keskiviikko 7. elokuuta 2013

Matkailua kotimaassa

 Päivityksen teeman saa valita Wikipedian satunnainen artikkeli, joka kertoo että Piirinvalvoja on ortodoksisessa kirkossa toimiva piispan avustaja. Uskontoa siis. Jumaljärviä varmaan Suomessa on.

Ei ihan Jumaljärviä, mutta tietyllä tavalla tarkastettua, samankaltainen vesistö löytyy Posiolta. Tuon järven nimi on Julmajärvi. Murhakin on julma teko, joten löytyyköhän Kotimaasta sen tapahtuman kunniaksi nimettyjä paikkoja? Kyllä.

Murhansuo löytyy Taivalkoskelta ja Kuolemanjärviä löytyy esim Jämsästä ihan kolme kappaletta. Kuolemanjärviä on melkein yhtä monta - kuin on pyhäjärviäkin Suomenmaalla. Tarkkaa tietoa ei ole - mutta mitä olen google earthia käyttänyt - niin se on tullu melko hyvin todistettua.

Murhassa tapahtuu siis kuolema, josta jää ruumis. Paikannimet kertovat..


Ruumissaaria ja - niemiä löytyy esim. Kuusamosta ja Posiolta. Ruumiintoimintojen mukaankin on nimetty Suomessa paikkoja. Eriskummallisin on Suomussalmen eräs lampi nimeltä - paskarasva

Taivalkoskelta löytyy paskapuro, Espoosta Paskalampi ja Sotkamosta löytyy Ripulipuro.

Vissiin menneiden vuosisatojen huonot olot suomenmaassa ovat vaikuttaneet myös paikannimiin, huono ruokavalio ja siitä syntyneet erilaiset suolistovaivat saattavat olla syy moisiin paikannimiin.

Pieru on Hämeenlinnassa, Pierumylly taas Ilomantsissa ja Kusipuro on Polvijärvellä.
Kerrottakoon tähän yhteyteen vaikka se fakta, että Suomen Pillulammet ovat Pieksämäellä ja Posiolla.

Kotkan Rauhalaan vie Mällinkatu. Rakkaudestakin on syntynyt paikkoja. Rakkauskuja on Kokemäellä ja Rakkaussaari Kauhajoella.

Jumalantekemäaho sijaitsee Luumäellä ja Jumalankiitos Lappajärvellä. Vastaavasti Pirunpesä on Asikkalassa ja Helvetit sijaitsevat Hämeenkoskella, Joutsassa ja Kuopiossa.

Oudoista paikannimistä tunnetuin taitaa olla Saaranpaskantamasaari Kuusamossa. Naisenvirta sijaitsee Varkaudessa ja Muijankorpi Haminassa.
Luurankosaari on Kuusamossa. Mörkömäentie kulkee Loviisassa

Suomen Kaljalammet sijatsee Kuusamossa ja Kuhmossa, Pirtulammet taas Mikkelissä ja Kuopiossa.

Humalainen sijaitsee puolestaan Kuhmoisissa ja se on järvi.

Päätetään kotimaankierros kertomalla, että Suomen pisin paikannimi on Äteritsiputeritsipuolilautatsijänkä. Sen mukaan nimetty baari, Äteritsiputeritsipuolilautatsijänkä-baar
i on taatusti vaikein baarinnimi Suomessa - ja ollut vissin monta kertaa, illan päätteeksi taksia tilatessa taidonnäyte kertoa keskukseen.

Ehkäpä paikallinen taksi tuntee sen kun tilaat taksia: shaisko auton tähän äteritshi baarin eteen?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.