alle 35e

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.