keskiviikko 15. elokuuta 2007

Mitä ei vielä ole todistettu vaaralliseksi - on turvallista?

15.08.2007
fetissi

Sinänsä mielenkiintoista on se, että kuinka joskus sitä vain tuijottaa juuri kirjoittamaansa sanaa näytöltä. Vielä kun on 100% varmasti tarkoittanut jotain toista sanaa ja näytöllä lukee joku aivan toinen sana. Se kenties johtunee siitä, että sormet osuivat näppäimistöllä jotenkin väärin tai kyseessä on ajatusvirhe alitajunnassa. Tällä kerralla olin kirjoittavinani sanat "vettä satoi", mutta kirjoitinkin sanan "fetissi" No.. onhan aina monessa fetississä varmaan mukana vettä tai jotain muuta kosteaa ainetta.

Mutta jätetään tämän pohtiminen, että mitä viereisissä kerrostaloissa oikein tapahtuu suljettujen ovien ja verhojen takana. Tämä on maailma, jossa tosiaan satoi vettä viime yönä. Taisi kait olla jotain ukkostakin ilmassa, mutta mä muistan heränneeni vain kerran valovilkahduksiin ja sen jälkeen kait nukuin taas. Ei siis kuullut jyrinää. Niinkin on joskus käynyt. Ukonilmakaan ei saa mua hereille.

Uutisissa otsikoita.. Viime öinen ukkonen on tehnyt tuhoja savossa. Valtateitä ja sähkökaapeleita on poikki. Porin sadekatastrofista miljoonavahingot. Kesän helle-ennätykset ovat menneet rikki, mutta luvassa on ukkosia, jotka helpottavat asiaa. Ilmastonmuutoksen vaikutustako? Voihan sitä epäillä että tää on vain luonnollista sykliä planeetan elämässä, mutta jos se ei sitä olekaan - niin se on liian myöhäistä todeta vasta 200 vuoden kuluttua.

Ihmiskunnalla kun on taipumus hoksata asioita vasta kun on liian myöhäistä, mutta se siitä.

Kännyköiden terveysriskeistä väitellään taas, Elisa kaksinkertaistaa 3G-verkkojensa tehot ja nettisurffailu leviää kännyköihin. Eli kyllä kai tuolla säteilymäärällä, minkä laite tarvitsee langattomaan laajakaistaan, on jotain terveysriskejä. Edelliset tutkimuksethan painoittuivat vain kännykällä puhumisen aiheuttamiin terveysriskeihin. Puheluissa laite lähettää vähemmän radiosäteilyä.

Langattomat modeemit ovat yleistyneet räjähdysmäisesti. Kannettava tietokone on nykyään siis radiolähetin. Koskahan tutkitaan tämän terveysriskit?

Vai jätetäänkö tutkimatta koska se aiheuttaisi sen, että ihmiset alkaisivat pelkäämään. Ehkä se pelko oli tervettä pelkoa silloin, kun radio tuli. Sitä radiosäteilyähän pelättiin - ehkä tulevaisuudessa hoksataan että se oli ihan syystä. WLAN on käyttömukavuutta lisäävä asia, siis se langaton verkkoyhteys. Aika näyttää, että lyhentääkö se elinaikaa olla koko ajan alttiina luonnottamalle radiosäteilylle. Siis kaikelle ihmisen tuottamalle. Tästä ajasta kun ei ole vielä kun jotain 25 vuoden kokemukset, mikä on tosi vähän aikaa ajatellen sitä, että onko tämä säteilytys jo ehtinyt muuttamaan DNA:tamme. Joten siirrämme lapsiimme jotain mitä emme tahtoisi.

Lukihäiriöt ja sen sellaiset ovat lisääntyneet vimeisten 25 vuoden aikana. Vai onko niistä vain alettu puhumaan nyt enemmän? Ei tietoa tuosta, mutta varmaa on se että maailma on eri paikka nyt mitä se oli 20 vuotta sitten.

Onko lisääntynyt säteily aiheuttanut sen, että se aiheuttaa tulevaisuudessa enemmän terveyshaittoja? Säteily aiheuttaa vaurioita, muistakaas erästä ydinvoimalaonnettomuutta Venäjällä 1980-luvulla. Se oli vahvaa säteilyä ja kännyköiden säteily on laimeaa. Onko laimeasta säteilystä sitten haittaa ihmiselämälle pitemmällä aikavälillä?

Todisteita ei ole vielä olemassa.