tiistai 8. heinäkuuta 2025

Leivän huokoset ovat kuoleman kammioita.

 

08.07.2025
heinähiiva

Leivässä on pieniä huokosia, jotka syntyvät hiivan ansiosta. Hiivasolu kuolee +60c lämpötilassa, mutta leivän paistolämpötila on maksimissaan +200c

Joten jokainen huokonen leivän sisällä on kuten hiivasolun tuskanhuuto, se tuottaa siis kaasua joka jää huokoseksi leivän sisään. Joten jokainen leipäsi huokonen on kuten pieni ruumisarkku. Siellä oli elämää, hiivasoluja. Hiiva on siis eräänlainen sieni, joka laitamme ruokaamme ja syötämme sitä vaikka lapsillemme.

Hiivasolut olivat iloisia taikinassa. Siellä ne muunsivat taikinan jauhojen tärkkelystä.
Sitä prosessia kutsutaan etanolikäymiseksi. Siis leipäpalasi sisällä on ollut käynnissä alkoholikäymistä. Hiivasieni tuottaa siis itselleen sokeria, jotta se itse saa ravintoa. Leipä on viljatuote, olut samaten. Leivässä, jota olet antanut lapsille - on siis ollut pieni määrä alkoholia. Mutta paistaessa se haihtuu pois jättäen sen huokosen.

Ja kun laitat sen leipäpalan suuhusi, niin sylkesi sisältämä Amylaasi entsymi alkaa pilkkomaan leivän tärkkelystä. Leivän tärkkelys muuttuu suussa sokereiksi ja maha tekee loput.

Leipä tunnetusti siis tehdään jauhoista, ja niiden mukana on AINA pieniä hyöteisten munia. Miksi muutoin mökkisi ulkohuussissa on pieniä kärpäsiä? Sinä itse olet ne istuttanut sinne kuonasi mukana. Sama minne tarpeesi teet, joka hienostuneeseen bidee-wc pönttöön, jossa on nettiyhteys ja äänentoistojärjestelmä sekä lämmitettävä istuin - tai sitten ulkohuussi. Yhtä lailla aineen mukana on niitä hyönteisten munia.

Miksi sitten ihmisen ruuansulatus ei tuhoa niitä? Jos samalla juo paljon, niin mahahapot eivät ehdi tuhoamaan niitä hyönteisten munia, vaan ne menevät suoraan suolistoon. Mutta valtaosan kyllä ihmisten ruuansulatus ja immuunijärjestelmä tuhoaa noista hyönteisistä, jotka päätyvät mahaan. Tietenkin edellyttäen, että on pitänyt immuunijärjetelmäänsä harjoitustilassa. Eli syönyt joskus makkaran palanutta kuorta. Eli myrkkyä, jonka sitten immuunijärjestelmä on poistanut.


Mutta tilannehan on toinen, jos on ollut kuten "kuplassa" että katsonut tarkasti mitä on syönyt tai mitä lapsi on syönyt. Ettei tule pöpöjä. No tulee pöpöjä, jos ei syö pöpöjä. Ei liian puhtaasti saisi olla, sillä silloin immuunijärjestelmä ei saa harjoittaa itseään vaan on sitten pulassa, kun tuleekin se aika - kun kunnossa oleva immuunijärjestelmä hoitasi virukset pois, jottei tulisi pahemmin kipeäksi.

Mutta vain siis pieninä määriä ns. "myrkkyä" sisään. Itsekin raaputan pahinten käristyneet kuorenpalat pois makkarasta. Sitä kun on tehnyt vuosikymmeniä, ettei niin tarkka ole mitä syö - niin olen huomannut, ettei kipeeksi niin usein tule.

On parempi, ettei tarkalleen tiedä - mitä syö. Ruokakaupassa työssä olleena tiedän, että ruuan seassa on.. otuksia joskus. Työhöni tietty kuului niiden ruoka-erien poisto, joissa oli ötököitä. Tai ainakin huuhtelu.

Huutele kotonasi ainakin banaanit, viinirypäleet sekä sitrushedelmät. Voisi olla hyvä ohje.

Maailma ei ole päässyt koronaviruksesta eroon, uusia variantteja on aika ajoin löytynyt. Tämän takia myös käsihygienia pitäsi jaksaa ylläpitää. Uusi maskien käyttö aika on kyllä tulossa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.