torstai 9. kesäkuuta 2022

Geneettistä roskapostia elämässämme

 

09.06.2022
dfsg kir potenssiin ranbom

Eli jotain vain näppäimistölle, jotta merkintä saattaisi jopa alkaa. Eli ongelmia jälleen tuon rivin "aihe" kanssa. Eli ei tuu spontaaneita sähköposteja minulta tutuille. Kyllä on mielessä ollut ihan vain kirjoittaa, mutta ne ajatukset kolaroituvat aiheriviin. Aihe "moi" juu. enemmän tuntuisi roskapostilta.

Roskaposti on internetissä menevää turhaa dataa, jonka moni heittää pois. Roskaposti on myös niiden lähettäjille tärkeää tiedottamista tuotteistaan tai palveluistaan. Oli niiden käyttölaitteet sitten hommattu pankin lainalla tai sitten äitinsä kohdusta.

Kohtu on se, jossa ihmisyksilöt kehittyvät tarpeeksi - jotta pystyisivät hengissä äidin ulkopuolellakin. Syystä, että ihminen on eläin - nisäkäs. Jos et usko, niin katso paitas alle tai sitten suihkussa ollessasi alaspäin rintakehääsi. Kaksi nänniä ja napa. Näin on, olitko sitten mies vai nainen. Niiden sijainti saattaa vaihdella yksiöttäin. Navasta lähti aikoinaan elinletku nimeltä napanuora. Ensimäinen tiedonvaltatiesi, jota ilman et pystynyt olemaan. Happi ja rakennusaineesi tulivat sitä putkea pitkin - joka katkaistaan synnyttäsi - sillä pärjäät siinä vaiheessa jo omilla keuhkoilla ja ruuansulatuksella. Tietenkin avun kanssa.

Sitten, jos satut syntymään tässä tulevaisuudessa - niin sinusta napataan heti kuvia sosiaalliseen mediaan. Menetät heti yksityisyytesi. Olet vanhempisi netti-ilmiö. Eli tapa, jolla saa heidän seuraajansa pitämään heidän julkaisuistaan.

Raadollista toimintaa 5gee verkoissa? Kyllä. Kuvasi aiherivillä, siis kuvatekstinä saattaa olla jotain tyyliin "päivän piriste" tai muuta yleispositiivista.

Kaiketi sitten se "päivän piriste" sitten joskus 20 - 30 vuoden kuluttua muistaa kiittää vanhempiaan yksityisyytensä suojan rikkomisella. Toisaalta tuolloin ei enää ole samanlaista yksityisyttä kuin tänäpäivänä. Matkapuhelimet vain kasvavat kokoaan ja kohta moni ei enää jaksa sellaista mulikkaa kantaa mukanaan.

Internet hylätään? Tai toisimmin ajatellen.. Internet hylätään, ennen kuin sen palvelinkeskuksiin tehdään ilma-iskuja? Internet hylätään, koska se muuttuu pelkäksi sosiaasmedia kasaksi ja katoaa laitteiden kehittyessä aivoihin asennattaviksi lisiksi? implanteiksi. Sehän se sana oli. ärsyttävää, miten kun teksti kääntyy käsittelemään ihmisaivoja - sellaiset tekivät pikku lakon.

Häiriöitä siis koin, jotka kenties tekevät minusta yksilön. Johtuen siitä, että ollessani vauva 1970 luvulla - niin oli joku komplikaatio ja aivoni jäivät hetkeksi vaille happea. josta johtuneet oppimisongelmat hankaloittivat elämääni sen 25 vuotta. Entä jos nykyisin tuollaiset ovat mennyttä aikaa? Että terveydenhoito osaa korjata jo vauvat? Rikkinäinen vauva? Korjataan se, niin siitä yksilöstä kasvaa kunnon ihminen, joka pystyy kaikkeen.

Ja samalla tapetaan kenties sen yksilön tulevaisuus, jossa se loisi paljon asioita? Itselläni ei ole lapsia, mutta ymmärrän että vanhemmat tahtovat lapselleen vain kaikkea hyvää. Jos ovat kunnon vanhempia. Joten karsiutuuko siinä sitten jotain pois? Kun ihmisiä korjataan nykylääketieteen keinoin?

Tientenkin tämähän koskee vain pientä marginaalia. Luovuus voi kukoistaa muutenkin. Vaan ajatellessa omaa elämääni - niin se vauvaiän komplikaatio teki minusta minut.

onneksi itse nautti sen vauvaiän silloin 1970 luvulla. Ei ollut internettiä, johon minusta olisi kuvia ladannut. Meillä ei ollut edes kaitafilmikameraa, ei ole lapsuuden videoita tai digikuvia - joiden menetys harmittaisi mahdollisien laiterikkojen vuoksi. on vain perinteisiä valokuvia, joita tässä lähivuosina olen digitoinut.

Eli muuttanut skannaamalla ne tietokoneaikaan, joten voin katsoa tärkeimmät kuvat koska vaan. Ne on aina siis mukana, kyllä mä tässä tajusin kirjoittaneeni itseni pussiin. Eli annetaan lopuksi tietoja tulevaisuuden käyttöön:

Tänään oli torstai, yhdeksäs päivä kesäkuuta vuonna kaksituhattakaksikymmentäkaksi. Sää ulkona on pilvistä, saattaa sataa. Lämpötila +18 celsius astetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.