perjantai 25. syyskuuta 2020

Pandemiatuntoja. Lapissa satoi jo lunta

 

25.09.2020
Harmaa ja punainen, Kilpisjärvellä satoi jo lunta.

Saanatunturi on poissa maisemista sumun takia. Maa on osittain valkoisena. Talvi tulossa.

Vaan millainen talvi. Nyt tässä pandemiassa on kiihtymisvaihe päällä. On siis elämässä nyt se hetki, jota joskus aina on ajatusleikkinä ajatellut. Mitä sitten, kun maailma saa uuden pandemian? Tapahtuihan se keski-ajallakin mustan surman muodossa. Silloin sitä kuljetti sen ajan huippunopeat liikennevälineet: purje-laivat sekä hevoskärryt.

Kotikaupungissani on risteys, jossa opastekylttejä. Toisessa lukee Rautatieasema ja toisessa Lahti 118, Tampere 91 ja Jyväskylä 60

Nyt rautatieasemaa ei viihti käyttää, edes vierailla siellä kun kaukojuna on pysähtynyt. Sehän tulee Helsingistä. Tosin nyt Jyväskyläkin on "kielletty kaupunki" Siellä pandemiaa on paljon. Vanhaan kotikaupunkiin ei pääse. onneks siellä tuli helmikuussa käytyä. Tätä tää elämä nyt on. Kait tästä sitten tuonne mökille mentävä pidemmäksi ajaksi. Kaupan tilaa-ja-nouda palvelua pitänee alkaa käyttään. Ja kokeilla sitä kasvomaskia, vaikka se saattaa aiheuttaa hengitysoireita. Nenä ollut tukossa jo vuoden.

Suomen kartta oli uutisissa. Koronapandemian kiihtyvyysalueet merkitty maakunnittain harmaalla ja punaisella. Asun punaisella alueella. Koskahan tämä tilanne kärjistyy siihen, että taas histora toistaa itseään. Olihan Suomen historiassa aika - jolloin kartta oli merkitty valkoiseksi ja punaiseksi. Harmaa väri tulee uutisten karttaa sillä, että sivun taustaväri on valkoinen.

Kotia ihmien tahtoo puolustaa viimeiseen saakka. Vaikka sitten asein.

Palasia uusimmasta uutisvirrasta: (ilta-sanomat ja Yle)

THL: Suomessa 105 uutta koronatartuntaa – katso kotipaikkakuntasi tilanne,
Tartuntoja on nyt yhteensä 9 484

Jämsä 16 +4
(pitkään luku oli 12 0)

Iäkkäät kotiarestiin Moskovassa, Rio peruu sambakarnevaalit – IS seuraa koronatilannetta

Joulupukki kovilla: tonttujen työpaikat lähtivät koronan vuoksi – Santapark kiinni koko talven

Viruksen voi saada käytännössä nyt mistä vain: HUSin alueella suositellaan yksityistilaisuuksien koon pitämistä enintään 20 hengessä, maskisuositus entistä vahvempi

Koronavirus Suomessa (12.43 25.9.2020)
Tartunnat 9 484 (+626)
Tehohoidossa 4
Kuolleet 343

Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen syyttely koronaviruksesta jatkui YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa – "Olette luoneet tarpeeksi ongelmia maailmalle"

Lisäksi oli juttua siitä, kuinka karanteeniin joutuneita kohdallaan ihan kaveripiirissä. He jätetään yksin. Tauti pelottaa niin, että kaveri jätetään yksin.

Kyllähän sen nyt tiesi aina, että maailma tulee olemaan tuhon oma. Tämä pandemia on levinnyt koko planeetalle. Tälläinen olisi saanut tapahtua vasta vuoden 2100 jälkeen. Itse en enää olisi tätä kärsimässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.