08.07.2025
heinähiiva
Leivässä on pieniä huokosia, jotka syntyvät hiivan ansiosta.
Hiivasolu kuolee +60c lämpötilassa, mutta leivän
paistolämpötila on maksimissaan +200c
Joten jokainen huokonen leivän sisällä on kuten hiivasolun
tuskanhuuto, se tuottaa siis kaasua joka jää huokoseksi leivän
sisään. Joten jokainen leipäsi huokonen on kuten pieni
ruumisarkku. Siellä oli elämää, hiivasoluja. Hiiva on siis
eräänlainen sieni, joka laitamme ruokaamme ja syötämme sitä
vaikka lapsillemme.
Hiivasolut olivat iloisia taikinassa. Siellä ne muunsivat
taikinan jauhojen tärkkelystä. Sitä prosessia kutsutaan
etanolikäymiseksi. Siis leipäpalasi sisällä on ollut
käynnissä alkoholikäymistä. Hiivasieni tuottaa siis itselleen
sokeria, jotta se itse saa ravintoa. Leipä on viljatuote, olut
samaten. Leivässä, jota olet antanut lapsille - on siis ollut
pieni määrä alkoholia. Mutta paistaessa se haihtuu pois
jättäen sen huokosen.
Ja kun laitat sen leipäpalan suuhusi, niin sylkesi sisältämä
Amylaasi entsymi alkaa pilkkomaan leivän tärkkelystä. Leivän
tärkkelys muuttuu suussa sokereiksi ja maha tekee loput.
Leipä tunnetusti siis tehdään jauhoista, ja niiden mukana on
AINA pieniä hyöteisten munia. Miksi muutoin mökkisi
ulkohuussissa on pieniä kärpäsiä? Sinä itse olet ne
istuttanut sinne kuonasi mukana. Sama minne tarpeesi teet, joka
hienostuneeseen bidee-wc pönttöön, jossa on nettiyhteys ja
äänentoistojärjestelmä sekä lämmitettävä istuin - tai
sitten ulkohuussi. Yhtä lailla aineen mukana on niitä
hyönteisten munia.
Miksi sitten ihmisen ruuansulatus ei tuhoa niitä? Jos samalla
juo paljon, niin mahahapot eivät ehdi tuhoamaan niitä
hyönteisten munia, vaan ne menevät suoraan suolistoon. Mutta
valtaosan kyllä ihmisten ruuansulatus ja immuunijärjestelmä
tuhoaa noista hyönteisistä, jotka päätyvät mahaan. Tietenkin
edellyttäen, että on pitänyt immuunijärjetelmäänsä
harjoitustilassa. Eli syönyt joskus makkaran palanutta kuorta.
Eli myrkkyä, jonka sitten immuunijärjestelmä on poistanut.
Mutta tilannehan on toinen, jos on ollut kuten "kuplassa"
että katsonut tarkasti mitä on syönyt tai mitä lapsi on
syönyt. Ettei tule pöpöjä. No tulee pöpöjä, jos ei syö
pöpöjä. Ei liian puhtaasti saisi olla, sillä silloin
immuunijärjestelmä ei saa harjoittaa itseään vaan on sitten
pulassa, kun tuleekin se aika - kun kunnossa oleva
immuunijärjestelmä hoitasi virukset pois, jottei tulisi
pahemmin kipeäksi.
Mutta vain siis pieninä määriä ns. "myrkkyä"
sisään. Itsekin raaputan pahinten käristyneet kuorenpalat pois
makkarasta. Sitä kun on tehnyt vuosikymmeniä, ettei niin tarkka
ole mitä syö - niin olen huomannut, ettei kipeeksi niin usein
tule.
On parempi, ettei tarkalleen tiedä - mitä syö. Ruokakaupassa
työssä olleena tiedän, että ruuan seassa on.. otuksia joskus.
Työhöni tietty kuului niiden ruoka-erien poisto, joissa oli
ötököitä. Tai ainakin huuhtelu.
Huutele kotonasi ainakin banaanit, viinirypäleet sekä
sitrushedelmät. Voisi olla hyvä ohje.
Maailma ei ole päässyt koronaviruksesta eroon, uusia
variantteja on aika ajoin löytynyt. Tämän takia myös
käsihygienia pitäsi jaksaa ylläpitää. Uusi maskien käyttö
aika on kyllä tulossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.