maanantai 24. syyskuuta 2007

Maailman hallitsija on - vessapaperi

 

24.09.2007
raitis Irroittelumerkintä

On ollut puhetta yleisesti siitä, että mikä oikeastaan hallitsee tätä maailmaa. YK vai EU ? USA vai talouskasvu? Uskonnot, tavat, tottumukset? Raha, ystävyys ja rakkaus? Ihmiskunnan ottama itsemääräämisoikeus tämän planeetan kohtalosta? Ei - maailmaa ei määrä oikeastaan mikään noista asioista.

Maailman hallitsija on vessapaperi.

Sillä jos vaikka YK:n huippukokouksen aikana siitä rakennuksesta, jokaisesta vessasta vietäisiin vessapaperit pois - niin eipä aikaakaan kun kaikki maailman päättäjät olisivat nalkissa housut kintuissaan. Jos jollain ihmelaitteella pystyisi hävittämään kaikki vessapaperiksi soveltuvat tuotteet pois New Yorkin alueelta - puuttumalla vaikka niiden molekyylirakenteeseen. Niin tuolloin pikkuhiljaa koko kaupunki olisi kahden vaihtoehdon varassa:


Joko istuu maailman tappiin posliinilla tai sitten pyykkää alusvaatteitaan myöhemmin.

Laajennetaan mittakaavaa käsittämään koko pohjois-amerikan mannerta sekä Eurooppaa. Eli vessapaperit olisivat poissa tuolta alueelta - niin se vaikeuttaisi ihmisten elämää. Jos kaikki Amerikan ja Euroopan pesukoneet laitetaan pyörimään tiettyyn yhteiseen aikaan - niin mitä se vaikuttaa vesivarantoihin? Entä sähkökulutus?

Jos lisätään tähän haisevaan skenaarioon vielä se - että joku sekoittaisi ulostuslääkettä vesijohtoveteen kaikkialla Euroopassa sekä Amerikassa sekä - otetaan skenaarioon mukaan uutena paikkana - Aasiaan. Ihmisille tulisi hätä ja vissiin vessat loppuisivat kesken.

Onko tätä ajateltu noiden vessojen määrissä? Monissa kerrostaloasunnoissa on vain yksi vessanpönttö - mutta enemmän asukkaita kuin yksi. Jos on löysällä - eikä ole pönttöä - niin sitten varmaan otetaan ämpärit käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.